Inloggen RegistrerenTip ons Contact
Ontvang een mail zodra er belangrijk nieuws is over de ASUS Eee Pad Slider
Verzend

ASUS Eee Pad Slider specificaties

ASUS’ Eee Pad serie

De ASUS Eee Pad Slider is een tablet in de Eee Pad serie van ASUS. Deze serie van drie tablets bevat onder meer ook de Eee Pad MeMo en de Eee Pad Transformer. Deze reeks tabletpc’s heeft in grote lijnen dezelfde specificaties, maar ze hebben allemaal een apart uiterlijk en een afwisselende manier van aansturing.

Design Eee Pad Slider

Deze ASUS-tablet is, net als de Eee Pad Transformer, een hybride tablet. Deze tablet is zowel te gebruiken als standaard tablet, zoals bijvoorbeeld de iPad, maar een los QWERTY toetsenbord is te vinden onder het beeldscherm. Met één simpele schuifbeweging kun je het toetsenbord tevoorschijn halen en neemt het beeldscherm zo’n positie in dat het op een netbook lijkt. Hierdoor veranderd de aansturing van deze tablet direct van multi touch naar een toetsenbord-aansturing.

Beeldscherm

Het beeldscherm van de Eee Pad Slider is een 10,1 inch multi touch capacitief LCD-scherm met een resolutie van 1280 x 800 pixels. Het beeldscherm van de Slider herkent individueel alle 10 je vingers.

Eee Pad Slider specificaties

De Slider tablet maakt gebruik van een dual-core 1 GHz nVidia Tegra 2 processor. Onder de motorkap ligt 512 MB RAM SSD geheugen. Er is ook een variant met 1 GB werkgeheugen. In eerste instantie zal alleen de 32 GB WiFi versie op de Nederlandse markt verschijnen. In 2012 zal de 3G versie volgen.

Verder heeft deze tablet een 5 megapixel camera aan de achterkant en een 1,2 megapixel frontcam.

Op het gebied van connectiviteit wordt uiteraard gebruik gemaakt van Bluetooth _2.1 + EDR) en WiFi (802.11 b/g/n @2.4GHz) connectie. De 3G-variant van Slider heeft ook de optie om een data-verbinding te maken met mobiel internet. Let op: niet op alle varianten is deze optie aanwezig!

Een MicroSD poort is aanwezig. Op de USB 2.0-poort kun je randapparatuur aansluiten zoals geheugendragers, een toetsenbord of een muis.

Voor het afspelen van video op een externe monitor heeft deze tabletpc een mini HDMI-aansluiting mogelijkheid, waarbij tot Full HD, oftewel 1080p, video kwaliteit kan worden afgespeeld. Voor audio kan gebruik gemaakt worden van de standaard audio jack.

Android 3.0

Deze tablet heeft het nieuwste Android besturingssysteem meegeïnstalleerd namelijk Honeycomb, oftewel Android 3.1. ASUS heeft beloofd om de Eee Pad Slider in een later stadium te upgraden naar Android 3.2.

Met dit besturingssysteem kun je gebruik maken van een volledige Flash functionaliteit. Applicaties kun je downloaden in de Android Market waar duizenden apps te vinden zijn. Uiteraard kun je ook gebruik maken van de populaire Google apps, zoals Gmail, YouTube, Maps, Talk en Earth.

Overige applicaties die ASUS al voor je heeft geïnstalleerd zijn Kindle Books, Press Direct, Zinio Magazine Reader en Polaris Office.

Prijs & beschikbaarheid Eee Pad Slider

De verwachte leverdatum van deze ASUS tablet is september 2011. De verwachte adviesprijs is 500 euro voor de 16 GB WiFi versie. De 3G versie zal pas in 2012 op de markt komen.

Eee Pad Slider foto’s

Eee Pad Slider YouTube video

ASUS heeft bij de introductie van de Eee Pad serie op de CES 2011 een promotievideo gepubliceerd, waarin zowel de MeMo, de Slider als de Transformer uitgebreid aan bod komen. Deze video is ook af te spelen in HD-kwaliteit, door eenmaal op de video te klikken.

Heb je nog vragen en/of klachten over de ASUS Eee Pad Slider? Laat het dan weten in de reacties of schrijf je mening in een review.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd.


Opmerking: Je emailadres wordt niet gepubliceerd of gedeeld.


Je reactie dient te voldoen aan onze huisregels.