Inloggen RegistrerenTip ons Contact
Nieuws
7 mei 2012

De PlayBook kan video’s bewerken onder BlackBerry 10

BlackBerry Playbook

RIM zal later dit jaar BlackBerry 10 uitbrengen, de nieuwe versie van het op QNX gebaseerde OS van de Canadese smartphone- en tabletfabrikant. De besturingssystemen van de BlackBerry smartphones en tablets zullen in BlackBerry 10 worden samengevoegd. Een gelekte afbeelding van BlackBerry 10 toont een nieuwe video editor, draaiend op de BlackBerry PlayBook. De software is afkomstig van het vorig jaar door RIM overgenomen JayCut.


De BlackBerry PlayBook was het eerste apparaat dat draaide op BlackBerry Tablet OS, gebaseerd op QNX Neutrino. De 1.0 versie van het OS lag onder vuur omdat er geen zelfstandige mail- en agenda-app beschikbaar waren. Dit werd opgelost in Tablet OS 2.0.

Momenteel werkt RIM aan het nieuwe BlackBerry 10 voor smartphones. Deze nieuwe ontwikkelingen zullen worden samengevoegd met het Tablet OS, zodat een universeel OS ontstaat onder de naam BlackBerry 10.

Auteur: Edwin van der Palen

Edwin is één van de oprichters van TabletGuide.nl. Hij richt deze website in 2010 op, samen met zijn collega Leon. Edwin is tablet freak en volgt het laatste nieuws op de vo... Lees meer

Geef een reactie

Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd.


Je reactie dient te voldoen aan onze huisregels.