Hoe reset ik mijn Android tablet?

299

Het resetten van je Android tablet is niet moeilijk. Je kunt een soft reset of hard reset (terug naar fabrieksinstellingen) uitvoeren. Het is niet altijd wenselijk, maar in bepaalde situaties is het nodig om je Android tablet te resetten. Soms heb je geen andere keuze, bijvoorbeeld als de tablet of de software problemen geeft die niet op een andere manier op te lossen zijn (een soft reset helpt dan). Of je wilt bijvoorbeeld je tablet verkopen en alle persoonlijke gegevens van de tablet verwijderen (in dat geval helpt een hard reset). In dit artikel leggen we je uit hoe en op welke manieren je een reset op je Android tablet uit kunt voeren en hoe je je Android tablet terug kunt zetten naar fabrieksinstellingen.

Deze tablet tip gaat over het resetten van je Android tablet. Lees hier hoe je een iPad kunt resetten.
Zoals is aangeven bij de beschrijvingen zijn er per tablet en per type Android-systeem verschillende methoden. In dit artikel beschrijven we de meest voorkomende. Je kunt bij sommige methoden meerdere opties proberen om te kijken welke bij jouw tablet lukt. Is het je gelukt? Laat dan in de reacties onder dit artikel weten bij welk merk en type tablet welke methode werkt. Dan kunnen andere bezoekers van TabletGuide.nl makkelijker de correcte methode vinden. Alvast bedankt!

Soft reset Android tablet

Een soft reset kun je uitvoeren als de tablet is vastgelopen of niet (correct) meer wil opstarten. Bij een soft reset worden persoonlijke data, applicaties, contactgegevens enzovoorts behouden. Het is verstandig om een ‘zachte reset’ uit te voeren als de tablet opgeladen wordt.

Methode 1: Zoek op je tablet de reset-optie. Vaak is dit een klein gaatje in de tablet, niet groter dan 1 millimeter, met de beschrijving ‘reset’ erop. Pak een stevige naald of buig een paperclip recht. Door met de naald of paperclip in het reset-gat te duwen voel je dat een kleine knop ingedrukt wordt. Soms is een druk op de knop voldoende om de tablet opnieuw te laten opstarten. Zo niet, houdt deze knop 10 tot 20 seconden ingedrukt. Start de tablet niet opnieuw op, probeer dan methode 2.

Methode 2: Vooral bij budget-tablets en veel nieuwere Android-tablets kan deze methode werken. Zorg eerst dat de tablet uit staat. Druk daarna de power-knop of standby-knop voor een langere periode in. Houdt de tablet zo lang in totdat de tablet opnieuw opstart, of totdat je het beeldscherm kort ziet oplichten. Dit kan tot een seconde of 20 duren. Zorg er voor dat je tablet in de originele lader zit.

Lukken beide methoden niet? Dan is er een ander probleem. Je kunt in dat geval een hard reset proberen op je Android-tablet.

Hard reset Android tablet

Bij hard reset zet je de Android tablet terug naar fabrieksinstellingen. Als je dit doet gaat alle data op je tablet verloren. Geïnstalleerde applicaties, persoonlijke data, opgeslagen documenten en contacten zullen allemaal verdwijnen van je tablet. Als je deze data wilt behouden dan zul je een backup moeten maken. Lees hier het artikel: Een back-up maken van je Android tablet.

Verwijder ook eventueel de aanwezige sd-kaart, zodat deze niet gewist wordt! Soms is het niet mogelijk om de Android tablet te resetten als de sd-kaart is geplaatst.

Let op: in de Play Store aangekochte applicaties zullen wel worden verwijderd maar je Google account zal altijd herkennen dat je een app hebt aangeschaft. Na een hard reset kun je de aangekochte app dus gewoon gratis downloaden uit de Play Store als je de tablet weer aanmeldt met hetzelfde Google account.

Let op: bij een hard reset, of het terugzetten op fabrieksinstellingen, is het niet mogelijk om de tablet terug te zetten naar eerdere Android-versie. Heb je bijvoorbeeld je tablet gekocht met Android 2.3 en ooit een officiële update ontvangen naar Android 4.0, dan zal de tablet helemaal ‘schoongemaakt’ worden binnen de Android 4.0-omgeving. Het is door middel van een hard reset niet mogelijk om de software bijvoorbeeld terug naar Android 2.3 te zetten. Ook kleinere software updates, zoals een update van Android 4.0.1 naar Android 4.0.2 zijn op deze manier niet terug te zetten. Het terugplaatsen van een oude Android-versie is niet mogelijk via een officiële weg.

Hard reset - software-matig

Dit is de meest eenvoudige methode en is alleen toe te passen indien de tablet nog functioneert.

Voor het terugzetten van de tablet naar fabrieksinstellingen kun je terecht in het instellingen-menu. Per tablet is de locatie afhankelijk van je Android-versie en het merk en type tablet. De meest-voorkomende paden om te volgen vind je hier:

Methode 1 (Nederlands): Instellingen > Back-up maken en opnieuw instellen > Fabrieksinstellingen terug

Methode 2 (Nederlands): Instellingen > Back-up & herstel > Fabrieksinstellingen herstellen

Methode 3 (Nederlands): Instellingen > Privacy > Fabrieksinstellingen herstellen

Methode 4 (Nederlands): Instellingen > SD-kaart & telefoongeheugen > Fabrieksinstellingen herstellen

Methode 1 (Engels): Settings > Backup & reset > Factory data reset

Let op! Bij Samsung tablets dien je eerst bij de Instellingen het correcte tabblad te selecteren. Dit is afhankelijk van de Samsung tablet en je Android-versie van de tablet.

Je Android tablet zal zichzelf opnieuw opstarten en alle gegevens terugzetten op de fabrieksinstellingen. Na het herstarten kom je in het scherm om de start-instellingen in te geven, zoals dat ook moest bij het voor het eerst opstarten van de tablet.

Hard reset - hardware-matig

Bij elke tablet is er één methode beschikbaar om een handmatige hard reset uit te voeren. Het is niet makkelijk te vertellen hoe dit moet omdat dit voor elke tablet anders is. De methode bestaat uit twee stappen:

Stap 1: Het is de bedoeling dat je in de ‘recovery mode’ of  de ‘herstelmodus’ terecht komt. Dit is een apart menu dat bij het opstarten tevoorschijn getoverd kan worden. Je kunt handmatig in dit menu komen door de tablet eerst volledig uit te schakelen. Daarna dien je een knop-combinatie van twee of drie knoppen gedurende enkele seconden in te houden. Daarna zou je in de recovery mode terecht moeten komen. Enkele veel-voorkomende combinaties van knoppen om te proberen zijn:

 1. Power + volume naar beneden (Yarvik tablets, sommige Samsung tablets)
 2. Power + volume naar boven (de meeste Samsung tablets, Sony tablets, ASUS tablets)
 3. Power + volume naar beneden + volume naar boven
 4. In de comments onder dit artikel vind je meer tablet-specifieke oplossingen voor een hard reset van je tablet
Soms moet je, na het opstarten, snel een andere toets indrukken om zo daadwerkelijk in de herstel modus te arriveren. Meestal staat dit kort aangegeven op het scherm en is dat een van de twee volume-knoppen.

Stap 2: Selecteer binnen recovery modus de optie: hard reset óf factory data reset. Je kunt met behulp van de volumeknoppen navigeren door het menu (+ & -). Vaak is de aan/uit-knop de knop waarmee je de gekozen optie (hard reset of factory data reset) kunt selecteren. De tablet zal dit automatisch uit gaan voeren, wat even kan duren. Daarna start de tablet automatisch opnieuw op in het menu dat je ook zag toen je de tablet voor het eerst liet opstarten.

In de reacties onder dit artikel vind je meer tablet-specifieke opties voor een hard reset van jouw specifieke Android-tablet.

Was dit nuttig?


+1559 -932


Niet nuttig?
Stel dan je vraag op onze Vraag & Antwoord pagina.

Deze pagina is onderdeel van het 'Tablet tips en trucs' overzicht. Wil je meer tips voor het gebruik van je tablet? Ga dan terug naar de Tablet tips en trucs startpagina.
Share.

299 reacties

 1. Johan Caspers op

  Hardresseten van Tomtec 10:
  Start-knop met esc-knop tegelijk inhouden. Nadat tablet is opgestart vervolgens volume + en start-knop tegelijk inhouden.

 2. vrijdag 21-12-12, Een Asus tf101 gekocht. zaterdag 22-12-12 tijdens een gedownload spelletje liep de tablet vast. beeld werd zwart (alsof de tablet
  uit staat) en met geen mogelijkheid meer aan te krijgen.
  alle mogelijkheden van aanzetten met en zonder de volumeknop geprobeerd
  maar het scherm blijft donker.
  heeft iemand hier ervaring mee, en kan mij helpen?

  • Ik heb ook een TF101 en heb nu al enkele keren meegemaakt dat het scherm zwart werd en het niet meer deed voor een tijdje. Opmerkelijk genoeg werkte hij na een paar dagen wel weer. Dat was wel nadat hij enkele dagen in de lader heeft gehangen. Wellicht ligt het daaraan en heb je geluk. De kerstdagen zijn ideaal om dat even te proberen.

   Als dat, en alle reset-methoden, niet werken dan zul je terug moeten naar de winkel 🙁

  • 24-12-12. met de tabet teruggegaan naar de winkel,want na 2 dagen nog geen teken van leven. bij de Media-Markt (goeie service!!) geen probleem, kon ‘m zo omruilen,
   heb toch weer een Asus TF101 genomen, want kwam toch goed uit de testen van div site’s. “Fingers crossed” doet het nu al veel langer dan de vorige! (net zo heel moeilijk was net 1 uur)

  • Hey, Ik moest voor school een tablet aankopen van 400 euro!!! Ik heb daarnet 4 nieuwe app’s gedownload en ik heb ze geprobeert en ze werkten prima en waren veilig.. Nu daarna zag ik dat ik een bericht had van messenger.. Ik wou het openen maar hij blokkeerde.. Mijn hoofdscherm blijft aanstaan ik krijg mijn tablet niet meer uit.. Ik kan niets meer doen.. Hij reageert niet.. Ik heb een Aseria97 ofz.. Help me aub ik heb deze tablet echt nodig voor school 🙁

   • Ik mag hopen dat een B-merk tablet (Aseria?) geen 400 euro heeft gekost. Los daarvan kun je, zoals in deze Android Tablet Tip is omschreven, een soft reset proberen. Lang de aan/uit-knop ingedrukt houden totdat deze weer opnieuw opstart. Vaak helpt dit met een software-probleem. Een soft reset zal de tablet gewoon intact laten en alle data en apps blijven gewoon bewaard!

 3. Johan Frouws op

  Dag,
  ik heb onlangs de lifetab 9514 gekocht ( bij de Aldi nu 250 euro) en heb dezelfde problemen welke velen ook hadden (of nog steeds hebben?, ik zie geen nieuwe meldingen): WIfi schakelt zelf uit, moet lang zoeken. Soms help opnieuw opstarten, soms niet.
  Ik heb:
  android 4.0.3
  smalbandversie 11.126.10.92.00
  build nr -9514.20120719.2

  Is het probleem inmiddels op te lossen? Moet ik nog iets downloaden/doen?
  Graag jullie advies,
  Groet, Johan.

  • pieter de jong op

   mijn Lenovo tablet A10-70 start niet meer op. ik heb de bovenstaande harde reset uitgeprobeert maar hierop reageert hij niet. ik heb Android 4.2 ( jelly bean )
   Graag jullie advies.
   groet, Pieterr

 4. Een Yarvik Tab310 te lang, lees 6 maanden, ongebruikt in de kast laten liggen.
  Accu leeg en interne accu dus ook. Opstarten? Vergeet het maar. Komt niet verder dan Welkom-scherm. Top produkt! Resetten geen verbetering. Navigatie-knop+Menu+Power knppen gelijktijdig indrukken voor een nieuw boot? Helaas, bij 1 seconde restart blijft hetTab apparaat hangen.

  Goedkoop = duurkoop zullen we maar zeggen.

 5. wuytack willy op

  ik heb een Archos 9 tablet met wìn 7 starter en geraak niet bij de recovery data om mijn tablet terug te stellen op de begin situatie, indien iemand mij kan helpen want de aangegeven sugesties brengen mij geen hulp
  bedankt op voorhand
  willy

  • met mijn tablet arnova 7GB kom ik niet verder dan het welkom.ik heb geprobeert te resetten maar reageerd niet, …wat kan ik doen om hem aan de praat te krijgen.

