Facebook voor Android passeert 1 miljard downloads

0

Het is Facebook gelukt om de eerste niet-Google app te worden die de 1 miljard (!) downloads heeft bereikt in de Play Store. De Android-applicatie van het sociale netwerk heeft dus de primeur, al betekent veel downloads in dit geval niet dat iedereen uitermate tevreden is.

Er zijn al diverse applicaties van Google zelf die op moment van schrijven de 1 miljard downloads in de Play Store gepasseerd zijn, bijvoorbeeld Youtube en Maps. Vandaag kunnen we Facebook aan dat rijtje toevoegen, al is deze app de eerste ‘normale’ (lees: niet van Google afkomstige) applicatie die deze mijlpaal bereikt heeft. Extra knap aangezien op veel Android-toestellen Google’s applicaties al standaard zijn ge├»nstalleerd en bij activatie van het Google-account al als een download tellen. Facebook dien je echter zelf uit de Google Play Store te downloaden en dat betekent dat – op moment van schrijven – meer dan een miljard mensen dit gedaan hebben. Een astronomisch getal waar zelfs Whatsapp en Twitter (om even wat populaire diensten te noemen) niet aan kunnen tippen.

Facebook voor Android mag dan wel vaak gedownload zijn, het betekent niet dat iedereen even enthousiast over de app is. Dat zeker niet. De Play Store telt vele negatieve reviews van mensen die de app traag, lelijk, onhandig of wat dan ook vinden. Nu moet ik zeggen dat ik het een paar maanden geleden volledig had gesnapt, maar de laatste update heeft de app een flinke make-over gegeven en nu ben ik wel te spreken over de dienst. Desondanks valt er nog genoeg te verbeteren en zou ik graag zien dat de app een Material Design uiterlijk krijgt. Lees je mee, Facebook? ­čÖé

Facebook Messenger

Een paar weken geleden schreef ik over Facebook’s chatdienst Messenger, sinds kort de enige manier om met mensen via Facebook te kunnen praten. Toen Facebook de optie om binnen de gewone app te kunnen chatten afschafte en iedereen over moest stappen naar Messenger steeg het aantal downloads van de laatstgenoemde app met honderden miljoenen maar omdat men over het algemeen niet blij was met Facebook’s actie groeide ook het aantal negatieve recensies. Het artikel kun je hier (terug)-lezen.

Heb jij Facebook op je Android-device geïnstalleerd?

Share.

Gerelateerde tablets / apps

Facebook Facebook

  • Platform(en) Android / iOS
  • Categorie Sociaal
  • Downloaden
  • Platform(en) Android / iOS
  • Categorie Sociaal
  • Downloaden

Over de auteur

Reageer