Tablet Battle 4: ASUS Eee Pad Transformer vs Acer Iconia Tab W500

8

Deze week weer een nieuwe Tablet Battle, alweer de vierde reeks van de serie waarin twee tablets het heads-up opnemen tegen elkaar. Jij kunt meestemmen wie er wint! Dit keer vergelijken we twee tablets die geleverd worden met een keyboard dock. Een keyboard dock is een docking station waar je de tablet in kunt schuiven, met een toetsenbord. Hiermee transformeer je de tablet naar een netbook. Deze week neemt de ASUS Eee Pad Transformer het op tegen de Acer Iconia Tab W500.

Dit waren de winnaars van de afgelopen 3 battles:

Tablet battle 1: de Samsung Galaxy Tab 10.1v wint van de iPad 2.
Tablet battle 2: de HP TouchPad wint van de BlackBerry Playbook.
Tablet battle 3: de Acer Iconia Tab A500 wint van de Motorola Xoom.

 

 

 

 

 

 

 

 

Deze twee tablets zijn zeer verschillend. De Transformer beschikt over Honeycomb en de Iconia Tab W500 over Windows 7 als besturingssysteem. Daarnaast zijn ook de specificaties van de tablets verschillend. Een ander opvallend groot verschil is het keyboard dock zelf. Het keyboard dock van de Eee Pad Transformer beschikt over een extra accu voor een langere levensduur. De Iconia Tab W500 beschikt niet over deze functionaliteit.

Wil je alle belangrijke specificaties vergelijken? Dat kan direct hier of in de tablet vergelijker.

Zou jij kiezen voor de ASUS Eee Pad Transformer of de Acer Iconia Tab W500? En waarom kies je voor die tablet?

Je keuze kun je maken door onderstaande poll te beantwoorden. Welke aspecten vind jij belangrijk, en welke absoluut niet? Plaats je redenen (voor of tegen) in de comments onder dit artikel. Komend weekend zullen we de meest besproken redenen samenvatten.

Bekijk alle informatie over de ASUS Eee Pad Transformer.
Bekijk alle informatie over de Acer Iconia Tab W500.

[poll id=”12″]

Let op: Houd het netjes tegen elkaar. We begrijpen dat er fanatieke voor- en tegenstanders zijn voor beide producten. Iedereen heeft recht op zijn of haar eigen mening. Agressieve, beledigende en commerciële comments zullen worden verwijderd.

Share.

Gerelateerde tablets / apps

 • Schermdiagonaal inch
 • Besturingssysteem
 • Schermresolutie x
 • Afmetingen
 • Processor
 • Gewicht gram
 • Opslagruimte
 • Alle specificaties

Over de auteur

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Deze tabletliefhebber heeft verschillende Android-tablets en telefoons, waaronder een Nexus 7 (2013), een HP SlateBook x2, ASUS FonePad en Nexus 5. Probeert in zijn vrije tijd de tablet regelmat... Lees meer

8 reacties

 1. Ik ga absoluut voor de Asus. Windows 7 heeft op een tablet niets, maar dan ook niets te zoeken! Wat een achterhaald besturingssysteem is dat. Daarnaast is de extra accu in de dock een reden om voor de Asus te kiezen.

 2. Willemien op

  u00a0Voor mij is het ook een simpele keuze: voor een tablet zou ik altijd voor iOS, Honeycomb of Palm kiezen. Het wordt dus de Transformer!

 3. u00a0Ik zal een tablet vooral zakelijk gebruiken. Om via VPN te kunnen werken en volledige Exchange ondersteuning te krijgen kies ik voor een Windows tablet. Het gemak en de integratie gaan bij mij voor. Ook al is Windows niet het meest ideale systeem.

 4. u00a0ze hadden beter de transformer kunnen vergelijken met de iconia A500… de keuze tussen android en windows is inderdaad erg makkelijk.. maar de iconia opzich is geen verkeerd apparaat… maar door het falen van windows kies ik hier toch voor de transformer

 5. Je hebt gelijk dat het geen gelijke keuze is en dat het besturingssysteem een groot verschil maakt. Maar gelijkwaardige producten heb je nooit in battles.nnVolgende week volgt de conclusie en een nieuwe battle, met twee tablets met hetzelfde besturingssysteem. Heb je een voortstel voor een nieuwe battle? Schroom niet om te reageren onder aan dit artikel of via Twitter, of om te mailen!

Reageer