   • met mijn tablet arnova 7GB kom ik niet verder dan het welkom.ik heb geprobeert te resetten maar reageerd niet, …wat kan ik doen om hem aan de praat te krijgen.
    Beantwoorden plssss

 6. heb een android 4.1 .hij start maar op tot er android in het beeld komt hij start niet verder op. heb al geprobeert om met firmware opnieuw op te starten krijg dan hetzelfde start maar op tot android in beeld komt. wat nu te doen?

 7. Mijn Tablet wil niet goed opstarten ik zie wel android en dan komt er een kers maar die houd maar niet op ik heb het iedere h=keer resetten helpt neiet wat moet ik doen? 🙁

  • power en geluid tegelijk aanklikken dn kan je manuel resetten heb ook het nodige geprobeerd maar bleef hangen en niet vergeten je sd kaart te verwijderen

 8. Nu wil ik hier dit kwijt,en zoek naar een oplossing voor een android app stick deze blijft hangen in het opstart logo,merk Point of View deze werkte tot nu super en snel.
  deze sticks hebben helaas geen reset knop of power knop ,maar nu zoek naar een optie om in het rescovery modes te komen zonder dat ik deze moet openen.of een toetsenbort met kabel waar ik dan net als bij een tablet een toetscombinatie kan doen.Wie heeft er al ervaring mee ?

 9. pff thankyou,thankyou!
  mijn tab. bleef tijdens een lampappie hangen..
  reageerde nergens op.. na een paar x power en vol. indrukken startte hij opnieuw op.. thnx!

 10. is mij toch gelukt de tab211 van yarvik terug aan de praat te krijgen, nadat hij steeds maar bleef opstarten, zonder evenwel te starten

  dit door power + volume -, ingedrukt te houden en dan te resetten factory

  gelukt na veel pogingen
  soft reset lukte totaal niet

 11. ik heb de fabrieksinstellingen gereset.

  als ik hem nu probeer op te zetten geeft hij 2 sec. aan dat hij oplaad het eerste startscherm verschijnd en dan valt hij terug uit.

  ps: ik heb een delium TM902

  • Sommige oudere of goedkope tablets hebben een accu die in feite enorm leeg kunnen lopen. De tablet wil niet meer (volledig) opstarten, ook al ligt je Android tablet aan de lader.

   Vaak helpt het om je tablets uitgeschakeld voor een lange periode, bijvoorbeeld 24 uur, op te laden om de accu op zijn gemak te voorzien van genoeg stroom. Na die tijd kun je de tablet vaak zonder problemen opstarten.

   Tip: laat de tablet nooit voor lange tijd ongebruikelijkt en leeg in een kast liggen. Dit is slecht voor de accu capaciteit in zijn geheel.

   • hallo allemaal
    ik heb een galaxy tab 2 met ongeveer het zelfde probleem.
    hij blijf tien seconden op het opstart scherm staan maar dan valt hij weer uit en gaat automaties weer aan.
    ik heb hem de helenacht aan de oplader gelaten maar doet niks.
    heeft iemand nog sugesties voor???

 12. Yarv250 gereset. Wachtwoord vergeten, dus niet in apparaat te komen. Power knop plus volume - ingedrukt gehouden totdat Android poppetje verscheen. Toen het huisje ingedrukt; et voila: een keuze menu voor welke reset ik wilde uitvoeren. Simpel edoch doeltreffend. Succes.

  • Herstel: het was het volume + knopje, gelijktijdig met de power knop. En als het android poppetje verschijnt (lang wachten) dan het knopje met het huisje erop indrukken. Yarvik tab250

 13. Voor een carrefour CT1010 tablet volumeknop+ inhouden en de start knop,
  dit voor ongeveer 10 seconden daarna verschijnt het android mannetje en kan men kiezen tussen de verschillende functies door middel van de volume + knop in te drukken.

 14. Heb een Android o.4 kon niet meer internetten.
  Bij mijn tablet werkte de soft reset.
  En wel methode 2.

  Mijn Dank voor de goede uitleg

 15. ik heb een yarvik tab462 met de patroonwachtword geblokkeerd en waar de inlog in de playstore niet werkt..
  oplossing was factory reset
  met de powerkabel aangesloten
  power en volume - 30 seconden inhouden
  los laten
  power 4 seconden inhouden
  los laten
  wacht +/- 15 seconden
  daar kom je in de boot menu waar je kan met de -volume naar de reset /wipe user data menu om een factory reset te doen…

  • A Noorlander op

   klopt helemaal, maar adviseer daarna via instellingen nogmaals een soft reset te doen.
   hierna draait hij toch beter.

   Bedankt voor je advies!!!

 16. Hallo
  Ik heb. Voor mijn zoontje een empire emp2012712012341 tablet
  Ik heb daarop een patroon blokkering van gmail waardoor ik niet de tablet kan gebruiken
  Wat ik ook invoer het helpt niet
  Ik heb ook al geprobeerd om de aan eruit knop nagedrukt te houden tot die zelf uit ging dacht hem zo te resetten maar hielp ook niet
  Plz help mij mijn kind is dood ongelukkig

  • Bij de tablet tips en trucs staat een artikel met methoden om de patroonblokkering te omzeilen als je het wachtwoord kwijt bent. Succes en laat even weten of het gelukt is 🙂

  • empire elektronix : power volume + als logo verschijnt power los laten en volume + ingedrukt houden.
   als android poppetje verschijnt alles los laten.
   nu power indrukken dan 2 keer - en 1 keer + en je bent in het android menu

 17. Desmet Helga op

  Mijn zoon heeft de yarvik als cadeau gekregen maar er is een probleem opgetreden
  en is geblokkeerd en staat op blinden en hoorgestoorden. Hij kan niets meer onder-
  nemen wat nu ??? Hij nu aangesloten op mijn computer samsung window 7

  • Hoe je hem moet unlocken, dat weet ik niet. Eerder gaf ik iemand dit advies:

   Als je een app wilt openen, dan tap je die 1x aan. Er verschijnt dan het geelgroen kadertje om de app. Als je nu op een willekeurige plek op het scherm dubbeltapt, dan open je de app van je keuze.
   Op die manier zul je terug moeten naar de instellingen. Ga naar:
   1. het app menu
   2. kies instellingen
   3. kies apps
   4. kies ‘wordt uitgevoerd’
   5. zoek ‘talkback’
   6. kies ‘instellingen’
   Daar kun je de ‘talkback’ app beëindigen. Vanaf nu moet je tablet weer werken zoals het hoort.

 18. hallo,

  ik heb mijn tablet terug gezet naar fabrieksinstellingen Hard reset – software-matig methode 1 nederlands.
  na het terugzetten doen mijn home knoppen zowel op de tablet als via android zelf het niet meer.
  kan iemand mij hiermee helpen ik heb android 4.0.3

 19. Een optie voor een hard reset (terugzetten van fabrieksinstellingen) op een Archos tablet moet volgens een tipgever ook als volgt kunnen:

  1. Zorg voor een volledig opgeladen tablet.
  2. Houd Volume naar beneden ingedrukt en plaats de lader in de tablet.
  3. Als de groene Android robot wordt getoond laat je de volume - knop los.
  4. Druk op de aan/uit knop (houd ingedrukt) en druk kort op de volume + knop. Je komt nu in de Android system recovery.
  5. Hierin kun je navigeren met de volumeknoppen (+ en -) en een optie selecteren met de aan/uit-knop. Selecteer ‘Wipe data’ of ‘factory reset’.
  6. Selecteer ‘Yes, delete all user data’.
  7. Selecteer ‘Reboot system now’.

  Deze hard reset-optie moet in ieder geval werken voor de Archos 70 Titanium tablet, maar werkt mogelijk ook voor andere Archos tablet-pc’s met Android.

  Roy, dank je wel voor de tip!

 20. jacqueline hulst op

  Hai allemaal,

  Ik heb een tomtec 10 (ATF3417) van een vriend gekregen en die was van zijn moeder (overleden helaas) en deze werkt niet naar behoren.
  Nu wilden wij deze terug zetten naar fabieksinstellingen maar dan moeten we de patroonvergrendeling invoeren maar die weten we helaas niet. Ik heb al geprobeerd om te resetten maar dat lukt ook niet.
  Heeft iemand nog en idee wat we zouden kunnen doen om de tablet naar fabrieksinstellingen te krijgen?
  Alvast bedankt!

  • Elke Android tablet heeft een methode om een manuele hard reset uit te voeren. Je kunt alle bovenstaande toets-combinaties proberen. Meestal is de combinatie van een volumeknop met een andere knop de oplossing. Houdt deze lang ingedrukt en je zult terecht komen in een menu waar je de reset uit kunt voeren.

   Zorg voor een volledig opgeladen tablet en probeer alle opties. Houd voor de zekerheid de knoppen lang ingedrukt (probeer minimaal een minuut) om er zeker van te zijn dat de handmatige hard reset methode niet werkt met die knoppen-combinatie.

   Succes en laat even weten of het gelukt is 🙂

 21. Yvonne van Ginneken op

  Hallo Leon
  Ik heb via Online een tablet gekregen, maar ben al 2 maanden aan het proberen om mijn e mail instellingen erin te zetten. Lukt niet, ook niet via bellen met ONLINE.
  In het ziekenhuis in Scheveningen werkte hij deze week wel.
  Ook krijg ik hier weinig of geen verbinding. Ligt dat aan ONLINE ? ik zie n.l. dat ZIGGO het altijd doet.
  Dank alvast. Groetjes Yvonne

  • Inderdaad. Werkt perfect. Mijn tablet is gevallen en moest naar de verzekering terug. Eerst even gereset om alle data en e-mailinstellingen te verwijderen.

 22. Mijn tabet excelent 8 mist het bekende slotje dus krijg alleen en horizontale balk te zien met in het midden een verticaal knipperend streepje dus kan hem niet meer gebruiken om naar instellingen te gaan
  probleem vermoedelijk ontstaan door te ver ontlading wie weet raad?

 23. Hallo,
  Ik heb een fvieuw tablet met android 2.2.
  Hij blijft haken op het start scherm en ik heb geen idee hoe ik mijn tablet moet resetten.
  Heeft iemand hier verstand van?

 24. Ik had een wondermedia tablet gekocht. Deze had Android 2.2, versie 1.2 en build 1.2.3 deze heeft het altijd gedaan totdat ik via oxxio een ipad 16GIG WIFI kreeg. Toen is de WM8650 tablet een jaar of wat ongebruikt in de kast blijven liggen. Toen ik film wou kijken op mijn tablet bleef het ding hangen in het opstart scherm. Wat ik ook probeerde, ik kon NIET in een menu komen helemaal niks, al zit er een reset knop op , een menu knop en volume up en volume down. Er zit ook een aan/uit knop op. Deze zet het apparaat alleen maar direct uit. En de resetknop lijkt dezelfde functie te hebben. Ik heb het probleem desondanks WEL weten op te lossen. Allereerst heb je een lege sd-mini kaartje nodig, welke je moet formateren op fat32. Vervolgens download je de WM8650 upgrade welke Uberoid heet grappig genoeg, die kun je met utorrent downloaden van de site isohunt. Het is een zip bestand dat je eerst uitpakt naar je harde schijf, en vanuit je harde schijf kopiëer je deze gegevens naar de “root” van je sd-mini kaartje. Om dit te kunnen heb je een trans flash adapter nodig die bij je R4 card zat voor je nintendo ds. Dit is een soort sd card reader maar dan alleen voor mini sd kaartjes. Zodra het kopiëren van deze gegevens naar de sd-card voltooid is, verwijder je de mini sd-card uit je trans-flash adapter, en plaats je de mini sd-card in je tablet vd kijkshop. ALS JE DIT DOET MOET JE TABLET UIT STAAN MAAR AAN JE LADER HANGEN. Zet vervolgens je tablet aan , de installatieprocedure zal automatisch starten en als een wonder je WM8650 tablet volledig repareren. Je android systeem zal veranderen naar versie nummer 1.5.1 je apps worden geupgrade. Alle geinstalleerde apps zullen verdwijnen, die zul je dus opnieuw moeten downloaden, maar je tablet start na de upgrade naar uberoid weer probleemloos op en blijft niet meer hangen. Bij de WM8650 lijkt het net of je tablet gebrickt is maar dat is dus niet zo. Volg al de aanwijzingen op het scherm nauwkeurig op en je kunt weer voor jaren gebruik maken van deze toch best wel leuke tablet die vooral geschikt is voor het bekijken van youtube filmpjes. Ik hoop dat deze informatie snel bij de eindgebruiker(s) terecht komt omdat ik geloof dat menig WM8650 tablet onterecht de vuilnisbak in is verdwenen.

