AndroidNieuws iOSNieuws WindowsNieuws Inloggen RegistrerenTip ons Contact Nieuwsbrief Over ons
TabletGuide.nl
31 augustus 2012

Sony VAIO Duo 11 Hands-on Review [VIDEO]

Nu Windows 8 geschikt is gemaakt voor zowel tablet als PC, schieten de hybride tablets als paddestoelen uit de grond. De IFA 2012 staat er vol mee. Sony doet daar ook aan mee en presenteert dit jaar de VAIO Duo 11. Het is een zogenaamde ‘slider’ wat betekent dat het toetsenbord niet losgekoppeld kan worden, maar wel weggeschoven. Dit brengt natuurlijk wat extra gewicht met zich mee. De voordelen zullen voor de zakelijke gebruiker opwegen tegen de nadelen. Niet alle consumenten zullen er blij mee zijn. Sony gaf ons de kans de tablet van dichtbij te bekijken.

De Sony VAIO Duo 11 weegt 1,3 kg en is 17,85 mm dik, wanneer het toetsenbord verborgen is. Hij heeft een 11,6-inch HD touchscreen (1920 x 1080). En na het succes van de Samung Galaxy Note serie heeft Sony er ook voor gekozen een stylus mee te leveren.


Wat ons als eerste opvalt is dat het scherm, wanneer het rechtop staat, bijzonder stevig staat. Ook wanneer je met de vingers het touchscreen bedient, geeft het scherm voldoende weerstand om prettig te werken.

Ook de methode van op- en inklappen voelt degelijk aan. En belangrijker: het gaat bijzonder eenvoudig. Door het hefboom mechanisme is er niet veel kracht nodig om het scherm rechtop te zetten. We zagen deze techniek eerder bij de ASUS Transformer Slider.

 

Op het toetsenbord is niets aan te merken, al is het jammer dat er geen trackpad aanwezig is. Een optische knop dient als vervanger van een muis, maar is niet altijd de prettigste manier om een computer te bedienen.

De tablet heeft uiteraard volumeknoppen en een aan- en uitschakelaar in de rand verwerkt. Onder het scherm bevindt zich een homeknop. Daarnaast zagen we aansluitingen voor USB, HDMI en LAN.

De tablet zal standaard geleverd worden met Windows 8 Pro in diverse uitvoeringen, waarbij het type processor het belangrijkste verschil zal zijn. Deze tablet zal waarschijnlijk een stevig prijskaartje krijgen. Natuurlijk weten we dat niet zeker, aangezien Sony de prijzen nog bekend moet maken.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste Windows 8 nieuws en de nieuwste Windows 8 tablets? Schrijf je dan in voor onze Windows 8 tablet nieuwsbrief.

Auteur: Edwin van der Palen

Edwin is één van de oprichters van TabletGuide.nl. Hij richt deze website in 2010 op, samen met zijn collega Leon. Edwin is tablet freak en volgt het laatste nieuws op de voet. Als web developer is hij verantwoordelijk voor de techniek en het uiterlijk van de website. Daarnaast schrijft hij dagelijks artikelen en hij verschijnt regelmatig in de reviews op TabletGuide.nl. Hij werkt momenteel voor een online marketingbureau in Den Bosch.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd.


Je reactie dient te voldoen aan onze huisregels.