Inloggen RegistrerenTip ons Contact
Ontvang een mail zodra er belangrijk nieuws is over de HP TouchPad
Verzend

Tijdens een speciaal evenement in San Francisco hebben HP & Palm zojuist de eerste WebOS-tablet aangekondigd: de HP TouchPad. Deze tablet draait op de nieuwe WebOS 3.0-software en heeft een beeldschermdiagonaal van 9,7 inch. Opvallend is de relatie die gelegd wordt met andere HP en Palm-apparatuur. Ook is veel aandacht besteed aan de multitask-mogelijkheden en belangrijke applicaties voor de HP TouchPad.

Ontwerp

De HP TouchPad heeft vrijwel dezelfde afmetingen als de iPad. Groot verschil is de kleur: de TouchPad is alleen verkrijgbaar in het zwart. Verder lijkt de rand naast het beeldscherm een klein beetje groter dan dat van de iPad.

Beeldscherm

Het 9,7 inch LED-backlit beeldscherm beschikt over multitouch mogelijkheden en heeft een resolutie van 1024 x 768 pixels. Het aanraakscherm is capacitief wat inhoudt dat het snel reageert door middel van de warmte van je vingers.

Specificaties HP TouchPad

De specificaties van de TouchPad lijken in eerste instantie niet indrukwekkend in vergelijking met andere tablets die in de eerste helft van dit jaar zullen verschijnen. Echter, er moet wel rekening gehouden worden met het feit dat de TouchPad op een zeer efficiënt besturingssysteem draait, genaamd WebOS.

De HP TouchPad beschikt over een dual-core Qualcomm APQ8060-processor, met een kloksnelheid van 1,2 GHz. Deze tabletpc heeft 512 MB RAM geheugen en je kunt kiezen uit 16 GB of 32 GB Flash-geheugen. Uitbreiding door middel van een SD-kaart is niet mogelijk. Aan de voorkant vind je een frontcam van 1,3 megapixel. Optioneel kun je kiezen voor een GPS-module in de TouchPad.

Connectiviteit

Je kunt verbinding maken met de WiFi aansluiting (802.11 b/g/n), of optioneel door middel van een mobiel dataverbinding via 3G. Indien je van plan bent om een simkaart te plaatsen in de TouchPad dan is ook de bel en sms-functie beschikbaar. De 3G-optie komt later beschikbaar.

Je kunt de HP TouchPad aansluiten op andere apparaten via de micro-USB poort, of draadloos door middel van het maken van een Bluetooth connectie (Bluetooth 2.1).

WebOS

Alle standaard functies die je in de nieuwste iOS-software of Android-software vindt zijn ook beschikbaar op de WebOS software. Zo is er een duidelijk overzicht van alle applicaties, een apart overzicht van openstaande applicaties en beschikt deze tabletpc over een notificatiebalk waarbij je alle notificaties individueel kunt lezen, bewerken en verwijderen.

Multitasking lag aan de basis van het ontwerp bij de ontwikkeling van WebOS. Zo is er een overzicht van alle openstaande apps en is het mogelijk om snel te schakelen tussen applicaties. Veel gebruikte apps en functies kunnen vaak direct aangestuurd worden. Zo kun bijvoorbeeld je op elk moment direct je status melden op Twitter of een Google zoekopdracht uitvoeren.

HP heeft veel aandacht besteed aan de communicatie met overige apparaten. Zo kun je met de HP TouchPad direct printen op een draadloze HP printer. Ook is er een touch-to-share functionaliteit tussen de Palm Pre 2, Pre 3, de Veer en de HP TouchPad.

Daarnaast heeft HP de TouchPad uitgerust met TouchStone functionaliteit waarmee draadloos opladen mogelijk wordt. Ook herkent de TouchPad direct waar deze zich bevindt door middel van het opladen via de TouchStone. Ben je thuis, dan kan de TouchPad bijvoorbeeld de achtergrond veranderen of bepaalde applicaties in- of uitschakelen.

Multimedia & WebOS apps

HP en Palm hebben hard gewerkt om, naast een op het eerste oog perfect werkend besturingssysteem, ook een handvol applicaties te ontwikkelen voor direct gebruik op de TouchPad.

Zo is er bijvoorbeeld een e-mail applicatie die lijkt op de e-mail app van de iPad. Ook is er een kalender-applicatie waarbij je de mogelijkheid hebt om meerdere kalenders naast elkaar te tonen. Deze kalender kun je, net als je contacten en e-mails, synchroniseren via de Synergy applicatie.

Ook op het gebied van multimedia zijn verschillende toepassingen beschikbaar voor de TouchPad. Zo is er een fotoboek-applicatie ontwikkeld om nog gebruiksvriendelijker op een tablet je foto’s te ordenen en te bekijken. Met de Kindle applicatie kun je direct online boeken en magazines downloaden in de Amazon winkel. Films en series kun je downloaden in de HP Movie Store.

QuickOffice is standaard geïnstalleerd op de HP TouchPad.

Prijs HP TouchPad & beschikbaarheid

De HP TouchPad zal in de zomer te koop zijn in de Amerikaanse winkels. Wanneer dit apparaat in Nederland te koop is, en voor welke prijs, is nog niet bekend. Let op: bovenstaande functionaliteiten zijn ontwikkeld voor de Amerikaanse markt. Het is nog niet met zekerheid te zeggen dat alles beschikbaar zal zijn voor de Europese versies.

De 3G-variant zal pas enkele maanden later in de winkels liggen.

Foto’s HP TouchPad

Video HP TouchPad

Heb je nog vragen en/of klachten over de HP TouchPad? Laat het dan weten in de reacties of schrijf je mening in een review.

Een reactie

  1. Deze tablet, en al zijn accesoires word sedert half juli verkocht bij http://www.mobiletechcenter.nl

Geef een reactie

Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd.


Opmerking: Je emailadres wordt niet gepubliceerd of gedeeld.


Je reactie dient te voldoen aan onze huisregels.