 25. Iemand al ontdekt hoe de harde rest werkt bij een qware van intertoys? Zoon van een vriendin had er een patroonbeveiliging op zitten, issie vergeten, heel vaak in korte tijd fout gedaan en hij kwam bij google reset uit. Nou werkt het email adres in combinatie met het wachtwoord niet. Heb een recovery op mijn eigen tablet gedaan en ik kom er nog niet in!!!!! Zijn vader heeft ook al bovengenoemde knoppen geprobeerd en soft reset met een naaldje. Wie het weet mag het zeggen please.
  Thnx alvast

  • Als je het wachtwoord van je Google account niet meer weet dan dien je eerst (gewoon in een browser op een normale computer) het wachtwoord via de ‘wachtwoord vergeten service’ van google te achterhalen. Ga naar http://www.gmail.com en geef aan dat je je wachtwoord vergeten bent. Op die manier kun je deze herstellen, indien je een backup e-mail adres hebt ingesteld. Mogelijk heb je daar hints of veiligheidsvragen opgegeven om het wachtwoord te herstellen.

   Als je dat gedaan hebt dan kun je via het google account inloggen op de tablet (patrooncode omzeilen). Meer info over het vergeten van een patrooncode vind je bij de Android tablet tips.

   • Ik heb ook een tablet van Intertoys en die heeft ineens een wachtwoord er is nog geen Google account op ingesteld dus die optie is er helemaal niet. Is er een optie on in de Recovery mode te komen?

 26. bonjour, j ‘ai le meme souci avec ma tablette sauf quelle est pas connecter a internet le wifi est désactiver et j’ai essayer plusieurs fois les boutons pour faire un hard reset mais je trouve pas ses quoi la combinaison ma tablette est une tomtec android 2.3 excellent 8, si quelqun sait ses quoi la combinaison pour entrer dans le menu … merci d ‘avance

 27. Mijn zoontje heeft een qware tabby van intertoys nu heeft hij de patroonbeveiliging verkeerd ingevoerd en moet ik via mijn google account inlooggen, ik heb alles goed ingevuld maar de internet verbinding staat uit. Kan nu helemaal niks meer. Is er een mogelijkheid tot een hard reset?

  • Staat WiFi uit of is het netwerk niet in de buurt of het wachtwoord ooit gewijzigd? Misschien dat een ander netwerk, waar je je ooit hebt aangemeld, nog wel werkt?

   Indien hij echt uit staat moet je een hard reset uitvoeren. Maar hoe dat kan weet ik niet, als er geen reset-knop is ingebouwd die je lang in kunt drukken (probeer > 30 seconden). Een reset knop zit vaak in een miniscuul gaatje in de tablet. Deze kun je indrukken met een naald. Pas op dat je niet de microfoon (ook vaak een klein gaatje) kapot maakt 😉

 28. hallo allemaal, ik heb een point of view mobii tablet 703………elke keer wanneer ik een apps wil downloaden in pay store krijg ik een fout melding van ( fout bij het ophalen van informatie van de server. [RPC:S-5:AEC-0]) wanneer ik die recovery mode hebt gedaan dan kon ik op eens een paar apps inplay store downloaden en daarna gelijk niet meer. het blijft steeds die fout melding geven. ik heb ook al die fabrieks instellingen ook al terug gezet maar zonder resultaat. weet iemand wat ik misschien moet doen, wat ik ben het zat om elke keer weer opnieuw de fabrieks instellingen weer terug te zetten of om die recovery mode te doen om weer 1 of 2 apps te kunnen downloaden achter mekaar en daar na dat ik weer die foutmelding krijgt. ik heb deze tablet helemaal nieuw cadeau gekregen van uit nederland ……….maar ik woon in curacao dus kan het niet terug naar de winkel brengen. PLZ. weet iemand wat ik er mee moet doen??? laat het me A.U.B. weten.

 29. Hallo ik heb een yarvik tablet als ik hem aan zet krijg ik yarvik te zien en dan wil hij gaan opstarten. dit gebeurt niet hij blijft het proberen het radertje blijft draaien. ik heb de reset knop geprobeert hij gaat dan wel uit maar bij aanzetten gebeurt hetzelfde. de tablet heeft het altijd goed gedaan wat kan ik doen?

 30. zoon heeft intertoys qware
  zelf zijn pincode met cijfers gemaakt en vergeten
  ook zijn email account weet (7 jaar) hij niet meer

  als die het ooit nog gaat doen halen we die codes eraf
  resetten werkt niet in het kleine gaatje gedrukt ook niets

  • opnieuw flashen, mijn qware tablet deed gewoon niks meer, ik heb een beschrijving onderaan de site gezet over het flashen van een qware tablet met instructie filmpje erbij. succes peter

 31. Hallo allemaal, mijn broertje heeft mijn yarvik tablet geprobeerd te ontgrendelen, ik moest mijn google account opschrijven maar mijn wifi stond uit, de tips werken niet, wat moet ik doen???

 32. hey samuel, ik denk dat je gelijk hebt. ik moet dat maar doen. maar bedankt voor je reactie. nu moet ik alleen nog het adres gegevens gaan opzoeken om het terug te sturen.

 33. Beste, mijn dochter heeft een qware van de intertoys. Type QW TB-1517YL.
  Ze heeft de tablet met een wachtwoord beveiligd en is nu dus haar wachtwoord vergeten.
  We hebben nu bijna alles geprobeerd. Ook de hard reset tips opgevolgd, maar het lukt maar niet om de tablet te resetten.
  Qware heeft een helpdesk, maar je krijgt niemand aan de lijn en dat terwijl de kosten 0.50 cent per minuut bedraagt.
  Ik heb ook een mail gestuurd, maar natuurlijk geen reactie.

  Kan er alstublieft helpen?

 34. Hallo

  Ik heb geprobeerd om mijn tablet te resetten, bij mij op het scherm is een groene android poppetje verschenen en eronder staat downloading… do not turn off target!! het staat er nu al een tijdje heb vervolgens geprobeerd de aan en uit knop ingedruk te houden maar er gebeurd niks meer!!
  kan iemand mij helpen

 35. Hans van BUrik op

  To perform a hard reset on the BlackBerry PlayBook:

  Hold down the volume up key, volume down key, and power button at the same time and hold it for about 15 seconds. TIP: Its easier if you hit the volume up key then the volume down key and then the power key.

  • Kim,

   Houdt Volume up + down vast en zet hem aan. Bij de logo Empire laat je de aan/uit knop los. Je krijgt dan een Android met een rood driehoek te zien. Klik op Volume up en daarna met Volume up + down en power als enter kies Factioy reset.

   Gr,

   Carlo

 36. Hallo allemaal,

  Ik zat een filmpje te kijken op mijn samsung galaxy tab 7.0 plus toen ik daar klaar mee was zette ik mijn tablet uit op stand by stand, kort daarna wilde ik hem weer aan doen toen er niks gebeurde.
  Ik van alles geprobeerd maar hij wilt maar niet aan gaan.
  Help! als ik hem in de lader leg krijg ik geen melding dat hij oplaadt!

  Alvast bedankt!

 37. Hallo allen. Ik heb een android tab310 tablet van mijn broer gekregen. En wel omdat hij hem niet meer aankrijgt. Ik ben al een tijdje bezig om het wel voor mekaar te krijgen, tevergeefs. Als ik hem aanzet, blijft ie op “welcome” hangen. Als ik de hard reset uitvoer (power+home+De button op het voorscherm) dan loslaten en dan weer die knopjes, dan staat er “trying to find recovery image” en dan staat er “no recovery image is found, try recover from SD”
  Verder dan dit kom ik niet. Iemand die kan vertellen wat te doen?
  Bij voorbaat dank

   • Karim, je dient op een sd-kaart een recovery image te plaatsen. Hiermee kun je een volledige reset uitvoeren op deze Yarvik tablet.

    Er is één probleem: Yarvik heeft op haar website alleen nog maar nieuwere tablets staan. De oude zijn inmiddels allemaal verdwenen: http://www.yarvik.com/en/support/2/choose_model/

    De Yarvik forums geven wel wat hits, maar alleen maar met mensen met hetzelde probleem en zonder oplossing: http://forum.yarvik.com/showthread.php?2867-Recovery-Image-Not-Found

    Yarvik geeft doodleuk aan dat er geen recovery image is.

    Als de tablet jonger dan 2 jaar oud is (na aankoop) kun je er mee teruggaan naar de winkel en moeten zij het voor je oplossen. Dit is een structurele fout in de Yarvik tablets, zo te zien. De verkoper moet dit probleem voor je oplossen, aangezien de economische levensduur van de tablet nog niet verstreken is.

  • H vd dobbelsteen op

   Tablet een paar uur in de koelkast. Werkt echt bijzijn tab 310 maar moet het wel steeds opnieuw doen.
   Succes hoor het graag
   Henk

 38. Hallo:
  Ik heb een Acer Tablet, als ik op de powerknop drukt komt Acer in beeld en verder niets meer,
  Wie kan mij hier bij helpen???????
  alvast bedankt.

  MvG Aad

 39. @Dobbelsteen Mijn Asus memopad HD7 (albert heijn paar weken terug) in de koelkast gelegd en yes, na lang indrukken Powerknop gevolgd door (lelijk, niet android-waardig) wisselend beeld van kwart opgeladen rode en groene batterij back in business.
  Effect koelkast niet honder procent betrouwbaar, omdat ik er ook een externe oplader aangeklikt had, maar met tablet aan lader deed hij het niet. Dus, koeling zou het best eens kunnen zijn. Iemand idee waarom?

 40. Ik heb gistten de nieuw nexus jelly bean tablet gekocht. Vanmorgen draadloos internet erop gezet, alles was prima. Nu start tablet niet meer op, blijft hangen in “android “. Hoe moet ik resetten?

 41. Vraagje. Ik heb een tijdje terug mijn tablet geüpdate naar Android 4.1. Nu wil ik graag terug naar mijn vorige Android software. Alleen als ik de reset uitvoer ben ik niet terug op fabrieks instelling maar op een reset van Android 4.1. Hoe kan terug naar mijn oude software?

  • Goede vraag, met een duidelijk antwoord. Helaas is het niet mogelijk om je tablet terug te zetten in een oudere Android versie. Erg onhandig als je bijvoorbeeld niet tevreden bent met je nieuwe Android software.

   Bij het updaten worden alle kernbestanden overschreven. Het terugzetten naar fabrieksinstellingen is wellicht een verkeerd gekozen naam door de ontwikkelaars van Android. Vandaar dat we liever spreken van het resetten van je Android tablet, of simpelweg het uitvoeren van een hard reset.

 42. marieke de wit op

  hallo,
  ik heb een sony tablet en als ik hem opstart blijft hij in het opstartscherm hangen.
  ik heb alles al geprobeerd, resetknop 20 sec. inhouden startknop en volumeknop indrukken. maar blijft hetzelfde probleem aanhouden.
  heeft iemand nog tips?
  groet marieke

 43. hoi,
  Ik heb de 7-inch MPCS700 Polaroid tablet en het lukt me niet om hem te resetten. Ik heb alles al geprobeerd en heb ook op andere sites gekeken of ik kon vinden hoe ik m’n tablet kon resetten maar heb het nergens gevonden.

  Heeft iemand een idee hoe dit moet? Ik wil het erg graag want ik ben mijn patroon vergeten.:s:s:s

  Marit.

 44. Hoi,
  mijn zoon heeft een Lenco cooltab met Android 4.0.
  De wifi verbinding is in de instelling op vergeten gezet.
  Tablet heb ik inmiddels gereset maar ons wifi netwerk wordt nog steeds niet herkend.

  Heeft iemand een suggestie hoe dit is te herstellen ?

