Inloggen RegistrerenTip ons Contact Nieuwsbrief
17 februari 2011

Samsung Galaxy Tab 10.1v hands-on review [video]

Afgelopen zondag heeft Samsung de Galaxy Tab 10.1 voor het eerst geshowt op het MWC in Barcelona. Deze 10-inch tablet is Samsung’s tweede tablet en draait op Google’s nieuwste besturingssysteem Honeycomb. Tabletguide is aanwezig en maakte een uitgebreide hands-on review met de Galaxy Tab 10.1. Op enkele fronten heeft deze tabletpc een goede indruk op ons gemaakt!

Helaas wilde het nieuwe Honeycomb besturingssysteem nog niet helemaal meewerken. Het lijkt alsof de Galaxy Tab 10.1 soms niet of traag reageert, maar we hebben de garantie gekregen dat dit komt omdat het besturingssysteem nog in ontwikkeling is. Ook werkte helaas nog niet alle applicaties. Toch kunnen we een goede indruk krijgen van de capaciteiten van dit apparaat.


De eerste indruk van Honeycomb op de Samsung Galaxy Tab 10.1 is erg goed. Het is duidelijk te merken dat dit OS ontwikkeld is voor gebruik op tablets. De afwezigheid van de bekende Android hardware-knoppen is geen gemis. Op elk moment zijn deze gewenste functionaliteiten te vinden op het scherm, meestal linksonder in de hoek.

Het is goed te merken dat de specificaties van de nieuwe Galaxy Tab zijn geüpgrade. Mede dankzij Honeycomb is multi-tasken nu nog sneller en gemakkelijker.

Een van de nieuwe functionaliteiten die deze betere specificaties goed kan gebruiken is de HD-video opname en -weergave. In de videoreview spelen we een video af in HD-kwaliteit. Deze video is door ons van tevoren opgenomen met deze tablet.

UPDATE: Samsung heeft de naam van deze tablet veranderd. De hands-on review gaat over de Galaxy Tab 10.1v. De Galaxy Tab 10.1 (zonder v) komt later uit met andere specificaties.

Ga hier naar de pagina van de Samsung Galaxy Tab 10.1, of vergelijk deze tablet met andere tablets.

Auteur: Leon Veraa

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Na zijn studie is hij gaan werken bij de online afdeling van een van de grootste mobiele operators van Nederland als ... Lees meer

Geef een reactie

Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd.


Je reactie dient te voldoen aan onze huisregels.