Inloggen RegistrerenTip ons Contact
Nieuws
13 juli 2012

Wat hebben auto’s, flatgebouwen, containerschepen, televisies, airconditioners en tablets met elkaar gemeen?

Hyundai-groot-schip

De Zuid-Koreaanse chaebol’s, conglomeraten van enorme internationaal opererende bedrijven in variërende bedrijfstakken, kregen na de tweede wereldoorlog één taak van de overheid. De doelstelling was om zoveel mogelijk werk te verschaffen in de industrie aan de Zuid-Koreaanse bevolking om op deze manier een industriële revolutie te forceren. De door de regering gesteunde bedrijven mochten alles gaan produceren waar winst op te behalen viel. Dat hebben de toenmalige chaebol’s, zoals LG, Hyundai en Samung, de meest bekende in de Westerse wereld, wel erg serieus genomen. Hyundai lijkt het meest extreem met tientallen multinationals die opereren onder dezelfde merknaam. De beslissing om tablet-pc’s te gaan maken was ongetwijfeld snel genomen.

Het Zuid-Koreaanse ‘familiebedrijf’ gaat voor de Russische markt tablet-pc’s produceren. Aan de foto’s van de Hyundai tablets is te zien dat alle drie aangekondigde tablet-pc’s draaien op Android 4. Subtiel en elegant kun je de tablets van Hyundai niet noemen.


De specificaties verraden dat het om mid-end Android-tablets gaat al snel als low-end gecatalogiseerd kunnen worden vanwege de snelle ontwikkelingen in de tablet-markt.

De Hyundai tablets zijn niet elegant en subtiel te noemen. De tablets zien er dik en groot uit. Bij de foto’s van de drie tablets zijn enkele specificaties opgenomen.

Hyundai HT-7B: 7 inch (1024×600), 1 GHz processor, 1GB RAM, 2,0 megapixel camera, 0,3 megapixel frontcam, 8GB opslag, 4000 mAh batterij. Hyundai HT-10B: 10,1 inch (1024×600), 1,2 GHz processor, 1GB RAM, 2,0 megapixel camera, 0,3 megapixel frontcam, 16GB opslag, USB 2.0, HDMI, 5600 mAh batterij. Hyundai HT-9B: 9.7 inch (1024×768) IPS scherm, 1,2 GHz processor, 1GB RAM, 16GB opslag, 2,0 megapixel camera, 0,3 megapixel frontcam, GPS, USB 2.0, HDMI, 5600 mAh batterij. Waarschijnlijk zit er lood in het afneembare toetsenbord, anders lijkt deze configuratie om te vallen ;-)

Gezien de specificaties en het ontwerp hoeven we niet te verwachten dat deze Hyundai tablet-pc’s in de Nederlandse winkels zullen verschijnen.

Auteur: Leon Veraa

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Deze tabletliefhebber heeft verschillende Android-tablets en telefoons, waaronder een Nexus 7 (2013), een HP SlateBook ... Lees meer

Geef een reactie

Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd.


Opmerking: Je emailadres wordt niet gepubliceerd of gedeeld.


Je reactie dient te voldoen aan onze huisregels.