  Henk-Jan

 45. halo iedereen

  ik heb een lenco 813 tablet

  maar sinds kort vallen al mijn apps

  van zelf uit als ik er op klik gaan ze open

  en meteen weer dicht
  heb al een hard en soft reset gedaan maar niks helpt

  hoop dat er geen virus of zo op zit want ik heb toch avst atv

  en die werkt toch goed

 46. Heb vandaag mijn qware tablet 7 inch pro 3 3th gen. geflasht, hij liep gister vast en deed niks meer, ik kreeg een zwart scherm verder niks, ik weet uit ervaring met mijn android smartphone dat ik hem opnieuw kon flashen, ik heb lang zitten zoeken voor een firmware voor mijn tablet en vond deze op http://www.virtual-productions.nl/default.asp?page=21 met deze firmware en livesuit 1.07 heb ik hem geflasht, ik dacht dat de qware tablet ook net als een samsung telefoon eerst in een download mode gebracht moest worden dat was dus niet het geval, ik vond een filmpje op youtube en heb deze gevolgd http://www.youtube.com/watch?v=fATLTulwdQg hopelijk hebben jullie hier iets aan, ik heb de 4.0.3 - Official Qware (20120303) firmware gepakt en gebruikt, na het flashen starte mijn qware weer gewoon op, ik heb trouwens de qware TB-1217 dit staat op de achterkant van je qware tablet vermeld, ik zou zeggen volg het filmpje en succes.

 47. Ik heb een Archos 48 internet tablet, na het lezen met een hard reset werkt bij mij,

  vol min en powerknop.
  en dan even kiezen welke je wil met de + en - en dan met powerknop bevestigen.

  (mijn tablet bleef hangen op opstartscherm (archos).. zelfs na proberen te openen met een computer deed hij niets… )

  Groetjes Wendy

 48. Heb een tablet liggen met code blokkering en geen idee welke code of google account er op deze tablet is gebruikt.

  het betreft een xi electronics 7 inch tablet voorzien van android..

  Kan iemand mijn helpen hoe ik deze tablet terug kan zetten in de fabrieksinstellingen ?

  • Hoi

   ik heb hetzelfde probleem met een cresta tablet
   er komt een nummer toetsenbordje tevoorschijn voor een code in te vullen
   helaas weet ik ook niet welke code ik moet invullen en kan er nergens info over vinden hoe het moet gebruikmaken van een hard reset gaat niet er komt wel een groen popje tevoorschijn met een rood uitroepteken erin
   alleen met het reset kopje op de achterkant kom je eruit maar hij doet geen hard reset
   hoe heb jij dat opgelost of is het probleem er nog ??

   groeten woutje

 49. Hubert Van Calenbergh op

  ICOTAB drie dagen in gebruik en al één keer vastgelopen bij het opstarten. In de de erg summiere handleiding staat iets over een resetknop, maar een echte knop is het niet: het is een minuscuul gaatje aan de achterkant van het tablet waar je het uiteinde van een paperclip in moet wurmen om te resetten. Niets daarover in de handleiding! Ik vraag mij af of tabletten ook compleet kunnen crashen en hoe je dan de software herinstalleert.

 50. Mijn difrnce 7050 tablet krijg ik wel op het android poppetje met het rode driehoekje in de buik.
  Welke toetsen moet ik daarna indrukken voor de reset?
  Heb van alles geprobeerd maar wie heeft dit vaker gehad?

 51. Hoi, de tomtec tablet van m’n zoon was gevallen en het scherm is kapot. Helaas is het niet mogelijk deze (betaalbaar) te laten vervangen.
  Nu hebben we van iemand een oude TOMTEC gekregen met Android OS 2.2. Helaas start deze niet meer op. Bij het aanzetten staat er enkel TOMTEC in het scherm en serie nummers, verder niks. Alle bovenstaande combinaties geprobeerd, helaas geen menu voor een harde reset.
  Hoopte mijn zoon blij te maken. Heeft iemand nog ideeën???

 52. Hallo,

  Ik heb van geprobeerd om op mijn Empire Elektronica M712 een manuele reset uit te voeren.
  Via instellingen kun je kiezen en dan start de tabloid opnieuw op en kom je in het menu van de android. Daar kan ik dan wel, via de volume knop kiezen, maar daarna kan ik geen enter geven want waar ik ook op druk hij doet niets.
  Wie O Wie weet hiervoor de oplossing.

  Groetjes

 53. Hallo,

  ik heb een tomtec tablet, ik probeer hem te resetten omdat ik mijn gebruikersnaam vergeten ben maar het resetten lukt net ik kom steeds weer terug op het zelfde scherm weet iemand hoe ik het moet doen?

  pieter

 54. mijn dochter was haar patroon vergeten van haar denver tac 90012. accu leeg van het lange liggen (de lader was stuk) en geen verbinding met wifi, dus geen mogelijkheid om met je google account te werken. Heb hem nu een hard reset gegeven. power en volume (die het dichtste bij de power knop, weet niet of dat plus of min is) lang vasthouden. daarna power om hem aan te zetten. dan kom je in het recovery menu. keuze naar boven of beneden is volume plus of min en ENTER is de power knop.
  gelukt! nu de taal via instellingen weer op nederlands en ze kan hem weer verklaaien

 55. hallo

  ik heb een samsung tab 3 7 inch , maar helaas doet hij het niet meer.
  elke keer als ik het aandoe zie ik de beginscherm met samsung maar verder komt het niet.
  weet iemand wat ik hiertegen kan doen ?

  Met Vriendelijke Groet,
  sangi

  • hallo sangi

   wij hebben het zelfde probleem met de tab3 samsung 7inch
   hij wil opstarten maar blijft bij samsung hangen.
   wat moet je daar aan doen misschien dat je dat weet wat je er aan kan doen.of moet hij gemaakt worden.

   alvast bedankt

 56. Bedankt voor de tip. Ik heb een Samsung tab 10.0 die niets meer deed. Na de powerknop ca. 10 seconden ingedrukt te houden lichtte het scherm weer op en zijn er geen gegevens verloren gegaan. Bedankt!

 57. Hallo,

  Mijn broertje heeft een tablet ( empire electronix k701) met android 4.1 jelly Bean, de tablet geeft de Heletijd Aan dat de launcher is gestopt en om de sec moeten we op “ok” drukken, we kunnen er niks meer mee. Alleen op ok drukken, heeft misschien iemand advies ( tablet heeft geen home button)

  Groetjes Dylan

 58. Hier net hetzelfde probleem,zoon heeft tomtec tablet excellent 8,zijn papa heeft dit weekend geprobeerd zijn patrooncode te achterhalen,nu steeds melding van teveel pogingen,we moeten google account of gebruikersnaam en paswoord geven,hebben google account aangemaakt en dat lukte niet,dan maar proberen resetten maar ook dat lukt niet want we krijgen nooit geen menu scherm te zien.Iemand raad?

 59. Has anyone managed to do a factory (Hard) reset on a Lenco TAB 9701?

  I was given the following by Lenco Service but have never managed to carry it out successfully.

  - press and hold POWER Button on the unit
  - press and hold RESET Button on the unit for 3 seconds
  - keep pressing and holding POWER Button for 15 seconds

 60. Hallo, mijn zoontje heeft een Tom Tec Tablet hij had er een ww patroon ingezet
  maar die weet hij niet meer ook zijn google account weet hij niet meer
  is dit op te lossen met een hard reset?
  en zo ja kan iemand mij vertellen hoe ik dat moet doen.

 61. heeey,
  ik heb een Yarvik Tab9-200 en opeens wil ik een spelletje spelen op mijn tablet dus wil ik heb ontgrendelen via de aan/uitknop. Mijn scherm licht op maar blijft zwart. ik heb al geprobeerd hem op te laden maar tevergeefs. ik heb dan geprobeerd een soft reset uit te voeren en dat hielp ook niet. Vervolgens wou ik een hard reset uitvoeren maar mijn scherm blijft zwart. Ik hoorde wel het meldingen geluid als ik meldingen kreeg van internet mijn scherm lichte wel op maar bleef zwart weet iemand wat het probleem kan zijn??

 62. Mijn broertje heeft een Pro media tablet van de aldi.
  Hij is zijn beveiligingspatroon vergeten en heb al veel combinaties gebruikt om de tablet te resetten, maar helemaal niks help.
  Kan iemand mij helpen?

 63. Ik heb een tuliptouchV97S na het opstarten blijft hij hangen. Ik kan niet bij het menu en een harde reset is het enige wat rest. Alle aangedragen opties hierboven zijn geprobeerd en niets werkt. Wie heeft nog een andere optie?

 64. Ik heb mijn samsung tab2 aan mijn dochter gegeven en wil hem graag mijn account eraf te halen dan helemaal leeg halen en haar account erop zetten, maar ze heeft er de betaalde versie van minecraft opstaan.
  Is er een programma of instelling waarmee ik mijn account van de tab kan verwijderen , die van haar erop zetten maar minecraft niet kwijt te raken ( dus opnieuw moet aanschaffen?)

 65. Samsung Galaxy tab 2 10.1 (is vorig jaar november gekocht.
  Vanmorgen tijdens het tonen van een reclamefilmpje ging hij uit. Met geen mogelijkheid meer op te starten.
  Alle bovenstaande knoppen combinaties geprobeerd maar geen opstart. Was afgelopen nacht geheel opgeladen, dus kan nog niet leeg zijn. Toch nu maar aan de lader gelegd.
  Wat kan ik nog proberen om er weer leven in te blazen? Bestaat er ook een (verborgen) knopje alleen met een speld in te drukken?
  Wat is de standaard garantietermijn voor deze tablets?
  Groet,

  R. Maarten

  • Kweni Xoutniwete op

   Hallo Gerard,
   Heb je nu al een oplossing gevonden? (Ik hoop van wel). In dat geval, kun je mij zeggen hoe dat je dat gedaan hebt?
   Danku
   Kweni Xoutniwete

 66. Mijn Archos 97 carbon start niet meer op.
  Zodra ik de stroomkabel aansluit krijg ik direct het logo “archos entertaiment your way”.
  Daarop blijft de tablet hangen. Ook wordt er niet meer opgeladen. Het lampje blijft continu rood en niet meer groen.
  Wanneer ik de tablet reset en vervolgens opstart met de power- en home knop ingedrukt (op andere knoppen bv. volumeknop reageert de tablet niet) krijgt ik een geel Android poppetje met een uitroepteken boven zijn buik met een openstaand deurtje. Na ongeveer 1 minuut krijg ik het Archos loge weer.
  Is de tablet echt kapot of zijn er nog mogelijkheden?

 67. Heb een vraag over mijn yarvik zania 10ic
  Ik krijg keer op keer de melding van time-out voor serververbinding
  Hoe krijg ik dat er uit of hoe werkt het
  Hoor gaar van jullie kant
  Al vast bedankt

 68. Samsung Google Nexus op

  beste.. K heb een android phone, een samsung google nexus. Nu gaat ie niet meer aan. Batrij was helemaal low. Opgeladen en tot nu toe gaat ie niet meer aan. Keb alle reset opties geprobeerd maar nieks. Geen resultaten

 69. Ik heb een Arnova7 en ben pincode kwijt. Resetten met paperclip lukt niet want tablet blijft om pincode vragen. Volume knop + en powerknop indrukken geeft wel groen android figuurtje maar wat moet ik dan doen?

 70. Hallo,
  Ik zie over Qware-tablets (ik heb de TB-1007) dat ze nadat je een aantal keer je wachtwoord heb geprobeerd, een inlog voor Gmail zou moeten komen. heb 50 keer de verkeerde combinatie ingevoerd en nog geen scherm waar je Gmail mee te maken heeft. Ook al die start+volume combinatied geprobeerd, maar nog steeds een ‘gewone start’. Enige wat ik nog niet heb geprobeerd is een speldje in zo’n klein gaatje onderin te stoppen om te resetten.

 71. daniel melchers op

  hallo

  ik heb hier een samsung galaxy tab 2 7.0 maar ik ben mijn code van mijn tablet vergeten kan iemand mij ermee helpen. ik heb al media markt en samsung al gebeld maar hun konden mij niet helpen.

  p.s. ik heb een losse tablet dus ik heb geen provider dus heeft iemand nog een ander idee.

  gr. daniel

 72. Ik heb een samsung galaxy tab 10.1 p7510

  Ik wou er een ander besturingssysteem op zetten, maar nu krijg ik elke keer nadat ik hem in stand by heb gehad, een lopend scherm. Weet iemand hoe ik dit weer goed kan krijgen? Heb de gedownloade progamma’s er al afgehaal en al een back-up terug gezet. Maar tot nu toe helpt het niet.

  • Kun je eerst uitleggen hoe je een ander besturingssysteem je op deze Android tablet hebt willen zetten? Of bedoel je een reset terug naar fabrieksinstellingen (factory reset)?

   Daarnaast ben ik benieuwd wat je bedoelt met een ‘lopend scherm’.

   • Wat ik bedoel met een lopend scherm is. Ruis of sneeuw zoals je ook wel eens op hele oude tv’s hebt.

