Inloggen RegistrerenTip ons Contact
1 september 2013

LG presenteert high-end G Pad 8.3

LG G Pad 8.3

LG heeft vanmorgen via een persbericht de G Pad 8.3 geïntroduceerd. Deze 8,3” tablet heeft een Full-HD scherm, een 1,7Ghz quadcore processor en is voorzien van diverse handige applicaties als QPair. De achterkant van de G Pad is van metaal, desondanks weegt de tablet slechts 338 gram.

Specificaties

De G Pad is een high-end product, dat zien we terug in alle specificaties. Het IPS-scherm van de G Pad is 8,3” groot en telt 1920 x 1200 pixels (273 ppi). Net als de onlangs gepresenteerde LG G2 beschikt ook de G Pad over zeer kleine bezels aan de voorzijde en ook de afgeronde hoeken zijn terug te vinden. De processor komt van Qualcomm, een Snapdragon 600 geklokt op 1,7Ghz welteverstaan. Andere producten voorzien van de Snapdragon 600 zijn onder meer de Samsung Galaxy S4 en de HTC One. Het werkgeheugen (RAM) is van het energiezuinige LPDDR2-geheugen en bedraagt 2GB. Intern is 16GB aan opslagcapaciteit te vinden, dit is eenvoudig en relatief goedkoop uit te breiden via een Micro-SD kaartje.


Aan de achterzijde van de tablet zit een 5 megapixel camera, voorop de tablet zit er een die kiekjes schiet in maximaal 1.3 megapixels. Beide camera’s kunnen natuurlijk ook video’s opnemen. Qua connectiviteit beschikt de G Pad over Bluetooth 4.0 Low Energy (LE), WiFi-display en Miracast. Opladen gebeurt middels Micro-USB. De batterij is 4.600 mAh groot en moet voor heel wat uurtjes vermaak zorgen. De afmetingen van de LG G Pad bedragen 216.8 x 126.5 x 8.3 mm en hij weegt 338 gram. De achterkant van de tablet is van metaal, waar de meeste tablets een plastic achterkant hebben.

Speciale applicaties

De LG G Pad draait op Android 4.2.2. Jelly Bean met daaroverheen LG’s eigen softwareschil. Deze kennen we van o.a. de G2 en zal niet iedereen aanspreken. Echter levert het bedrijf wel een aantal handige applicaties mee, vooral QPair is even een vermelding waard. In het persbericht meldt het bedrijf het volgende over QPair.

Met LG’s QPair app koppelen gebruikers hun tablet gemakkelijk aan hun Android smartphone. De QPair app geeft een notificatie bij een oproep of bericht op de smartphone, waardoor je deze niet hoeft te missen wanneer er gebruik wordt gemaakt van de G Pad. Ook kan er eenvoudig op berichten worden gereageerd. Dankzij de draadloze one-touch tethering functie kunnen gebruikers overal online werken met zowel hun smartphone als de G Pad.

Daarnaast is ook Quick Remote op de tablet geïnstalleerd, deze zorgt ervoor dat je met de G Pad al je entertainment apparatuur kunt bedienen. Je G Pad is dan de infrarood afstandsbediening. Tenslotte beschikt de G Pad ook over QSlide, deze zorgt ervoor dat je handig kunt multitasken. Wanneer je aan het browsen bent en een bericht binnen krijgt verschijnt deze semi-transparant boven de webpagina.

Verder

LG zal de G Pad 8.3 als eerst tijdens de IFA tonen, welke aankomende week van start gaat. TabletGuide is daar ook aanwezig en zal de LG G Pad 8.3 zeker aan een kritische hands-0n onderwerpen. Een LG medewerker heeft laten weten dat de G Pad 8.3 vanaf begin oktober verkocht gaat worden, onder andere in Noord-Amerika, Europa en Zuid-Korea. Lokale prijzen maakt het bedrijf dan pas bekend maar gezien het feit dat het een high-end tablet betreft zullen die niet mals zijn. De tablet komt in twee kleuren op de markt, te weten zwart en wit.

G Pad 8.3

LG G Pad 8.3

vanaf € 259.00
  • Schermdiagonaal 8.3 inch
  • Besturingssysteem Android 4
  • Schermresolutie 1920 x 1200
  • Afmetingen 216.8 x 126.5 x 8.3 mm
  • Processor Qualcomm Snapdragon 600
  • Gewicht 338
  • Opslagruimte 16 GB /
  • Introductiedatum oktober 2013
Alle specificaties >


Er zijn nog geen reviews van de LG G Pad 8.3.

Schrijf een review

Auteur: Rens Blom

Rens (17) schrijft al geruime tijd nieuwsartikelen en reviews voor diverse online (techgerelateerde) media, waaronder TabletGuide. Meer informatie over deze jongen - die net a... Lees meer

Geef een reactie

Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd.


Opmerking: Je emailadres wordt niet gepubliceerd of gedeeld.


Je reactie dient te voldoen aan onze huisregels.