De 5 voordelen van het gebruik van een tablet

0

We kunnen tegenwoordig meer en meer met een telefoon. Daarnaast gebruiken we op werk regelmatig de laptop. Toch is er die ene gadget die misschien wel net zo handig is als de eerder benoemde telefoon en laptop. We hebben het over een tablet, erg prettig in gebruik bij een aantal specifieke doeleinden. Het compacte formaat en de snelle werking zorgen ervoor dat een tablet ons altijd voorziet van nuttige zaken. Daarom vertellen wij jou in dit artikel 5 voordelen van het gebruik van een tablet.

1. Het snelle gebruik

Een tablet is een eenvoudig apparaat dat vooral bekend staat om haar snelle werking en gebruiksvriendelijkheid. Alleen al door op het startscherm te klikken ben je in staat om binnen no-time een aantal handelingen te verrichten. Bij een laptop kost dit nog net weer wat meer moeite. Daarnaast is het gemakkelijker om bijvoorbeeld het nieuws te lezen, aangezien het formaat groter is dan een normale smartphone. Zo heb je binnen afzienbare tijd het nieuws voor je. Uiteraard onder het genot van een bakje koffie.

2. Licht

Een tablet is een licht apparaat. Helemaal als je het vergelijkt met de doorsnee laptop. Een tablet weegt gemiddeld tussen de 400 en 700 gram. Dat is ongeveer net zoveel als een flesje cola. Op deze manier kun je hem gemakkelijk overal mee naartoe nemen. Wel zo makkelijk als je onderweg nog wat werk moet verrichten of een filmpje wilt kijken.

3. Een fraai scherm

Een tablet is perfect voor het kijken van een film, het lezen van een boek of om lekker te surfen op het internet. Het scherm is zo ontworpen dat het altijd een perfect formaat is. Fijn voor je ogen, zeker als de zon hierbij te past komt. Daarbij een kleine tip: Als jij veel video’s kijkt, zorg dan dat het beeldformaat op 16:9 staat. Op deze manier kijk je alles simpel in Full HD.

4. De lange batterijduur

Ken je dat gevoel dat je een telefoon of ander apparaat echt nodig hebt, maar dat blijkt dat hij nog maar een paar procent batterij over heeft? Dat kan natuurlijk ook gebeuren met een tablet? Maar om dit zoveel mogelijk te voorkomen is de batterij van een tablet zo ingericht dat je er soms wel tot 15 uur video’s mee kunt bekijken. En om het helemaal af te maken hebben ze vaak ook nog een functie, waarbij de tablet weer extra snel opgeladen is.

5. Geheugen

Het laatste voordeel dat wij benoemen is het grote geheugen dat de meeste tablets hebben. Hierdoor kan je grote apps, lange video’s en duizenden foto’s bewaren, zonder dat de tablet langzamer wordt of zelfs vol raakt. Zorg ervoor dat je minimaal een geheugen van 32GB hebt. Is dit nog steeds niet genoeg? Dan zijn er genoeg mogelijkheden om voor het kopen van een extra geheugenkaartje. 

Waar wacht je nog op?

Je hebt in dit artikel 5 voordelen voor het gebruik van een tablet gelezen. Het is het ideale hulpmiddel als je af en toe wat werk moet verrichten, een film op een prettig scherm wilt bekijken of bijvoorbeeld foto’s wilt bewerken. Waar wacht je nog op?

Share.

Over de auteur

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Deze tabletliefhebber heeft verschillende Android-tablets en telefoons, waaronder een Nexus 7 (2013), een HP SlateBook x2, ASUS FonePad en Nexus 5. Probeert in zijn vrije tijd de tablet regelmat... Lees meer

Reageer