    Ik heb er een foto van, maar die kan ik neit invoegen. Het is wazig en er lopen horizotale strepen overheen. Je kunt niets meer lezen of zien. Het is de kleur van de achtergrond met dichte witte strepen eroverheen.

 73. Hallo,

  Kom in het “resetmenu” waar 4 keuzes staan, helaas lukt het niet om te scrollen in dit menu.
  volume+ en power knop.
  androidembleem geeft een rode driehoek met een zwart uitroepteken.
  Hierna op volume- geeft het keuzemenu.
  Daarna kom ik niet verder, kan niet scrollen in het menu.
  En nu?

 74. Beste Leon,
  Hartelijk dank voor de uitgebreide informatie. Ik ben te vroeg aan resetten gaan denken, maar daarom bewaar ik deze informatie wel. Had te maken met de laatste updates van Samsung. Ik kreeg ineens problemen met m’n e-mail. Maar vandaag vernomen dat ik niet de enige ben en dat er een nieuwe update komt die deze storing zal gaan verhelpen.
  Groet Bas

 75. Beat Nideröst op

  Tip voor Yarvik 264 bezitters met CWM-based recovery: Manuele Hard Reset gaat in dat geval via Power + Menu (in plaats van Power + één van de volumeknoppen).

 76. Ik heb een Qware TB-1007 en ik wil een hard reset doen omdat ik de tablet van mijn dochter heb en niet kan inloggen. (weet haar gebruikersnaam en ww niet…en zijzelf weet het ook niet meer) Kan iemand mij vertellen hoe ik dat moet doen,en als een hard reset nuttig is?
  BVD…

 77. Goede avond wij hebben sinds kort een polaroid 4.1.1 tablet gekocht bij de blokker.
  werkt perfect voor wat wij er mee doen,nou is er aan een instelling gezeten en je kan niet meer mee vegen over het scherm, maar net als op een laptop alles twee keer aan tikken en je ziet nu ook een heel dun geel lijntje een soort raster om alles heen wat je aantikt weet iemand mss bij welke instellingen daar voor moet kijken gebruikers handleiding kom ik niet echt ver mee…

  alvast bedankt

 78. Hallo,

  Gisteren is onze zoon aardig hard met zijn hak op onze tablet terecht gekomen. (Samsung tab 2, 10.1)
  Gelukkig het beeldscherm nog heel, alleen krijgen we alleen nog maar zwart beeld.
  Het beeld ligt wel op en je hoort ook de geluiden die de tab maakt als je op bepaalde punten drukt.
  Bij het maken van een screenshot zie je via de laptop wel gewoon het beeld van de tablet.
  Dus hij werkt? waarschijnlijk wel gewoon.. Iemand een idee hoe we het scherm weer beeld kunnen laten geven?? Of is hij gewoon kapot.. Hoor graag van iemand..

  Alvast bedankt.

 79. Hard reset Qware TB-1007
  Welke knoppen ik ook ingedrukt hou…Power plus volume +/-,Power plus volume +,het maakt niks uit.Enige wat ik te zien krijg is “ANDROID”.
  Iemand een oplossing?

 80. Hoi

  ik heb een probleem met een cresta tablet de cpt980
  als ik hem aanzet komt er een nummer toetsenbordje tevoorschijn voor een code in te vullen
  helaas weet ik ook niet welke code ik moet invullen en kan er nergens info over vinden hoe het moet gebruikmaken van een hard reset gaat niet er komt wel een groen popje tevoorschijn met een rood uitroepteken erin
  alleen met het reset kopje op de achterkant kom je eruit maar hij doet geen hard reset

  weet iemand hoe ik aan de code kan komen of hoe ik weer in mijn tablet kan komen

  BVD

  groeten woutje

  • Niet van mijn eigen, maar hoop dat het helpt.

   Cresta tablet resetten :
   Tablet moet uigeschakeld zijn,
   Adapter in stopcontact,
   Druk op volumeknop en die moet je ingedrukt houden tewijl je de adaptor aansluit,
   Dan komt er een groen poppetje in beeld die op zijn rug ligt
   Dan druk de power toest en + volume tegelijk in kort achter elkaar,
   dan kom je in het menu,
   met de - toets van volume ga scrol je naar beneden in menu,
   Dan ga je naar factory reset,
   druk op power knop het te beverstigen,
   dan ga je naar yes,
   druk weer op power toets om te bevestigen,
   dan ge je naar reboot,
   druk dan weer op de powerknop om te bevestigen,
   hij gaat dan zelf aan en er staat een paar minuten andriod op scherm.
   Dan is hij gereset en kun je alles weer downloaden wat je erop had staan.

   Ik hoop dat je hier wat aan heb bel anders met klantenservice van Cresta op nummer 020-5608942 of 020-6932932 geopend op van maandag tot vrijdag van 9:00 uur t/m 13:00 uur en van 14:00 uur t/m 16:00 uur

   Email : service@cresta.nl
   Website : http://www.cresta.nl

 81. Ik heb een robotpac en ik ben hey wachtwoord vergeten. Ik druk de resetknop in en hij start opnieuw op maar niets is geteset, ik moet het wachtwoord nog steeds intikle. Ik heb de knopen oik al ingedrukt zoals weergegeven. Wat moet ik doen? ik kan er niet terug mee naar de winkel want heb hem gekocht op groupon online.

 82. mijn samsung galaxy tab 3 7.0 wil niet meer aan gaan. ik heb al alle reset methodes geprobeerd maar nog steeds een zwart scherm. wat kan ik doen want hij is wel goed opgeladen hij lag 2 dagen aan de oplader.

 83. Anton Zanders op

  Heb een Cherry Mobility 10,7 inch tablet van Kruidvat . [ volgens my Android ] Hij blokkeerde opeens , niets functioneerde meer . Paniek natuurlijk . Na 1 uurtje vraag op PC gezet .

  Zo als beschreven , deed ik de RESET 1 .
  Het was meteen opgelost .

 84. wat is een power knop en waar zit die op de tablet it-works tm901 want ik heb heb geprobeerd te soft-resetten en geprobeerd te resetten ik heb hem al 10 maanden en 4 maanden niet gebruikt toen was de batterij leeg ik had dus geen zin om hem optelladen maar nu krijg ik hem niet aan de praat ik heb meer trucs nodig die geschikt zijn voor deze tablet

  alvast bedankt groet meisje 11 jaar

  • De tablet zal na al die maanden zeker wel leeg zijn. Laadt ‘m eerst maar eens een hele nacht op aan de originele lader met het stopcontact (dus niet via USB via een computer).

   De power knop is de knop waar je de tablet mee aan en uit zet of op standby (slaapstand) zet. Deze dien je voor een seconde of 10 tot 15 in te drukken nadat de tablet lang is opgeladen.

 85. Kom in het “resetmenu” waar 4 keuzes staan, helaas lukt het niet om te scrollen in dit menu.

  androidembleem geeft een rode driehoek met een zwart uitroepteken.
  Hierna op volume- geeft het keuzemenu.
  Daarna kom ik niet verder, kan niet scrollen in het menu.
  En nu?

 86. Hoi,

  Heb een Cherry Mobility 10,7 inch tablet van Kruidvat

  Kom in het “resetmenu” waar 4 keuzes staan, helaas lukt het niet om te scrollen in dit menu.
  volume+ en power knop.
  androidembleem geeft een rode driehoek met een zwart uitroepteken.
  Hierna op volume- geeft het keuzemenu.
  Daarna kom ik niet verder, kan niet scrollen in het menu.
  En nu?

 87. ik heb een lenovo ideatab A1000 en toen ik de tablet wilde gebruiken nadat hij in de oplader gezeten had, deed hij niets meer, soft en hard reset werken niet.

 88. hallo allemaal ik heb hier een medion lifetab md98486 en ben het paswoord kwijt , hard reset werkt niet (power en volume+/- toestcombinaties) heeft er iemand een oplossing want op het net is echt niets te vinden van deze tablets

  alvast bedankt

 89. Hallo .. Ben ik kreeg een gloednieuwe NHA Xi electonic tablet vandaag .. Ik zet wachtwoord op het na puting het wachtwoord Ik verander het in Arabisch dan de tablet standby zelf nu vraagt ​​me om te typen in mijn wachtwoord en er was slechts arabisch toetsenbord Ik probeer maar het engels alfabet komen nooit alleen komt in Arabische daarvoor kan ik openen mijn tablet niet meer probeer ik de kracht op + vulum neer power on + vulum al de optie die u gaf hier en wanneer ik heb mijn tafel afgaan .. is er anyother manier voor mij om mijn tablet te herstellen?

 90. Heb een Qware pro 4 slim die z,n eigen wachtwoord heeft bedacht.
  eerste keer uit de doos en werkt perfect zet hem de volgende dag weer aan en er komt een balkje met ‘Voer uw Wachtwoord in’ er staat nog niets op.
  weet iemand hoe ik in de ‘Recovery mode’ kom?

  Alvast bedankt

 91. hoi allemaal voor de mensen die de huawei s7 willen hard resetten probeer niet stap 2 kreeg wit beeld en reageerd nu nergens meer op licht blijft wel aan van de tablet maar geen reactie meer welke knnop dan ook M.V.G patje

 92. De qware tablet is geblokkeerd. Ik moet inloggen met gebruikersnaam maar die is niet meer in gebruik. Wat nu te doen? Op Het nieuwe emailadres lukt het niet.

 93. goeiedag,mijn zoon heeft een android 4.0 nou is hy geblokkeerd door onze zoon we kunnen er niet meer op.wie zou me kunnen vertellen hoe ik hem kan hard resetten zonder dat ik in de tablet moet

 94. Hoi Leon, ik heb ook een probleem met mijn net nieuwe samsung galaxy tab 2. Hij valt nu steeds regelmatiger uit, start dan weer op en dit proces blijft zich herhalen. Er kwam 1 keer ook een vreemde hoge toon bij te pas.kan het zijn dat hij niet goed is ingesteld, of heeft dit er niets mee te maken? Mijn dochter heeft hem net voor haar verjaardag gekregen en baalt als een stekker dat hij nu al storing geeft. Kun jij ons een waardevolle tip geven, want zo te lezen heb je er veel verstand van! Ik hoor het graag. Mvg. Catrina

  • Heb je alle bovenstaande reset-opties geprobeerd (soft reset en een hard reset)? Zo ja, en het probleem blijft zich voordoen, dan kun je teruggaan naar de winkel. Zeer waarschijnlijk is er dan iets mis met het apparaat.

   Het Europese consumentenrecht schrijft voor dat je op zijn minst 2 jaar mag genieten van een deugdelijk product. Een tablet die telkens uitvalt en opnieuw opstart is dat niet. Vandaar dat de verkopende partij je een oplossing moet bieden (gratis reparatie of vervanging, vervangend product of je geld terug).

 95. Heb ook het probleem dat hij bij opstarten op andriod blijft hangen.mijn vrouw heeft deze bij een opleiding gehad..
  Je moet hem van de laaier afhalen en dan de start knop net zo lang indrukken door het opstarten tot waar hij normaal vastloopt.
  Daarna zal hij vragen of hij opnieuw geprogrammeerd moet worden.
  Gr henk

 96. robin sparreboom op

  hallo ik heb voor mijn dochter net een yarvik tab210 gekocht maar er zit een ontgrendelings patroon in die de vorige eigenaar ook niet meer weet hoe kan ik hier een hard reset op uitvoeren

 97. Samsung tab3 is toetsenbord kwijt…..
  Resetten naar Fabrieksinstellingen bood geen oplossing, resetten d.m.v. start - en volumeknop ingedrukt houden, evenals met naald in gaatjes werkt ook al niet….Verder start de tablet gewoon op en werkt deze volledig, er is alleen niks in te typen en/ of spreken…. Wie weet raad?

  • Kijk eens bij Instellingen > Taal en invoer. Daar kun je een toetsenbord selecteren, welke je graag wilt gebruiken. Er is er altijd al één die je kunt gebruiken, als het goed is. Selecteer deze en als het goed is moet het toetsenbordje weer tevoorschijn komen.

   Werkt het niet? Download dan eens een gratis proefversie van Swiftkey of Swype.

 98. hallo,

  ik heb een samsung galaxy tab 2 7.0 en hij wilt niet meer opstarten en hij bleef al vaker vast lopen helpp wat moet ik doen ???????

