LG G Pad 8.3 Play Edition ontvangt Lollipop

0

De Google Play Edition van de LG G Pad 8.3 krijgt momenteel een update naar Android 5.0 Lollipop. Het apparaat wordt alleen in Amerika verkocht en is het eerste Play Edition-apparaat dat de update ontvangt.

Play Edition

LG presenteerde in september vorig jaar de G Pad 8.3, een high-end tablet met een schermformaat van 8,3″. Deze draait op Android, met daaroverheen de softwareschil van LG. Een paar maanden na de aankondiging volgde een Google Play Edition, een versie die over dezelfde hardware beschikt maar draait op een kale versie van Android. Dit maakt de tablet eigenlijk een Nexus-toestel, wat inhoudt dat hij ook snelle updates krijgt. Momenteel draait de normale variant op Android 4.4.2, terwijl de Play Edition zojuist een update naar Android 5.0 L(ollipop) binnenkrijgt. Wanneer de update voor de normale G Pad 8.3 binnenkomt is nog onbekend.

De update

De update is ruim 400MB groot en komt Over The Air (OTA) binnen. Verschillende mensen geven via Twitter en XDA aan dat zij de update hebben kunnen installeren. Indien gewenst is hij ook handmatig op de tablet te zetten, een link is te vinden in het artikel van AndroidPolice. De relatief snelle update maakt de G Pad 8.3 het eerste Play Edition model dat (officieel) draait op Android 5.0 Lollipop. HTC heeft de update voor de Play Editions van de M7 en M8 al tweemaal uitgesteld en wanneer bijvoorbeeld Sony de Xperia Z Ultra een update geeft is nog onduidelijk. Of Android Lollipop helemaal soepel draait op de G Pad is nog onbekend, maar gezien het feit dat het besturingssysteem op Nexus-apparaten nog verschillende bugs heeft, zou het zomaar kunnen dat er klachten gaan komen.

De normale G Pad 8.3 is wereldwijd verkrijgbaar, ook in Nederland. De Play Edition is alleen via de Amerikaanse Play Store verkrijgbaar, maar middels diverse manieren kun je hem natuurlijk altijd in handen krijgen.

Specificaties LG G Pad 8.3

De LG G Pad 8.3 heeft een 8,3″ Full-HD scherm en draait op een Qualcomm Snapdragon 600 processor. Er is 2GB werkgeheugen en 16GB interne opslagcapaciteit aanwezig. Aan de achterzijde vind je een 5 megapixel camera en de accu meet 4600 mAh. Qua connectiviteit is de tablet voorzien van onder meer een infrarood sensor en Miracast-ondersteuning. De achterkant van de behuizing is gemaakt van metaal en het geheel draait momenteel op Android 4.4.2 KitKat. Voor een prijs van zo’n 260 euro haal je een uitstekende tablet in huis, zo is mijn eigen ervaring.

Heb jij een Google Play Edition in huis?

Share.

Gerelateerde tablets / apps

  • Schermdiagonaal 8.3 inch
  • Besturingssysteem Android 4
  • Schermresolutie 1920 x 1200
  • Afmetingen 216.8 x 126.5 x 8.3 mm
  • Processor Qualcomm Snapdragon 600
  • Gewicht 338 gram
  • Opslagruimte 16
  • Alle specificaties

Over de auteur

Reageer