Black Friday 2015 in aantocht

1

Aanstaande vrijdag is het weer zover: dan is het Black Friday. Diverse (web)winkels in Nederland houden dan uitverkoop. Tientallen producten, variërend van tablets tot dvd’s, zijn dan in de aanbieding. Onder meer de Media Markt, Bol.com en BCC doen mee aan de koopmania van consumenten.

Helaas verklappen winkeliers nog niet welke producten vanaf aanstaande vrijdag in de aanbieding zijn. Afgelopen jaar lichtte de Media Markt een tipje van de sluier door een pagina in het leven te roepen waar diverse actieproducten te zien waren. Dat is dit jaar helaas niet het geval. Ook andere winkelketens houden nog voor zich welke kortingen ze vanaf aanstaande vrijdag bieden.

Wat is Black Friday?

Black Friday vindt jaarlijks op de dag na Thanksgiving plaats, ook wel de laatste vrijdag van november. Deze dag staat in het teken van koopjes, acties, hoge kortingen en andere aanbiedingen op consumentenelektronica, waaronder tablets. Het initiatief is overgewaaid vanuit Amerika, waar Black Friday al jarenlang de normaalste zaak van de wereld is. Het wordt door vele winkeliers als de drukste en meest lucratieve dag van het jaar beschouwd. Veelal ontstaat er een ware run en komt het meer dan eens tot een handgemeen tussen consumenten die vechten om het laatste product. Zoek maar eens op YouTube voor de gein, gegarandeerd dat je een hoop hilarische filmpjes tegenkomt.

Het doel van Black Friday is om de drukte van het winkelend publiek beter te spreiden voorafgaand aan de feestdagen. Speciaal voor deze gelegenheid geven vele werkgevers hun werknemers een dag vrij. Tenminste, in Amerika. In ons land geven retailers consumenten het hele weekend de tijd om hun aankopen te doen.

Black Friday loopt van 27 november tot en met 30 november (Cyber Monday). Onder meer de Media Markt, Bol.com en BCC doen mee aan deze actie. Voor een overzicht van alle winkeliers die meedoen aan Black Friday, surf je naar deze pagina.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

1 reactie

Reageer