 99. Kweni Xoutniwete op

  Hallo iedereen,

  Mijn broer heeft een Tablet Galaxy Tab 2 (10.1) en heeft onlangs zijn wachtwoord gewijzigd. Hij heeft hierdoor zijn code vergeten. De tablet zegt dan dat de pin-code onjuist is, is dat dan een code zoals op een gsm of een gewoon wachtwoord?
  Omdat ik nu mijn tablet niet ontgrendel krijg, kan ik deze resetten zonder mijn tablet te ontgrendellen?
  Alle tips zijn welkom!!!
  Dank bij voorbaat,
  Kweni Xoutniwete

 100. Heb point of view tablet mobii 7″ gekocht voor mijn kleinzoon maar nu heeft de kleine daar een code in geplaatst met die negen bolletjes, hoe kan ik hem terug vrij maken

 101. Heb een Prestigio tablet met Android 4.1 multipad. Gedaan zoals hierboven beschreven, echter geeft ie alleen aan REBOOT en geen recovery. Dit geeft geen succes, want hij blijft hangen in opstartscherm. Wat kunnen we nog meer proberen?

 102. Ik wil mijn Polaroid hard resetten, maar ik kan niet op de keuze YES drukken, hij springt er voorbij. Erboven en eronder staan meerdere keren NO. Hoe kan ik het op YES krijgen?

 103. Beste Leon Veraa,
  Ik heb voor mijn zoontje 3 maanden geleden een Android tablet am 900 van 10,1 inch bij uitbieden gekocht.
  En nu wil deze niet meer doorstarten. Heb al je tips en ook van andere bezoekets gelezen. Helaas werkte de hard reset ook niet. Hij ligt nu in de koelkast (ja ik ben wanhopig) en zal em daarna als ie nog steeds niet werkt nog eens voor 24 uur aan de lader doen.
  Ik hoop nog steeds op een succesje dus ik zal je op de hoogte houden. Maar een ieder en jij bedankt voor de vele tips en suggesties.

 104. Maijk Van der zwet op

  Hallo,

  ik heb voor Sinterklaas een Samsung Galaxy Tab 3 gekregen,
  maar een paar dagen geleden was hij leeg en toen ik hem in de oplader deed dee hij het niet meer! ( Somber gezichtje) weet iemand een oplossing of is me oplaadpunt stuk????

  Hoor het graag!
  mvg Maijk

 105. Hier een up-date van mijn probleem, de tablet in de koelkast heeft helaas niet geholpen, ook een extra nacht aan de lader heet ook niet mogen baten. En het lukt me niet om een hard reset te den.
  Het gaat om een am-900 tablet wie heeft nog een suggestie of een oplossing voor mij?
  Ik heb ook iets gelezen over een interne reboot/restart dat je dan eerst een programma op een sd kaart zet en deze dan in de tablet stopt en zo van binnen uit het probleem oplost? Maar welk programma moet ik dan hebben en heeft iemand uitleg oor mij.?

 106. Ik probeer een manuele hard reset uit te voeren op de Arnova Childpad van mijn dochtertje. Ik krijg het android system recovery utility - scherm zonder problemen. Ik wil vervolgens de derde keuze (wipe data/ factoy reset) uitvoeren. Normaal zou je daar met de volumeknoppen naar toe moeten kunnen scrollen. MAAR dit kindermodel heeft GEEN volumeknoppen. Hoe scrol je dan naar beneden?? Alvast met de powerknop en het resetgaatje werkt het niet. Veel dank, Bart

 107. Gelukt!
  Met mijn samsung tab 10.2 powerknop en volumeknop laag ingedrukt houden!
  Alles kwijt maar hij doet het weer….blij mee!
  Heb zelfs contact gehad met samsung zelf maar die wisten het niet haha

 108. Mijn tablet Qware (QW TB-9010) is vastgelopen op het beginscherm wat ik ook doe hij blijft op het beginscherm

  Hebbbe jullie een mischien een oplossing??

 109. hallo,

  ik heb hier een budget tablet. de POLAROID mid0714.

  hij deed het prima totdat deze vastliep.
  nu heb ik geprobeerd om een hard reset te doen met de knoppe
  maar niks helpt.

  krijg alleen een zwart beeld en verder kom ik niet echt.

  kan iemand mij helpen hiermee alsjeblieft

  mvg dennis

 110. Mijn dochter heeft een Qware qw TB1217 Android 4.0 tablet-pc
  Ze weet haar pincode niet meer en kan nu niet haar tablet gebruik. Ik heb al verschillende keren harde reset gedaan. Via t gaatje, knopen tegelijk houden etc. etc. Maar het lukt niet.
  Hierdoor komen we ook niet bij de fabrieksinstellingen.
  Heeft iemand nog een tip.

 111. sabrina wolf op

  hoe krijg ik Empire ElectroniX tablet weer gereset heb iets verkeerds gedaan met patroon en nu vraag hij om mijn Google account maar ik krijg hem niet meer van af teveel pogingen wie kan me aub helpen

 112. heb een tablet coclever terra 70L start niet eer op leg hem een half uur in de diepvries sluit de lader
  aan zet hem een paar keer aan en uit en dan start die weer op als ik hem na een ongever een half
  weer uit zet (afsluiten) en na een kwartierweer aanzet doet weer niks batterij 100% geladen
  heb deze proceduren al een keer of 10 gedaan
  wat mankeert dat ding
  heef misschien iemand een oplossing

  groetjes
  Harrie

 113. Ik heb mijn tablet Xiron Ultimate 10 een harde reset gegeven, omdat hij maar bleef opstarten.
  Dat heeft gewerkt, maar nu wil ik de programma’s die ik eerder van Google Play heb gedownload opnieuw installeren.
  Op de Google Play website staat een lijstje met al mijn apps, maar er staat ook ‘geinstalleerd’.
  Als ik dan op dat knopje druk, gebeurt er niets.
  Kennelijk moet ik de apps eerst verwijderen, maar hoe doe je dat met een geresette tablet??

 114. Hallo de tablet polaroid van blokker loopt vast met opstarten iemand een idee hoe ik daar voor bij kom heb al diverse dingen geprobeerd maar niks heeft nog mogen helpen maak mijn zoon blij help mij
  Mvg Rufes

  • Dat is heel vervelend Sara 🙁

   Dan moet je je Samsung tablet resetten, zoals duidelijk is omschreven in dit artikel waar je je reactie onder plaatst 🙂

   Alleen als het om een partrooncode gaat dan kun je deze herstellen mits je bent aangemeld bent met een Google account en mits je verbinding hebt met het Internet. In het geval van een wachtwoord of pincode is een hard reset (terugzetten naar fabrieksinstellingen) de enige oplossing als je het wachtwoord echt niet meer weet!

 115. Net dankzij tip 1: hoe reset ik mijn tablet, het gaatje gevonden te hebben en een stevige naald de tablet kunnen resetten en yes, hij doet het weer!
  Dank voor de heldere uitleg.

 116. Wie kan mij helpen om een hard reset mode te vinden voor mijn polaroid MID-0714 tablet ik ben namelijk mijn code vergeten en kom er niet meer in

 117. Hoi leon, mijn zoon heeft een galaxy tab 2.. Hij had deze lang niet gebruikt dus hij weet zijn wachtwoord niet meer.. Ik heb geprobeerd om te resetten maar er staat al lange tijd een groen poppetje met downloading eronder.. Kun je ons aub helpen? Gr Tonny

 118. Hoi iedereen,

  Heb sinds 3 maanden een Samsung galaxy tab 3 10.1 verder nog nooit problemen gehad. Nu heb ik dus wel een probleem. Hij gaat niet meer aan ook niet met de soft reset en ook niet met de hard reset hij reageert helemaal nergens op ook niet als ik hem aan de lader leg en ook niet via de computer ben nu echt einde raad… kan iemand me helpen?

  • Dan is de tablet waarschijnlijk kapot. Aan het model te zien heb je nog recht op de Nederlandse garantie. De Nederlandse (en Europese) consumentenregeling en wetgeving schrijven namelijk voor dat een product altijd moet voldoen naar de te verwachten maatstaven gedurende de te verwachten levensduur. Dit is in Nederland vastgesteld op TENMINSTE 2 jaar. Heb je dus je tablet binnen 2 jaar terug gekocht (en gezien jouw model is dit wel het geval) kun je terug naar de winkel waar je de Samsung tablet gekocht hebt. Zij zijn verplicht je te helpen met dit probleem, zonder kosten. Dit kan zijn een kosteloze reparatie, vervanging van het toestel of je geld terug.

   Uitzonderingen zijn natuurlijk als de tablet kapot is gegaan door oneigenlijk gebruik, zoals het beschadigen, laten vallen of waterschade aan de tablet-pc.

 119. Hallo, mijn denver tablet TID-80042 blokeert na het opstarten op het android logo 🙁
  ik heb al geprobeert te resetten maar niks werkt. kan iemand me helpen 🙁

  • Als een soft reset niet helpt ben je aangewezen op een hard reset.

   Als dat ook niet werkt, op de handmatige (manuele) manier, dan kun je proberen of er online oplossingen zijn voor je tablet, zoals door de fabrikant beschikbaar gestelde ROM’s die je via een sd-kaart kunt installeren. Aangezien Denver een onbekend merk is met geen/slechte ondersteuning ben ik bang dat dit niet het geval is voor je.

   Indien je je tablet minder dan 2 jaar geleden gekocht hebt kun je je beroepen op de Nederlandse wetgeving die voorschrijft dat een tablet minimaal 2 jaar goed moet werken. De winkelier moet je kosteloos een oplossing bieden.

 120. Thijs Smeele op

  hoi,

  Ik heb een Empire Electronic, waarbij ik het patroon niet meer weet. En de volume-knop + indrukken en aan/uitknop dan gaat hij niet aan, bij volume - en aan/uitknop gaat hij normaal aan, en bij volume + en - gaat hij ook niet aan. Wie kan mij helpen??

 121. Annemarie op

  Sinds gisteren schakelt mijn Samsung Galaxy tab 2, 10.1 zichzelf steeds weer uit om vervolgens vanzelf weer op te starten. Inmiddels zit ik in het scherm met het Android poppetje op zijn rug. Daarop een menu met blauwe tekst met de volgende keuzes:
  - reboot system now
  - apply update from ADB
  - apply update from external storage
  - wipe data/factory reset
  - wipe cache partition
  - apply update from cache

  Welke optie kan ik selecteren zonder dat ik direct alles kwijt ben? Nou zou ik mijn apps niet zo erg vinden, maar mijn foto’s wel!

  O ja, onder het menu met blauwe letters ook nog een stukje tekst in het geel. Manual mode, applying multi-csc. Applied csc code: PHN. Successfully applied multi CSC.

  Ik hoor graag jullie tips!!

  • Annemarie,

   We horen wel eens vaker dat het aan/uit-knopje per ongeluk vast blijft zitten in de ingedrukte stand. Hierdoor blijft de tablet steeds maar weer opnieuw opstarten en kan de tablet zelfs in de recovy modus komen, zoals je aangeeft.

   Je kunt voor nu twee zaken doen. Je kunt kiezen voor reboot system now, waardoor je tablet gewoon opnieuw opgestart wordt. Kies vooral NIET een van de andere opties! Je kunt vaak met de volumeknoppen navigeren en met een andere knop (aan/uit of home) de optie selecteren.

   Ook kun je er voor kiezen om de tablet helemaal uit te laten gaan door de accu leeg te laten lopen. Doe gewoon niks en wacht af totdat de accu leeg is. Laadt ‘m daarna op en zorg er natuurlijk voor dat de knop dit keer niet blijft hangen (als dat he tprobleem was).

   Ben je weer in je tablet? Maak dan vooral een back-up van al je gegevens!!! Dit is enorm belangrijk ivm dit soort zaken.

   Lees hier hoe je je tablet kunt back-uppen:

   http://www.tabletguide.nl/tip/backup-maken-van-je-applicaties-en-persoonlijke-instellingen/

   Foto’s sla ik persoonlijk automatisch op in een back-up via een gratis cloud-dienst. Dropbox en Google Drive bijvoorbeeld bieden je aan om alle foto’s die je met de tablet maakt automatisch op te slaan op hun servers. De eerste paar GB zijn gratis. Hierdoor heb je altijd een back-up van je foto’s, en kun je ook op andere toestellen en computers direct bij je foto’s. Erg handig!

 122. Hallo!
  Ik wil alle gegevens van mijn oude tablet (Samsung Galaxy Tab 2 10.1) doen. Ik heb de powerknop en tegelijk de volumeknop ingedrukt en dit werkt. Maar nu blijft op mijn scherm het Android mannetje staan samen met de tekst: Downloading… Do not turn off taget !!
  Moet ik soms heel lang wachten of is dit soms een probleem?
  Alvast bedankt!

