45 procent huishoudens heeft tablet

0

Onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) wijst uit dat 45 procent van alle Nederlandse huishoudens met internettoegang in het bezit is van één (of meerdere) tablet(s). Aangezien 95 procent van de huishoudens in Nederland toegang heeft tot internet kunnen we vaststellen dat zo’n 43 procent van alle Nederlandse huishoudens over een tablet beschikt.

Onderzoek van Telecompaper in augustus leverde eenzelfde resultaat op.

In Nederland komt dit aantal neer op zo’n 3 miljoen huishoudens die toegang hebben tot minimaal één tablet.

De groei naar 45 procent van alle huishoudens met een tablet aan het einde van 2013 is een flinke groei. Tegen het einde van 2012 had nog maar eenderde van alle Nederlanders een tablet in het bezit, bleek uit onderzoek van Telecompaper. Het CBS is pas in 2013 het tabletbezit gaan meten onder de Nederlandse huishoudens.

Ter vergelijking, in 2013 heeft zo’n 78 procent van de Nederlandse huishoudens een laptop en 69 procent een desktop. Een kleine 70 procent heeft ook toegang tot het internet via een (of meerdere) smartphone(s).

aantal tablets 2013Huishoudens met kinderen hebben gemiddeld vaker een tablet dan huishoudens zonder kinderen. Eenpersoons huishoudens hebben minder vaak een tablet.

De tablet loopt, kijkend naar het bezit, nog steeds achter op andere apparaten met internettoegang. Het gat zal in 2014 kleiner worden, is de verwachting. Kijkend naar de verkoopcijfers zien we een groei van de verkoop van tablets waar de verkoop van laptops stagneert en die van desktops zelfs daalt. Dat onderzocht GfK recentelijk aan de hand van de Nederlandse verkoopcijfers.

Internationaal onderzoek van Canalys wijst uit dat we in 2014 net zoveel tablets gebruiken als alle andere computers bij elkaar. Deze verwachting gaat over wereldwijde aantallen.

Share.

Over de auteur

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Deze tabletliefhebber heeft verschillende Android-tablets en telefoons, waaronder een Nexus 7 (2013), een HP SlateBook x2, ASUS FonePad en Nexus 5. Probeert in zijn vrije tijd de tablet regelmat... Lees meer

Reageer