Inloggen RegistrerenTip ons Contact
Nieuws
18 mei 2011

‘iPad en tablets nemen hap uit PC-markt’

HP heeft in het vorige kwartaal 23 procent minder consumenten laptops verkocht. Dell kwam uit op een daling van 7,5 procent. De trend van een wereldwijde daling in de pc-verkopen wordt voornamelijk ingezet door de populariteit van tablets, zeggen analisten. In 2011 verwachten ze dat 70 miljoen mensen eigenaar worden van een nieuwe tablet. Deze explosieve groei, voornamelijk ingezet door de succesvolle iPad, zorgt in toenemende mate voor een krimp van de totale pc-markt.

De analisten die Bloomberg zijn duidelijk: “de tablet gaat de pc vervangen”. Vooral de consumentenlaptop-verkopen zullen lijden onder de populariteit van de platte touchscreen apparaten. De business to business markt zal op korte termijn minder last hebben van de iPad- en tablet-successen.


Tony Ursillo, een analist van Loomis Sayles & Co zegt: “bedrijven die geen tablets verkopen hebben een grote kans om op achterstand te komen”.

Grote pc-fabrikanten als HP, Dell, Acer en ASUS hadden dit al bedacht en zijn met verschillende modellen in de groeiende tablet-markt gestapt. HP komt in de zomer met de HP TouchPad, Dell heeft een Streak serie uitgebracht (5″, 7″, 10″), Acer een Iconia Tab reeks (A100, A500, W500) en ASUS de Eee Pad Serie (Transformer, Slider en de MeMo).

Wil je een iPad of tablet kopen? Volg Tabletguide op FacebookTwitter of de e-mail nieuwsbrief. Ook kun je op deze pagina alle tablets vergelijken.

Auteur: Leon Veraa

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Deze tabletliefhebber heeft verschillende Android-tablets en telefoons, waaronder een Nexus 7 (2013), een HP SlateBook ... Lees meer

3 reacties

  1. uuuhh….iPad en tablets is net zoiets als Volkwagen en auto’s? Ik weet niet wie dit bedenkt maar bijster slim staat het niet.u00a0

    • Dit bedenken de slimme heren en dames die zich analisten noemen ;-)nnIk denk dat vooral bedoeld wordt dat het nu de iPad is die snoept aan het marktaandeel, maar op termijn zeker ook de overige tablets. We merken dat de Honeycomb tablets zeer populair zijn. Ook de HTC Flyer (Android 2.3) schijnt erg populair te zijn. Ook deze tablet-verkopen zullen een invloed hebben op de pc-verkopen.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd.


Opmerking: Je emailadres wordt niet gepubliceerd of gedeeld.


Je reactie dient te voldoen aan onze huisregels.