 123. hallo Leon,
  mijn zoon heeft een patroon op zijn tablet gezet en is die vergeten en na te veel proberen moesten we gebruikersnaam en ww invoeren dat hij ook niet meer wist.
  nu heb ik op deze site nuttige tips gevonden maar niet de oplossing.

  mijn vraag onderstaande tip heb ik gevonden en gedaan wat er staat na dat ik power en - tegelijk heb ingedrukt krijg ik de androïd met uitroepteken en daarna kan ik nix meer doen en ook nergens op klikken.
  wat kan ik nu doen?

  alvast bedankt
  doei natas

  marcel
  27 oktober 2013 om 21:46 uur

  mijn dochter was haar patroon vergeten van haar denver tac 90012. accu leeg van het lange liggen (de lader was stuk) en geen verbinding met wifi, dus geen mogelijkheid om met je google account te werken. Heb hem nu een hard reset gegeven. power en volume (die het dichtste bij de power knop, weet niet of dat plus of min is) lang vasthouden. daarna power om hem aan te zetten. dan kom je in het recovery menu. keuze naar boven of beneden is volume plus of min en ENTER is de power knop.
  gelukt! nu de taal via instellingen weer op nederlands en ze kan hem weer verklaaien

  • Het wachtwoord en e-mail dat gevraagd wordt is waarschijnlijk van het Gmail-adres waarmee je op de tablet bent ingelogd.

   Ga op een computer en browse naar http://www.gmail.com. Daar kun je ook niet inloggen maar wel je wachtwoord opvragen. Indien je een alternatief e-mail adres hebt aangegeven bij je Gmail dan kun je hiermee het wachtwoord resetten.

   Een reset van je tablet is dan niet nodig!

   • hoi Leon,

    Ik zie op deze site dat jij al veel mensen hebt geholpen met hun tablet. Ik heb voor mijn dochter een empire electronix bij Veronica gekregen, maar nu weet ze haar wachtwoord niet meer. Volgens mij is de enige optie een hard reset. Heb de hiervoor aangegeven stappen geprobeerd, maar als ik de power knop en volume + knop ingedurkt houd krijg ik een poppetje met no command. Vervolgens doet hij niets meer totdat hij na een paar minuten uitvalt. Als ik daarna weer op power druk, krijg ik weer het starts scherm waar ik het wachtwoord moet ingeven. Dit wil ik nu juist omzeilen. Kun jij me helpen?

  • Je kunt proberen op te starten via een soft reset. Lang de aan/uit-knop ingedrukt houden totdat de tablet opnieuw opstart. Hopelijk helpt het!

   Het verwijderen van alle data van je tablet kun je het beste doen met de automatische methode via de software. Ga naar Instellingen > Back-up maken en opnieuw instellen en verwijder daar alle gegevens. Dat is de meest handige en meest veilige methode.

 124. hallo heb een vraag over een tablet 474 yarvik krijg hem niet meer aan de praat hoe kan ik daar een ander stuur programma op zetten
  grt

 125. hallo ik heb het volgende probleem met mijn samsung galaxy 2 tablet,
  Als ik de tablet aandoe loopt hij na een 20 30 seconden vast en start dan weer opnieuw op.
  Dit doet hij ook als ik hem in veilige modus opstart dus daarom wilde ik een factory reset doen.
  Als ik de factory reset doe komt er een liggend android mannetje met rode driehoek met daarin een uitroepteken, en het menu waaruit ik kan kiezen factory reset.
  als ik de factory reset selecteer geeft hij aan dat hij de gegevens wist maar na het rebooten staat alles nog hetzelfde op de tablet en het vastloop uitschakel probleem is nog steeds aanwezig.
  iemand een idee waar dit aan kan liggen?

  • We horen wel eens dat de aan/uit-knop blijft steken in de behuizing. Misschien is dat de reden van het opnieuw opstarten van je tablet elke keer weer.

   Ook kun je eens kijken of het stukje software Samsung Kies (voor Windows en Mac) je verder kan helpen. Mogelijk dat je daar de software opnieuw kunt installeren. Maar ik ben niet zo’n fan van dat logge programma.

   Verder zou ik geen oplossing weten, eerlijk gezegd.

  • Hallo Ruud,

   Het is al even geleden maar heb je nog een oplossing gevonden voor het probleem? Ik heb exact het zelfde probleem, met het Samsung-tablet 2 van mijn zus. Als ik probeer met Odin de software terug te zetten ( gedownload bij sammobile) stopt de installatie ook halverwege.

   Heeft iemand hier een oplossing voor?

   Hartelijke groet, Mar

  • heb exact hetzelfde probleem met een tab 2 start steeds opnieuw op na 30 seconden en leest wel maar schrijft niet naar het geheugen. Wat je verwijdert of erbij komt (email) is na het opnieuw opstarten weer als vanouds. Ook resetten naar fabrieksinstellingen lijkt ie te doen, maar bij het rebooten blijkt er niets gebeurd. Corrupt geheugen??? Wie ?

 126. I want to make a Hard Reset but it dont work. In manual wrote that i should push Volume - and Power button for 10 sek. but it dosnt work. Few months ago i found on some spanish forum another combination of button - that works, but now i cant find it, could you tell me haw can i make hard reset? Which button i should use. Tablet dont turn on, there is only logo Yarvik and nothin more when i want to turn it on. Thanks for answer.

 127. Eddy van poppel op

  Ik kreeg een tablet met het merk empire electronix Emp2012712007532 maar ik ben d code kwijt wat moet ik doen antwoord a.u.b. Groetjes eddy van poppel en mesie

 128. mijn tablet die deed niks, wanneer ik mijn aanknop indruk dan kom ik op een scherm waar ik een wachtwoord moet invoeren, maar we hebben nooit een wachtwoord gekregen, recetten alles geprobeerd maar mij doet niks. wij hebben een empire electonix.
  wie weet wat ik moet doen?

 129. Adeline Bondue op

  Ik heb een difrence tablet van dreamland gekocht, sedert deze morgen gaat deze plots niet meer aan. Als ik de lader instop, krijg ik zelfs geen melding van dat de batterij aan het opladen is. Iemand die me hiermee kan helpen?

  reuze bedankt!!

 130. HAllo kunt u mij ook helpen met de NewPad Tablet,die draait op Android 4.1.1 .
  Die geeft steeds een Proces Android Procces is gestopt fout melding..
  Ook ik wordt geadviseerd een harde reset te doen,omdat terug zetten op een zachte manier niet werkt,zodra wifi aan gaat duikt de melding steeds iedere 6 sec op .
  Kunt u me helpen

 131. Hallo beste,
  Een hard reset is eigenlijk niet zo goed voor je tablet maar helpt wel.
  Je kan het ook via instellingen dan back up en opniew instellen kiezen dan kan je de fabrieksinstellingenterug zetten.
  ( je zal hem wel opnieuw moeten instellen )
  Maar wel vieliger en beter dzn een hard reset maar wil je toch een hardrestet gewoon de on \of knop induwentesamen mat de min volumeknop

 132. Hallo,
  ik ben mijn paswoord vergeten, en ik kan helemaal niets meer doen niet in mijn instellingen gaan of iets anders doen. Ze zeggen op de site hier dat je ‘hard reset’ moet doen via instellingen maar dat ga niet want ik heb mijn paswoord nodig voor dat ik in instellingen kan geraken. Kan alstublief iemand mij helpen ? Alvast bedankt.
  grtjs

 133. Ik heb een point of view mobii 10.1 en ik krijg geen beeld meer help please,ik kan hem aan maken maar krijg niks te zien….

 134. Ik heb een difrnce, heb volgens die stappen gewerkt, maar start nog steeds niet helemaal op. Best lastig, is er een andere optie??

 135. ik heb een qware QW TB-100G gaming tablet-pc en i ben mijn wachtwoord vergeten.
  weet iemand hoe ik hem kan resetten?????

 136. de tab 2 wil helemaal niet meer opstarten en is uitgevallen Hoe kan ik hem nu aan krijgen??Dit is de zoveelste keer . Wie weet hier wegwijsmee?

 137. S. Stassen op

  Hallo,

  Het betreft een probleem met mijn Point of View-tablet (POV mobii tegra 10.1)

  Ik ben mijn inlogcode kwijt. Nu wil ik hem terugzetten naar fabrieksinstellingen. Maar ik krijg mijn tablet (mobii tegra 10.1) niet in de recovery stand.

  Ook ziet Windows de tablet niet als ik hem verbind met USB.

  Hebben jullie een oplossing voor mij?

  Alvast bedankt.

 138. Hallo
  Mijn yarvic 10.1 tablet werkt niet start op maar wachtwoord vergeten hoe een harde reset te maken en terug tegaan naar fabrieks instellingen

 139. Qware TB-1517PK. HARDRESSTEN

  [POWER ] en [VOLUME+] ingedrukt houden ,groen logo verschijnt ,dan alles los laten,
  Druk nu weer op [POWER] en een maal drukken op [VOLUME+],
  Je bent nu in de Recovery mode

 140. Geert Lambaerts op

  Allen mijn zoontje heeft zijn wachtwoord van zijn nieuwe samsung galaxy tab 3 lite gewijzigd en weet het niet meer. Weet iemand hoe ik een hard reset kan uitvoeren?

 141. hallo wie kan mij helpen mijn polaroid tablet start niet meer door hij blijf op polaroid hangen en ik het al resset en hard geresset maar hij blijft hangen op dat beeld wie kan mij daar mee helpen

 142. Mijn dochter heeft een empire m785 tablet en is haar wachtwoord vergeten. Ik heb al vanalles geprobeerd, maar tot op heden geen resultaat. Iemand een idee?

 143. Hallo,

  Ik heb net een tablet Cherry Mobility aangekocht 7″ aangekocht.
  Ik heb “terug naar fabrieksinstellingen” gekozen en sinds dan doet hij niets meer!

  Wie kan me helpen?

 144. hallo
  ik heb een pov tab p703 die niet wil opstarten ik kom niet verder als het logo zou iemand mij kunnen uitleggen hoe ik dat ding weer aan de praat krijg???

 145. Voor de meeste tablets kan je de onderstaande stappen volgen en zorg er wel voor dat je bestanden veilig zijn, bij hard reset ben je al je data kwijt. Wel op eigen risico.

  Basically on Android devices the recovery menu is accessible in 3 ways:

  a) In turned off states press and hold VOLUME+ and POWER button at the same time until the unit turns on. If a menu shows up, select clear flash/factory data reset option.
  OR
  b) In turned off states press and hold VOLUME- and POWER button at the same time until the unit turns on. If a menu shows up, select clear flash/factory data reset option.
  OR
  c) In turned off states press and hold BACK and POWER button at the same time until the unit turns on. If a menu shows up, select clear flash/factory data reset option.

  • bedankt voor de reactie maar alle opties hebben tot op heden niet mogen baten al heb ik de laatste optie niet kunnen doen want de enige toetsen die de tablet bevat zijn de aan/uit en volume knoppen dus in alle gevallen blijft hij dus alleen het merklogo van pov tonen er komt geen menu

 146. Forum deelnemers:

  mijn tablet is een Qware TB-9010 (Intertoys).

  Het heeft een lange tijd ongebruikt gelegen omdat ik de oplader kwijt was.

  Teruggevonden en opgeladen, maar start nu niet meer op.

  Alle? trukjes en adviezen opgevolgd maar alleen het advies van het vriesvak gaf enig resultaat.

  Was maar kort maar werkte weer goed om te zien.
  Even later kwam hij weer niet verder dan het scherm met links van het midden in kleine letters “android”,

  Om te proberen met de root oplossing van OHWZO / Uberoid kan dat zomaar als het tablet niet doorstart?

  Wie weet raad, bij voorbaat dank

  F.Klaassen

 147. Geachte forum lezers,

  mijn tablet werkt eigenlijk nog zoals zou moeten. Alleen gaan appjes die ik Open, bv candy crush, steeds opnieuw laden waardoor ik elke keer een leven verlies. Ook opent er steeds reclame waardoor ik ook uit spelletjes wordt gegooid. Heeft een harde / zachte reset voor dit probleem nut? Graag jullie reactie of iets anders wat ik kan doen ook welkom.

