Inloggen RegistrerenTip ons Contact
Ontvang een mail zodra er belangrijk nieuws is over de Acer Iconia B1 (B1-A71)
Verzend

Acer Iconia B1 (B1-A71) specificaties

Acer Iconia Tab B1 tablet (7)De Acer Iconia B1-A71 is de eerste in de Iconia B-reeks van Acer als opvolger van de Iconia A-reeks. De B1-A71 is een budget tablet met een schermformaat van 7 inch. In dit artikel lees je de specificaties en de mogelijkheden van deze Acer Android tablet. Voor meer informatie kun je navigeren in het menu naar bijvoorbeeld de actuele prijzen, de aankoop van deze Acer B1 A71 tablet met abonnement, een overzicht van alle bijpassende accessoires of de volledige handleiding.

Bekijk en vergelijk hier alle Acer tablets.

Behuizing

Het omhulsel van de Acer Iconia B1 tablet is gemaakt van hard kunststof. De achterzijde is zwart evenals de zijkanten van het touchscreen aan de voorzijde. De zijkant van de tablet kan verschillende kleuren hebben. In ieder geval zal een B1 tablet met een blauwe zijkant verkocht worden.

Acer Iconia Tab B1 (7)

Opvallend is de achterzijde die niet geheel vlak is. Een verdikking kan vanuit estethisch oogpunt aangebracht zijn, maar het kan ook zorgdragen voor een betere accuduur. De tablet is 11,3 millimeter dik.

Beeldscherm

Het beeldscherm meet 7 inch (diagonaal) wat ongeveer 18 centimeter is. De resolutie bedraagt 1024 bij 600 pixels. Dit levert een aspect ratio op van 10:6 wat een plattere tablet oplevert gezien vanuit landscape modus. De pixeldichtheid van deze tablet is 170 pixels per inch.

Het touchscreen is capacitief en ondersteunt multitouch. Helaas is het geen IPS-beeldscherm.

Hardware

Onder de motorkap van de Acer B1 vinden we een 1,2 GHz dual-core processor van MediaTek (MTK 8317T) en 512 MB DDR3 RAM. De hoeveelheid opslag capaciteit is 8 GB. Opvallend is de aanwezigheid van een microSD-slot waarmee je het geheugen zelf uit kunt breiden tot maximaal 32 GB extra opslag capaciteit. Dit is een feature die vaak ontbreekt bij goedkope tablets.

UPDATE - Ook zal een 16 GB versie uitgebracht worden. Deze Acer Iconia B1 zal in de loop van maart of april te koop zijn in Nederland.

Via microUSB kun je de tablet aansluiten op een computer of opladen met de adapter. Ook is WiFi (802.11 b/g/n) en Bluetooth 4.0 aanwezig.

Deze tablet heeft de beschikking over 0,3 megapixel frontcam. Een camera is niet aanwezig. De accu capaciteit bedraagt 2710 mAh.

Software

De Acer Iconia B1 draait op Android 4.1 Jelly Bean. Bekijk hier alle Android tips.

Acer Iconia B1 kopen

Vanaf nu kun je deze Acer tablet kopen in Nederland. De adviesprijs bedraagt iets meer dan 100 euro. Bekijk hier alle Acer Iconia B1 verkooppunten.

Foto’s

Review

Lees hier de Acer Iconia B1 review.

Heb je nog vragen en/of klachten over de Acer Iconia B1 (B1-A71)? Laat het dan weten in de reacties of schrijf je mening in een review.

11 reacties

 1. iconia gekocht om hem te gebruiken moet je je eerst aanmelden bij acer.com
  om een acer id te maken.
  je moet eerst een lijst invullen,maar hoe is heel onduidelijk.
  de wachtwoorden worden niet aangenomen en onderaan staat een controle code die je moet maken en die word elke keer afgkeurd.
  mijn vraag hoe nu verder ik ben al van af zaterdag bezig en het lukt niet en dan kan je de tablet niet gebruiken

  • Als het goed is hoef je het Acer ID niet verplicht aan te maken. Je kunt doorgaan zonder een Acer ID aan te maken. Dat is mij bij de review ook gelukt, tenminste. Druk na het opstarten gewoon op de home-knop of een paar keer op de back-knop en je kunt de tablet zonder problemen gebruiken. Je mist wel enkele Acer-apps en diensten maar die heb je absoluut nodig om de Acer B1 tablet te gebruiken.

   Ook een Google ID (Gmail account) is tegenwoordig niet meer verplicht om het apparaat te gebruiken.

 2. Afgelopen zaterdag de Acer Iconia B1 gekocht, ziet er leuk uit.
  Echter is de Acer vastgelopen tijdens een spel, beeld is nog te zien maar tablet reageert niet meer.

  Hoe dit op te lossen???????????

 3. Ik heb de acer b1_a71 maar na aanmelden werkt het perfect advice even aan de op lader reset hij zichzelf.

 4. Hoe maak je foto’s met deze. Tablet? Ik kan alleen mezelf zien…

  • Met twee ronde pijltjes kun je van frontcam naar camera, en vice versa, wisselen. Deze staan meestal rechtsonderin het beeldscherm als een virtuele knop.

 5. mijn androidtabet iconia B -1 werkt niet meer zoals in het begin, bv. kan niet meer omhoog of omlaag gaan. Hoe kan ik deze tablet resetten ??

 6. Beste,
  Sinds enkele maanden heb ik een vader tablet B1-A71 gekocht.
  Ik probeer al sinds mijn aankoop om mijnapps op mijn externe Ad kaart te plaatsen,maar dit lukt echt totaal niet,ik ben letterlijk de wanhoop nabij…
  Kan er mij a.u.b. iemand helpen hiermee??
  Het rare vind ik dat mijn tablet wel mijn lege sdkaart in leest,heb deze nieuw bij gekocht.ik kan enkel mijn apps verplaatsen van internal naar interne en virsa ver sa maar external Ed staat dus nooit bij de opties.
  Ook met een app om naar externe se te verplaatsen,wil het me maar niet lukken…
  Pleace,HELP ME???
  Alvast op voorhand al bedankt,
  Lieve grtjes…
  Daisy

 7. Sorry ,maar het is een acer tablet en geen vader tablet hoor haha ha
  Ik las te fout pas na het verstuurt was…

Geef een reactie

Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd.


Je reactie dient te voldoen aan onze huisregels.