Inloggen RegistrerenTip ons Contact
Ontvang een mail zodra er belangrijk nieuws is over de ASUS Eee Pad MeMo
Verzend

ASUS Eee Pad MeMo specificaties

De ASUS Eee Pad MeMo is een tablet in de Eee Pad serie van ASUS. Deze serie van drie tablets bevat onder meer ook de Eee Pad Transformer en de Eee Pad Slider. Deze reeks tabletpc’s heeft in grote lijnen dezelfde specificaties, maar hebben allemaal een apart uiterlijk en een afwisselende manier van aansturing. Bekijk alle ASUS tablets in de tablet vergelijker.
De Eee Pad MeMo is een opvallende tablet. Zo is het de eerste tablet in die 3d-weergave biedt zonder het gebruik van een 3d-bril. Daarnaast wordt deze tablet geleverd met een bluetooth telefoon waarmee je via de tablet kunt bellen.

De ASUS MeMo tablet is al begin 2011 getoond aan het publiek en sindsdien verschillende keren gewijzigd. Inmiddels zijn verschillende potentiële MeMo tablets getoond tijdens persconferenties. Mogelijk wordt een versie van de ASUS MeMo de langverwachte Google Nexus tablet. Tot nu toe is nog niks zeker. Onderstaande informatie betreft een van de eerste modellen. Voor het laatste nieuws en geruchten gebruik je de zoekterm ASUS MeMo.

Ontwerp Eee Pad MeMo

Deze ASUS-tablet is de enige niet-hybride model in de Eee Pad serie. Deze tablet is alleen aan te sturen door middel van het 7,1 inch multi touch capacitief aanraakscherm, of de 3 hardware knoppen onder aan de tablet, gezien in portret modus. De MeMo is alleen verkrijgbaar in het zwart.

De Eee Pad MeMo heeft een smalle rand naast het beeldscherm aan drie kanten. Aan de vierde, korte, kant is de rand breder door de drie knoppen en een extra rand na een grijze aluminium uitsparing. Hierdoor lijkt het alsof deze tabletpc makkelijk met één hand is vast te houden in landschap modus.

Beeldscherm

Het 7-inch beeldscherm is capacitief en heeft een resolutie van 1280 bij 800 pixels. Het multi touchscreen maakt gebruik van IPS technologie waardoor deze tablet goed te zien is vanuit verschillende hoeken met verschillende soorten lichtinval.

Eee Pad MeMo specificaties

Op het moment zijn nog niet alle hardware specificaties van deze ASUS-tablet bekend. In het overzicht worden alleen de specificaties vermeld die ASUS heeft bevestigd.

De MeMo tablet maakt gebruik van een 1 GHz Qualcomm Snapdragon-processor van het type MSM8260. De geheugen-specificaties zijn nog niet bekend gemaakt. Verder heeft deze tablet een 5 megapixel camera en een 1,2 megapixel frontcam.

Op het gebied van connectiviteit wordt uiteraard gebruik gemaakt van Bluetooth en WiFi connectie. De MeMo heeft geen 3G antenne voor het maken van mobiel Internet. Voor het afspelen van video op een externe monitor heeft deze multimediatablet een micro HDMI-aansluiting mogelijkheid, waarbij tot Full HD, oftewel 1080p, video kwaliteit kan worden afgespeeld. Voor audio kan gebruik gemaakt worden van de standaard audio jack.

Bluetooth telefoon

De ASUS Eee Pad MeMo 3D wordt geleverd met een MeMIC Bluetooth telefoon. Door een verbinding te maken via Bluetooth kun je bellen via de MeMo 3D-tablet. Hiervoor heb je wel internet-verbinding nodig. Tot nu toe is het nog onduidelijk hoe de telefoonverbinding tot stand komt. De kans is groot dat het bellen uiteindelijk verloopt via een VoIP service zoals Skype.

Android 3.0

Deze tablet heeft het nieuwste Android besturingssysteem meegeïnstalleerd namelijk Honeycomb, oftewel Android 3.0. Hierdoor kun je gebruik maken van een volledige Flash functionaliteit. Applicaties kun je downloaden in de Android Market waar duizenden apps te vinden zijn. Uiteraard kun je ook gebruik maken van de populaire Google apps, zoals Gmail, YouTube, Maps, Talk en Earth.

Prijs & beschikbaarheid Eee Pad MeMo

De verwachte leverdatum van deze ASUS tablet is juni 2011. De verwachte adviesprijs is 499 dollar, wat omgerekend ongeveer 370 euro is.

Eee Pad MeMo foto’s

ASUS Eee Pad MeMo video

Het Taiwanese bedrijf heeft bij de introductie van de Eee Pad serie een promotievideo gepubliceerd, waarin zowel de MeMo, de Slider als de Transformer uitgebreid aan bod komen

Heb je nog vragen en/of klachten over de ASUS Eee Pad MeMo? Laat het dan weten in de reacties of schrijf je mening in een review.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd.


Opmerking: Je emailadres wordt niet gepubliceerd of gedeeld.


Je reactie dient te voldoen aan onze huisregels.