Jolla: ‘Voortbestaan Jolla is veiliggesteld’

0

Goed nieuws vanuit Finland: Jolla heeft opnieuw een zak met geld weten te vinden waardoor het voorlopig uit de financiële problemen is.

Dat meldt Jolla in een persbericht.

Een maand geleden verschenen berichten dat de Finse tablet- en smartphonemaker in financieel zwaar weer verkeerde. De ontwikkeling van Sailfish OS 2.0 vergt aanzienlijk meer tijd en geld dan aanvankelijk was ingeschat. Een nieuwe kapitaalinjectie zou de toekomst van het bedrijf zeker kunnen stellen. In een derde investeringsronde slaagde Antti Saarnio, CEO van Jolla, erin om voldoende geld binnen te slepen om het voortbestaan van zijn bedrijf te verzekeren.

Saarnio zegt zich nooit zorgen te hebben gemaakt en dat dergelijke omstandigheden en obstakels gebruikelijk zijn voor start-ups.

“A very important part in a start-up’s journey is going through death valleys. Most start-ups need great survival skills and determination and innovative solutions to succeed in the long run. Jolla has now successfully completed its investment round and is ready to continue to provide a true mobile OS alternative to the world. This latest death valley was the most difficult one but proved that highly motivated teams can win even when faced with seemingly insurmountable challenges.”

Volgens de topman is de behoefte voor een alternatief besturingssysteem groot onder gebruikers. Jolla zet de verdere ontwikkeling van Sailfish OS 2.0 dan ook voort. De fundamenten van het besturingssysteem zijn gelegd, nu is het zaak om het OS aan de wensen van klanten vorm te geven en aan te passen. Saarnio zegt dat het bedrijfsleven veel interesse toont in mobiele apparaten waar zij hun zakelijke, financiële en persoonlijke gegevens veilig en vertrouwd kunnen opslaan.

Jolla Tablet

Jolla is een Finse technologiebedrijf dat inmiddels vier jaar bestaat. Door middel van crowdfunding en een investeringsronde van 50 miljoen dollar heeft het bedrijf het afgelopen zijn eigen besturingssysteem, de Jolla Tablet en Jolla Phone ontwikkeld.

De Jolla Tablet is de eerste tablet ter wereld die met crowdfunding is gefinancierd. Maar liefst 21.644 mensen gaven een financiële bijdrage. De eindstand van het Indiegogo-project kwam uit op ruim 2,5 miljoen dollar. De vraag is wanneer de donateurs hun Jolla Tablet kunnen ontvangen. De eerste exemplaren zijn weliswaar al eind oktober verzonden, maar veel klanten wachten nog altijd op hun tablet.

Begin 2016 lanceert Jolla de Jolla Aqua Fish, de eerste smartphone die in samenwerking met een Indiase producent op Sailfish OS 2.0 draait.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer