Acer Iconia Tab W700 Hands-on Review [VIDEO]

0

Wat een groot verschil! De Acer Iconia Tab W700 lijkt alleen op papier, kijkend naar de specificaties, op de andere Windows 8-troef van Acer, de Acer Iconia Tab W510 (hands-on review). Uit deze review zal blijken dat het daar bij blijft. Hoewel de Acer Iconia Tab W700 op papier genoeg indruk maakte om ons naar de Acer-stand tijdens de IFA 2012 te begeven, hadden we niet lang nodig om ons oordeel te vellen over deze Windows 8-tablet met speciaal docking station van Acer.

De Acer Iconia Tab W700 is de Hummer onder de tablets. Kijkend naar de functionaliteit voldoet de tablet-computer met Windows 8 aan alle eisen die vooral de zakelijke gebruiker zal stellen aan een tablet. Een snelle Intel-processor (in dit geval een derde-generatie Intel i7-processor met een snelheid van 1,7 GHz, maar er komen ook versies met i3 en i5 op de markt), een HD-beeldscherm (11,6 inch – 1920 x 1080) en een eindeloze lijst aan connectiviteits-opties (USB, HDMI, SD-slot, Thunderbolt-aansluiting) geven de Acer W700 een krachtige uitstraling.

Het is juist de praktische uitstraling die de tablet waarschijnlijk al bij voorbaat de das omdoet. De Acer Tab W700 lijkt op een logge en zware Windows 7-tablet uit 2010. En zo voelt de tablet ook aan. Acer heeft officieel het gewicht nog niet vrijgegeven maar het zal met niet verbazen als dit de kilogram gaat passeren. De dikte bedraagt ongeveer 1,2 centimter.

Het meegeleverde docking station annex tablet-stand oogt handig maar heeft voor ons net zoveel nadelen als voordelen. De stand biedt je de mogelijkheid om de tablet in twee verschillende standen vast te zetten, terwijl de tablet wordt opgeladen. Daarnaast biedt het dock voor deze Acer W700 extra USB-poorten. Als nadeel valt op te merken dat het aansluiten van de tablet, door middel van een schuifbeweging, allerminst solide oogt. Het zal ons niet verbazen als de twee connectors op termijn los gaan zitten of verbuigen. Ook het losse element van de stand is onhandig. Als eerste is dit element niet makkelijk te vervoeren. Daarnaast is de plaatsing van het element in de gleuf gevoelig voor krassen, zoals ook bij het voorbeeld-model het geval was.

De Acer Iconia Tab W700 moet vanaf eind oktober verkrijgbaar zijn. Een adviesprijs is nog niet bekend gemaakt. Meer informatie en foto’s vind je op de Iconia Tab W700-pagina.

Acer Iconia Tab W700 hands-on review video

De tijdens de review voor mij onbekende poort is een Thunderbolt-poort.

Acer Iconia Tab W700 hands-on review foto’s

Share.

Over de auteur

Edwin is één van de oprichters van TabletGuide.nl. Hij richt deze website in 2010 op, samen met zijn collega Leon. Edwin is gadgetfreak en volgt het laatste nieuws op de voet. Als web developer is hij verantwoordelijk voor de techniek en het uiterl... Lees meer

Reageer