Nvidia CEO wijst op lage verkopen Shield Tablet

0

Jen-Hsun Huang, de CEO van Nvidia, heeft in een interview aangegeven dat de Shield Tablet niet zo goed verkoopt. Zo zouden er in de VS slechts 83 duizend exemplaren over de toonbank zijn gegaan. Desondanks geeft Huang aan dat Nvidia niet van plan is om de tabletmarkt de rug toe te keren.

Eind juli maakte Nvidia bekend dat de Shield Tablet een brandgevaarlijke batterij kan hebben. Het bedrijf startte een terugroepactie, waar TabletGuide over heeft bericht. Om als Shield Tablet-bezitter te weten te komen of jouw model ingeruild moet worden, schreef mijn collega Anton vorige week een verhelderend artikel over de terugroepactie. En alhoewel Nvidia aangaf dat de terugroepactie om ‘de meeste Shield Tablets’ gaat, kwamen er geen details naar voren.

Een paar dagen later gaf Nvidia’s CEO, Jen-Hsun Huang, een interview aan Cnet. Hierin kwam - natuurlijk - de terugroepactie ter sprake. Allereerst wilde Huang duidelijk maken dat alleen de Shield Tablet mogelijk gevaar loopt. Andere Nvidia-producten zijn compleet veilig, zo geeft hij aan. Ook ging Huang dieper in op de verkoopcijfers van de tablet. Het bedrijf roept 83 duizend Shield Tablets terug in de Verenigde Staten, en nog eens vijfduizend exemplaren in Canada. Over andere markten wordt niet gesproken. Volgens Huang betekenen deze cijfers dat de meeste tablets worden teruggeroepen, en dat wijst op een lage verkoop. Het is niet bekend hoeveel Shield Tablets er in bijvoorbeeld Europa en Azië zijn verkocht, maar kijkend naar de Amerikaanse verkoopcijfers, zullen dat er niet heel veel zijn.

Huang geeft dit toe, maar blijft strijdvaardig. Nvidia blijft tablets maken omdat de investeringen laag zijn, terwijl de toegang tot online games de hele game-ervaring zou veranderen. Onderstaande quote van Huang geeft aan dat het bedrijf pas net begonnen is met tablets.

“How long are we going to be in this? A long time,” Huang said. “I believe in Shield. I believe this is a very important investment for us. I have big, big, big dreams. But we started out with modest beginnings because we have to learn to walk before we run.”

De Shield Tablet is Nvidia’s eerste echte tablet, en als we Huang mogen geloven, gaan er nog vele modellen volgen. Hij zegt geleerd te hebben van de accuproblemen van de Shield Tablet, dus laten we hopen dat toekomstige tablets van het bedrijf zonder mankementen gebruikt kunnen worden.

 

Share.

Gerelateerde tablets / apps

  • Schermdiagonaal 8 inch
  • Besturingssysteem Android 4
  • Schermresolutie 1920 x 1080
  • Afmetingen 221 x 126 x 9.2 mm
  • Processor Nvidia Tegra K1 (quad-core)
  • Gewicht 390 gram
  • Opslagruimte 16 / 32
  • Alle specificaties

Over de auteur

Reageer