Android apps installeren en gebruiken op je Windows tablet of pc

5

BlueStacks - Android apps installeren op je Windows tabletHoe kun je Android applicaties draaien op je Windows 7 of Windows 8 tablet of computer? Het bedrijf BlueStacks heeft hier een gratis oplossing voor. Met de installatie van een Windows applicatie kun je toegang krijgen tot vrijwel alle Android apps uit de Play Store. De Android applicatie kan fullscreen worden weergegeven op je Windows machine. Dit artikel geeft in tekst en video uitleg hoe BlueStacks werkt.

Bluestacks is beschikbaar voor Windows 7 en Windows 8 computers en tablet-computers. Helaas is de app niet beschikbaar voor Windows RT tablets en Windows Phone.

BlueStacks maakt via een server een verbinding tussen je Windows (tablet)computer en een virtuele Android omgeving. Met deze verbinding kun je de Play Store of een andere applicatiewinkel openen, Android applicaties zoeken, downloaden en installeren op de virtuele omgeving. Daarna kun je de Android apps gebruiken op je Windows apparaat. Ook kun je de virtuele Android omgeving op je Windows pc synchroniseren met andere Android tablets en smartphones die je gebruikt.

BlueStacks gebruiken

Stap 1: BlueStacks downloaden
Download en installeer BlueStacks op je Windows tablet of Windows computer. Dat kan via deze link.

Stap 2a (optioneel): BlueStacks instellen – Google
BlueStacks instellingen knopVoordat je BlueStacks gaat gebruiken is het handig om je Google account in te stellen in BlueStacks. Dit is nodig om apps te kunnen downloaden in de Play Store. Ga hiervoor naar de instellingen (zie logo rechts) en selecteer ‘Accounts beheren’. Voeg hier je Google account toe dat je wilt gebruiken om Android apps mee te downloaden en installeren.

Stap 2b (optioneel): BlueStacks instellen – Cloud synchronisatie
Het is ook mogelijk om je virtuele Android omgeving op je Windows tablet of pc te synchroniseren met een of andere Android apparaten, zoals een Android smartphone. In dat geval moet je eerst een BlueStacks account aanmaken. Ga naar de instellingen en klik op ‘Verbinden met cloud’. Vul hier je gegevens in zodat je toegang krijgt tot alle synchronisatie opties.

Stap 3: BlueStacks gebruiken
Nu kun je aan de slag met het programma. Open de applicatie en gebruik een van onderstaande opties. Bekijk ook de handige tips bij de screenshots onderaan deze pagina.

ggg

1. Naar lijst met gedownloade apps
2. Meest populaire applicaties
3. Synchroniseren met andere Android apparaten
4. Zoeken naar applicaties
5. Android terug-knop
6. Android lijst-knop
7. BlueStacks home-knop (ga naar beginpagina)
8. Instellingen-knop
9. Deel-knop
10. Bluescreen schermformaat aanpassen

Beoordelling

De BlueStacks applicatie is een welkome aanvulling voor Windows 8 tablets. Via deze applicatie komen honderdduizenden (Android) applicaties beschikbaar op je Windows 8 tablet. Op dit moment zijn voor Windows 8 (Touch) nog maar zo’n 50.000 applicaties beschikbaar. Voor Windows desktops en laptops is de meerwaarde nihil.

+ Apps downloaden uit Play Store en Amazon Store
+ Synchronisatie met Play Store
+ Contacten manager
+ Toetsenbord manager
+ Full screen mogelijk
+ Formaat app (tablet vs. smartphone) individueel in te stellen
+ Beschikbaar voor Windows 7, Windows 8 en Mac
+ Windows 8 optimalisatie (Tegel startscherm & gebruik Charms menu)

– Sommige sensoren (bijvoorbeeld GPS) zijn niet te gebruiken
– Niet ideaal bij spellen waarbij een hoge reactiesnelheid nodig is
– Niet beschikbaar voor Windows RT

Screenshots

Android apps installeren op je Windows of Mac pc vanuit meerdere app stores

Android apps installeren op je Windows of Mac pc vanuit meerdere app stores

Instellingen aanpassen

Instellingen aanpassen

App formaat instellingen aanpassen per applicatie

App formaat instellingen aanpassen per applicatie

 

 

Share.

Over de auteur

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Deze tabletliefhebber heeft verschillende Android-tablets en telefoons, waaronder een Nexus 7 (2013), een HP SlateBook x2, ASUS FonePad en Nexus 5. Probeert in zijn vrije tijd de tablet regelmat... Lees meer

5 reacties

 1. Dijon van Pruijssen op

  Hallo Leon,
  Mijn reactie betreft een vraag en wel de volgende:
  Op mijn Android smartphone kan ik geen app’s direct op mijn sd-kaart downloaden. Ook het verplaatsen binnen de smartphone gaat niet. Is het mogelijk om met bovengenoemde procedure vervolgens apps van de pc (Windows 7) over te zetten op een sd-kaart en deze weer terug te plaatsen in de smartphone? Als dit overzetten al lukt zijn de apps dan ook te spelen?
  Op voorhand dank voor een reactie.

 2. Beste , Ik heb een ‘gratis’ Tablet via Test Aankoop bekomen . Merk onbekend, maar hij draait op Android.
  Als ik Vlaanderen fietsland wil downlaoden dan krijg ik . apparaat is niet compatibel. Ik probeer Bluestacks te downloaden op de tablet , ik krijg een mail met de link, maar Bluestacks download niet …. ook niet via linken van Softonic en gelijkaardige … het lukt wel op mijn gewone PC … maar die kan ik niet meenemen, offline, fietsend….

 3. Beste dit is idd een leuke maar helaas Bluestacks is niet gratis euh maar 1 dag en dan (kunnen we ff vangen) maar oke ieder het zijne he hoop je zet dit erbij niet gratis .

 4. Beste lezers,kan iemand mij aub vertellen hoe ik apk files kan instaleren op mijn Windows Phone?
  Ik kan geen app vinden in de Windows store die dat kan doen.
  Help…help…help!

Reageer