Lenovo lanceert Lenovo IdeaPad MIIX 700 Business Edition

0

Naast de ThinkPad 13, Lenovo X1 Yoga en modulaire Lenovo X1 Tablet heeft Lenovo vandaag nog een vierde tablet onthuld: de Lenovo IdeaPad MIIX 700 BE. ‘BE’ staat voor Business Edition. De zakelijke tablet is vanaf volgende maand verkrijgbaar, Europese adviesprijzen zijn nog niet bekend gemaakt.

De Lenovo IdeaPad MIIX 700 zagen we vorig jaar al voorbijkomen op de beursvloer van de IFA, de grootste consumentenelektronicabeurs van Europa.  Het Chinese technologiebedrijf heeft besloten om de tablet opnieuw uit te brengen, maar dan specifiek voor het bedrijfsleven.

Specificaties Lenovo IdeaPad MIIX 700 Business Edition

De Lenovo IdeadPad MIIX 700 BE heeft een 12 inch scherm met een resolutie van 2160 bij 1440 pixels. Het scherm is uitgerust met Gorilla Glass 4, de nieuwste technologie van Corning om displays van mobiele apparaten te beschermen tegen krassen en stoten. Bovendien heeft het scherm een helderheid van 400 nits. Ter vergelijking: gemiddeld genomen heeft een LCD-scherm een schermhelderheid dat ligt tussen de 200 en 300 nits.

Onder de motorkap schuilt een zesde generatie Intel Core M7 processor met onbekende kloksnelheid. Daarnaast is de convertible uitgerust met een ingebouwde TPM-chip. ‘TPM’ staat voor Trusted Platform Module. Deze chipset zie je in tablets voor de consumentenmarkt nauwelijks terug, omdat deze zich richt op het veilig en beveiligd opslaan van gegevens. Het gaat onrechtmatig kopiëren tegen en bevat verschillende mogelijkheden van cryptografie.

Aan de achterkant vinden we de Intel RealSense R200 3D-camera van Intel. In combinatie met Windows Hello is het mogelijk om de camera te gebruiken om met je iris in te loggen of de tablet te ontgrendelen. Tevens heeft Lenovo hier een kickstand geïntegreerd, waarmee je de tablet in verschillende kijk- en werkhoeken kunt plaatsen.

De Lenovo IdeaPad MIIX 700 BE is uitgerust met maximaal 8GB RAM-geheugen en 256GB intern geheugen (Solid State Drive of SSD). De convertible is verkrijgbaar in het goud en weegt ongeveer 1.450 gram. Het besturingssysteem is Windows 10 Pro. Tot slot krijg je gratis een stylus bij aanschaf van deze tablet.

Prijs en beschikbaarheid Lenovo IdeaPad MIIX 700 Business Edition

De Lenovo IdeaPad MIIX 700 Business Edition is vanaf februari verkrijgbaar. Europese prijzen zijn echter nog niet bekend gemaakt door Lenovo.

Weten welke nieuwe tablets er allemaal onthuld zijn tijdens de Consumer Electronics Show in Las Vegas? Klik of druk dan op de CES2016 tag.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer