Inloggen RegistrerenTip ons Contact
Nieuws
10 april 2011

Tablet Battle: BlackBerry Playbook vs HP Touchpad

Op Tabletguide doen we onze uiterste best om onafhankelijk en objectief te zijn en even kritisch naar alle tabletmerken en -types. Wij laten de keuze voor de ideale tablet dan ook graag aan onze bezoekers over. Dit doen we in de Tablet Battle. We geven jou het woord!  Elke week vergelijken we 2 tablets. Welke aspecten van een tablet vind jij belangrijk? En op welke specificaties zit jij eigenlijk helemaal niet te wachten? Deze week zetten we de HP Touchpad en de BlackBerry Playbook tegenover elkaar.

De HP Touchpad en de BlackBerry Playbook hebben veel overeenkomsten. We zetten een aantal van deze overeenkomsten op een rij.


De Playbook is de eerste tablet in de BlackBerry reeks van RIM, de Touchpad is de eerste tablet van PC en printer grootheid HP. De naam en reputatie van de producenten maakt dat de verwachtingen groot zijn. Daarnaast zal de integratie met de bestaande producten HP en RIM ervoor zorgen dat beide tablets goed kunnen samenwerken met de randapparatuur.

RIM en HP zijn populaire merken in de zakelijke wereld. De beide tablets moeten deze naam waarmaken.

De besturingssystemen van beide tablets lijken buitengewoon veel op elkaar. De Playbook gebruikt het eigen OS van BlackBerry en de Touchpad op het door HP gekochte WebOS, oorspronkelijk van Palm.

Overige overeenkomsten en verschillen vind je door de specificaties van beide tablets naast elkaar te zetten.

Daarna vragen we je antwoord te geven op deze vraag:

Zou jij kiezen voor de HP Touchpad of de BlackBerry Playbook en waarom kies je voor die tablet?

De eerste keuze kun je maken door onderstaande poll te beantwoorden. Welke aspecten vind jij belangrijk, en welke absoluut niet? Plaats je redenen (voor of tegen) in de comments onder dit artikel. Komend weekend zullen we de meest besproken redenen samenvatten. Ook verschijnt er volgende week een nieuwe Tablet Battle met daarin twee tablets die het tegen elkaar op gaan nemen.

Bekijk alle informatie over de HP Touchpad.

Bekijk alle informatie over de BlackBerry Playbook.

Let op: Houd het netjes tegen elkaar. We begrijpen dat er fanatieke voor- en tegenstanders zijn voor beide producten. Iedereen heeft recht op zijn of haar eigen mening. Niet-relevante, agressieve of beledigende comments zullen worden verwijderd.

 

 

[poll id="8"]

 

Auteur: Edwin van der Palen

Edwin is één van de oprichters van TabletGuide.nl. Hij richt deze website in 2010 op, samen met zijn collega Leon. Edwin is tablet freak en volgt het laatste nieuws op de vo... Lees meer

4 reacties

  1. Aangezien ik de Mail-applicatie het belangrijkste vind, en omdat ik zelf geen BlackBerry heb, kies ik voor de HP TouchPad. Als alles zo werkt als op het filmpje te zien is dan vind ik dit een leuke tablet!

  2. Het feit dat ik reeds in het bezit ben van een Palm Pre2, die uiteraard is v.v. webOS, is mijn keuze wel duidelijk nietwaar? nnGezien de toekomstvisie met betrekking tot cross connected devices, waaronder smartphones, tablets, laptops, PC’s, printers en daarbij horende ecosysteem, ben ik van mening dat de connectiviteit tussen voornoemde apparaten voor mij een meerwaarde geven t.o.v. de Playbook. nEen Blackberry smartphone is ook in staat te communiceren met een Playbook, maar de connectiviteit met andere apparaten ontbreekt vooralsnog.nnOverigens ben ik zeer gecharmeerd van de Playbook, ondanks dat de TouchPad mijn voorkeur geniet.

  3. Ik zie geen enkele reden om uit deze twee tablets te kiezen… Moet dat? :-)

Geef een reactie

Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd.


Opmerking: Je emailadres wordt niet gepubliceerd of gedeeld.


Je reactie dient te voldoen aan onze huisregels.