 148. Hoi,
  ik heb een Samsung glaxy tab 8.9.
  Ik heb hem sindskort gerest voor de 4de of 5de keer.
  Maar mijn tablet doet het opeens niet.
  Er komt alleen te staan: samsung galaxy tab 8.9,
  dus het stukje dat altijd op het begin komt als je de tabet opstart.
  Maar daarna springt die meteen uit.
  Please help me met dit probleem.
  Alvast hartelijk bedankt.

  • Heb je al eens de soft reset, zoals hierboven is omschreven, geprobeerd? Eerst even de tablet zo lang mogelijk opladen, en dan (met de lader eraan) de aan-uit knop heel lang ingedrukt houden totdat de tablet opstart. Meestal helpt dit het probleem zoals je hierboven omschrijft!

 149. Bedankt Leon Veraa,
  Maar helaas werkt het nog steeds niet.
  Is er geen andere manier??
  Please help me want ik heb mijn tablat nodig.

  Alvast hartelijk bedankt,

 150. Mijn tablet start niet verder op. Goedkoop ding heeft alleen een powerknop en een reset knop. Hoe kan ik hem dan resetten. Powerknop land ingedrukt houden werkt ook niet. Groet Mandy

 151. Ik heb een Samsung Tab 3 10.1 inch..
  Ik krijg hem al een paar dagen niet meer aan.
  Ik heb alle manieren geprobeerd wat hier op de site staat, maar niks helpt.. wie heeft er wen oplossing voor mij??

  Mvg,
  Denise

 152. Hallo, ik probeer factory reset te doen voor tablet zoon. Het is een Polaroid mid7014. Alles werkt. kom in menu. Kan keuze maken van wipe date/factory reset als ik op ak druk begint hij ook. maar dan blijft hij staan op Famatting / data …… en gaat hij gewoon niet verder. Wat kan ik verder doen om tablet van mijn zoontje weer aan de praat te krijgen? plz help

 153. Anja van Overdijk op

  Hallo, na een nacht aan de oplader doet de empire electronix helemaal niks meer. Scherm blijft zwart, ook geen teken dat batterij leeg is.
  Heeft iemand een tip om het aan te krijgen of te resetten?

 154. Hallo,
  ik heb een cresta ctp818 van 4G gekocht in juli. De heb ik terug gebracht omdat de aan-/uitknop kapot was. Opgestuurd naar het bedrijf, daarna gerepareerd. Vorige week opgehaald maar wat blijkt het dan de onderbalk met homeknop, terugknop, programmamenuknop, wifi signaal of baterij opladen. Deze zie ik niet meer en ook de sommige achtergronden kan niet meer instellen. Na het starten geeft die systeem UI is gestopt en geeft aan OK in te drukken en blijft herhalen. Ik hoop dat u mij kan helpen. Anders stuur ik het weer terug.

 155. Ik heb eeb Cherry tablet van het Kruidvat, type 1023Q. Deze tablet blijft bij het opstarten hangen in het logo. Na wat speurwerk heb ik via Padtool een firmware-update doorgevoerd. Sindsdien start de tablet op met Android System Recovery en ziet mijn laptop de tablet ook niet meer.
  De opties in het recovery-menu geven geen van allen resultaat. Wie kan mij verder helpen ?

 156. ik zit op internaat en heb er iemand laten op spelen en er stond een virus op waardoor gij blokkeerde ik heb gem gereset bij instelling dus maakte ik een andere code aan ik vergat gem en kon er niet meer op kon zo heb ik geprobeerd wat jullie zijden .
  uit en leg gem weer aan en gouw ondertussen de plus in doe dan wat er staat .

  en mijn axxion tablet werkt weer jij !!!!!
  ik bedank je

 157. Ik heb een Empire electronix D709
  Ik heb deze een Hard Reset uitgevoerd en hij komt niet meer op de fabrieks instellingen ik heb het gereset omdat hij niet meer op intrernet of gmail ap google play enzv komt ik baal ontzettend.
  aub iemand advies en hij geeft ook aantal opties aan maar in het americaans snap niet wat er staat help oei oei

 158. A. Gesthuizen op

  Hallo allemaal.

  Ik heb een tijdje geleden een cherry mobility tablet bij het kruidvat gekocht.
  Als ik in het recovery menu ben, werken mijn volume knoppen niet om naar boven en onder te navigeren…
  ook via het touch screen gaat dit niet. Wat moet ik doen?

  mvg

 159. Hallo,
  ik heb een Samsung Galaxy Tab 2 10.1 .
  Maar kan er niets meer mee.
  Er is te dikwijls het verkeerde patroon ingevoerd en is daardoor nu geblokkeerd.
  Nu komt er op ‘log in bij uw Google-account om te vergrendelen’ maar ik weet mijn gebruiksnaam en wachtwoord niet meer.
  Dan staat er ook nog onder ‘ Als u het wachtwoord van uw Google-account bent vergeten, gebruikt u uw pincode om uw apparaat ontgrendelen. Maar die pincode weet ik ook niet .
  Kan iemand mij misschien helpen?
  Mvg.

 160. Niels Berndsen op

  Heb een Point of View TAB-P703. Inmiddels de 5e na 4 defecten. Nu heb ik deze tab voor mij liggen en wil hij niet meer opstarten en laat hij enkel het logo van Point of View zien. Ook de procedure voor factory reset willen niet werken. Ik heb Power + Volume plus gedaan, Power + volume Min en Power + volume Plus Min beiden. Ook voor verschillende aantal seconden wachten wilde geen uitkomst bieden. Wie kan mij helpen???

 161. hallo hoe reset ik mijn archos gamepad ik hb de methodes al geprobeerd maar ze lukke niet ik krijg dan een liggend android pop met een rode driehoek te zien a.u..b help iemand plieeees

 162. Hoi Leon,
  Mijn dochter heeft vandaag een nieuwe qware QW-TB9718HD tablet gekregen. Draaide goed, maar vanavond deed hij helemaal niets meer. Alle tips uit de bovenstaande tekst geprobeerd, maar niets helpt. Ik denk dat het probleem is dat hij helemaal niet meer opstart en ik daarom niet in de recovery kan komen. Wat denk jij?

  • Probeer vooral eerst eens de tablet een hele nacht lang op te laden en dan met de soft reset op te starten. Als dat niet lukt en een hard reset lukt ook niet, dan zul je er mee terug moeten naar de winkel en aanspraak moeten maken op de garantie.

 163. Mijn ASUS Eee Pad Transformer 101—1B032A wil niet meer opstarten. Wie kan mij helpen om dit probleem op te lossen?
  Ik heb aan/uit knop ingedrukt gehouden 10 en 20sec, dat heb ik samen met volume knop + en — gedaan maar het probleem niet opgelost. Hoop een snelle reactie aub…

 164. factory reset DENVER TAC 70111

  you can factory reset it this way:
  1. Make sure the tablet are turned OFF, and connect the adaptor (important)

  2. Push volume (+) button first and then (power) and hold the buttons for approximately 10 secs. Then let go of power first and afterwards the volume (+) button
  3. Wait for the Android robot to show on screen, push (power) 1 second before you push volume (+), and you will get into recovery menu. (if this doesn’t work, push vol+ 5 times fast)

  4. Choose wipe data/factory/reset by pushing volume +/-

  5. Push (power) to confirm

  6. Choose ‘yes’, delete all user data

  7. Push (power) to confirm again

  8. Choose reboot system now

  Then push (power) to confirm, and the tablet will restart and are now factory reset

  • Fantastisch! Het was flink zoeken op internet, maar dit is de oplossing. Werkt ook bij de DENVER TIQ-70181, maar dan zonder de adaptor.

 165. ik heb yarvik 310 tablet is meer dan jaar niet meer gebruikt maar nu blijf aleen een roodlampje aan en flikkert regelmatig en krijg alleen maar zwartbeeld wie weet wat de oplissin kunnen zijn wie ken me ermee helpen

 166. Ik heb een Lenco TAB-811 tablet, wachtwoord vergeten dus…..
  Ik heb alles geprobeerd om een hard reset te doen (met naald in dat kleine gaatje) maar er gebeurt helemaal niets. Mijn tablet schakelt zich uit en als ik hem weer aanzet kom ik weer in het wachtwoordmenu en daar schiet ik dus niks mee op want ik weet het wachtwoord niet..
  Wie kan mij aub helpen. Ik zie weinig info op het forum over een Lenco tablet.

 167. mieke 1957 op

  heb tablet 4 galaxie ik ben men wachtwoord vergeten kan iemand mij helpen hoe ik dat moet doen om er toch terug op te kunnen en reset knop staat er niet aan

 168. anoniempje op

  ik heb een paar maanden geleden een tomtec tablet gekocht en ik weet mijn wachtwoord niet meer dus ik wil weten hoe ik mijn tablet kan resseten zonder dat ik in mijn instellingen kom

 169. Ik heb een samsung galaxy 2 tablet, 7 inch.
  Screen touch deed het niet meer.
  Ik heb de startknop enige tijd ingedrukt. De tablet starte toen weer op.
  Het probleem was opgelost.

 170. Ik heb een Denver TAQ900012 Tablet. Ik wil graag een harde reset doen maar zie nergens wat ik dan moet doen? Kunnen jullie dat stap voor stap uitleggen?

 171. Op mijn tablet is per ongeluk malware geïnstalleerd. Maar zelfs na een harde reset (zoals hierboven beschreven door DIRK) komt deze direct weer terug. Hoe kan ik dit oplossen?

 172. Ik heb zojuist een lenovo tab 2 a10-30 aangeschaft goed ding maar ben alleen nu het patroon al vergeten als ik power + beide volume knoppen doe kom ik op een Chinees menu en met andere manieren start hij normaal op, iemand een idee?

 173. Harde reset Kobo Arc 7 HD tAndroid tablet:
  Opstarten met volume-zachter-knop ingedrukt.
  Dan navigeren met volumeknoppen en bevestigen met powerknop.

 174. Soms is de tijdsduur van het ingedrukt houden van de powerknop van wezenlijk belang. Bij polaroid tablets (en vele andere merken) is dat PRECIES drie seconden. Dus volume min ingedrukt houden, powerknop exact 3 seconden indrukken dan loslaten, min vasthouden totdat beeld komt, dan loslaten en kort op plus drukken. Dan verschijnt het menu.

 175. Ik heb een Kliver tablet model KLIPAD_D791. Ben het paswoord vergeten.
  Weet iemand hoe je een hard reset kan uitvoeren?

 176. Hallo,
  Ik heb een TM1007 gehaald en wil hem resetten, alleen het probleem is dus dat ik mijn wachtwoord ben vergeten vanwege de vakantie, dus ik kan niet in het instellingen menu. Kan iemand mij misschien vertellen hoe je het dan toch kan resetten?

 177. Mijn zoontje heeft een Denver TAQ-70222 die niet meer wil opstarten. Als je ‘m inschakelt, verschijnt het Denver logo en even daarna zie je een scherm met bewegende gekleurde ballen. Daar blijft de tablet vervolgens eindeloos in hangen. Enig idee hoe dit te verhelpen is? Een soft reset werkt niet en ik kan nergens vinden hoe ik in het recovery menu kom. Kan iemand helpen?

 178. heb een tomtec tablet ATP 7483 EXCELLENT 8 heb een nieuwe 5 volts voeding gekocht dat werkt prima maar deze tabet wil niet goed opstarten kan nergens meer inkomen scherm aanraken doet niks alleen faceboek meldingen komen wel binnen en kan soms in facebook komen!krijg ook steeds de melding het proces android is onverwachts gestopt! en uitroepteken SYSTEM UIDS INCONSISTENT,UIDS on the system are inconsistent,you need to wipe your data partition or you device will be unstable!!!!! heb het sd kaart ver wijderd en al 100 keer op gestart ook al een nacht in de koelkast gehad de accu helemaal ontladen!accu is heel slecht houdt het zonder voeding 2 minuten uit!wt de oplossing!gr jaap

 179. heb een Empire Intel Model 1785D8DCZ, deze geeft aan bij de wifi dat er een authentificatie probleem is als ik mijn wachtwoord voor de wifi invoer.
  Kan iemand mij helpen of moet ik hem resetten.

 180. hallo,

  mijn kleindochter is haar paswoord vergeten na een reset naar fabrieksinstelling. Het is een Samsung Galaxy tab 4. Kan iemand ons helpen. Verschillende voorstellen uitgevoerd maar geen resultaat.
  Reeds dank voor elke reactie.

 181. hallo allen

  ik heb hier rohs p900 en die wil niet meer opstarten zit nu wel in het reset menu maar kan nik selecteren om te resseten

  mvg ben

Reageer