Inloggen RegistrerenTip ons Contact
Nieuws
31 augustus 2011

Sony tablet S en opvouwbare Sony Tablet P officieel gepresenteerd

Sony heeft vandaag op de IFA beurs in Berlijn haar eerste twee tablets gepresenteerd aan de pers. De 9,4-inch Sony Tablet S en de opvouwbare Sony Tablet P, met twee 5,5 inch schermen, werden vol trots getoond aan de aanwezige vakpers. Opvallend genoeg werden ook de introductietijd en de prijzen bekend gemaakt. Goed nieuws voor de Sony en/of Playstation liefhebbers: jullie hoeven niet lang te wachten!

Sony Tablet S

De grootste Sony tablet lijkt gedeeltelijk op de iPad of Android tablets die je kent. Echter, toch is deze tablet bijzonder. Het uiterlijk valt direct op. De Sony Tablet S heeft, vanaf de zijkant gezien, de vorm van een wig. Als je de tablet op een tafel neerlegt heeft het scherm een minder scherpe inkijkhoek. Ook beweert Sony dat hierdoor de tablet beter vast te houden is.


De Sony Tablet S beschikt over een multi touchscreen met een schermdiagonaal van 9,4 inch. De resolutie bedraagt 1280 bij 768 pixels. Onder de ‘motorkap’ bevindt zich een nVidia Tegra 2 dual-core processor met een omgerekende kloksnelheid van 1 GHz. De hoeveelheid RAM geheugen is niet bekend gemaakt.

De Tablet S van Sony draait in eerste instantie op Android 3.1 welke in een later stadium wordt geüpgrade naar Android 3.2. Hoewel het in de persconferentie en in het persbericht niet vermeld is, heeft Sony in een eerder stadium aangegeven dat de Tablet S zal worden geüpdate naar Android Ice Cream Sandwich (Android 4) wanneer deze versie door Google beschikbaar wordt gesteld.

Als klap op de vuurpijl krijg je ook de beschikking over een SD-kaartsleuf, een USB 2.0-poort en twee camera’s.

Meer specificaties, en meer informatie over de link tussen de Sony Tablet S en andere apparatuur in huis, en de link met Playstation, vind je op de pagina van de Sony Tablet S.

Sony Tablet P

De Sony Tablet P is nog unieker dan de Tablet S. Deze opvouwbare tablet heeft twee 5,5-inch touchscreens en weegt slechts 372 gram. Sony beweert dat deze tablet in je broekzak past.

In tegenstelling tot de Tablet S, welke voornamelijk gebruikt moet gaan worden als middelpunt van alle entertainment in je huiskamer, is de Tablet P ontwikkeld voor mobiel gebruik, bijvoorbeeld onderweg of voor de kinderen achter in de auto. De P staat dan ook voor Portable.

Op het gebied van hardware heeft de Sony Tablet P dezelfde specificaties als zijn grote broer. Ook wordt de Tablet P in eerste instantie uitgebracht met Android 3.1 wat later wordt geüpdate naar Android 3.2.

Versies, beschikbaarheid en prijzen

  • Sony Tablet S, Wi-Fi - 16 GB (SGPT111): € 479,- en beschikbaar vanaf eind september.
  • Sony Tablet S, Wi-Fi - 32 GB (SGPT112): € 579,- en beschikbaar vanaf eind september.
  • Sony Tablet S, 3G 16 - GB (SGPT114): € 599,- en beschikbaar vanaf eind september.
  • Sony Tablet P, 3G - 4 GB (SGPT211): € 599,- en beschikbaar vanaf januari 2012.

Meer informatie

Op deze pagina’s vind je meer informatie, waaronder alle specificaties, een uitgebreide omschrijving, foto’s en (wanneer de tablets te koop zijn) een overzicht van de verkooppunten en de prijzen:
Sony Tablet S
Sony Tablet P

Promotievideo nieuwe Sony apparatuur

Bron: Sony persbericht

Auteur: Leon Veraa

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Deze tabletliefhebber heeft verschillende Android-tablets en telefoons, waaronder een Nexus 7 (2013), een HP SlateBook ... Lees meer

Geef een reactie

Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd.


Opmerking: Je emailadres wordt niet gepubliceerd of gedeeld.


Je reactie dient te voldoen aan onze huisregels.