Firefox wil ultieme browser voor Windows 8 maken

0

Firefox wil Internet Explorer overtreffen. Dat wil het natuurlijk altijd al, maar Windows 8 is voor Mozilla, het bedrijf achter Firefox, een nieuwe kans. Firefox ontwikkelaar Brian Bondy laat in een blog weten dat het bedrijf bezig met het ontwikkelen van één versie van Firefox die geschikt is voor zowel de desktop- als de ARM-versie. Microsoft schijnt hier juist problemen mee te hebben. Windows 8 zal in twee varianten verschijnen, namelijk de standaard desktop versie en een versie voor mobiele apparaten zoals tablets. Voor ontwikkelaars betekent dat veel extra werk.

Mozilla wil dit extra werk, en de onduidelijkheid die ontstaat voor gebruikers, voorkomen door het maken van één Firefox programma voor beide Windows 8-varianten.

De ontwikkelaar van Firefox geeft aan dat de nieuwe browser voor Windows 8 wel een andere interface krijgt in de Metro stijl (voor ARM processoren) in vergelijking met de nieuwe desktop versie. De achterliggende browser blijft echter identiek.

Het is opvallend dat Microsoft volgens verschillende bronnen nog problemen heeft met Internet Explorer voor Windows 8. Vooral de synchronisatie tussen verschillende openstaande browsers lijkt niet goed te werken. Microsoft heeft nog verschillende maanden om deze kwaal op te lossen.

Mozilla heeft daarnaast als nadeel dat de Consumer Preview ARM-versie van Windows 8 nog niet is gepubliceerd door Microsoft. Hierdoor zal het een achterstand hebben op Internet Explorer met het ontwikkelen van de browser voor deze Windows 8-variant. De desktop versie van Windows 8 is inmiddels al gepubliceerd.

Via: Computeridee

Share.

Over de auteur

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Deze tabletliefhebber heeft verschillende Android-tablets en telefoons, waaronder een Nexus 7 (2013), een HP SlateBook x2, ASUS FonePad en Nexus 5. Probeert in zijn vrije tijd de tablet regelmat... Lees meer

Reageer