GammaTech lanceert tablet voor militairen: Durabook R11

0

We hebben in het verleden tablets voorbij zien komen voor truckers (met extra navigatiesoftware en routeplanning tools) en voor artsen die in gebieden werken met gevaarlijke en besmettelijke ziektes. GammaTech heeft nu een tablet gelanceerd die bestemd is voor professionals die onder de zwaarste omstandigheden werken, in het bijzonder militairen: de Durabook R11.

Specificaties Durabook R11

De Durabook R11 heeft een 11.6 inch TFT LCD-scherm met een resolutie van 1366 x 768 pixels. Naast blote vingers is deze tablet tevens te bedienen als je latex handschoenen draagt. Uiteraard is alles prima van het scherm af te lezen onder de brandende zon. Onder de motorkap vinden we een krachtige vierde generatie Intel Haswell i5 4200U dualcore-processor die geklokt is op 1.6 GHz. Er is ook een uitvoering met i7-processor. Standaard beschikt de Durabook over 4GB RAM-geheugen, maar is ook verkrijgbaar in een uitvoering met 8GB. Je hebt de keuze uit 64GB of 128GB intern geheugen. De opslagcapaciteit is eventueel uit te breiden met een microSD-kaart.

Aan de voorkant vinden we een Full HD camera, achterop een 5 megapixelcamera. Ook op het gebied van connectiviteit heeft de tablet flink wat opties: naast WiFi (802.11 a/b/g/n/ac) en Bluetooth 4.0 (LE) beschikt de Durabook R11 over twee USB 3.0-poorten, 3.5mm aansluiting voor een hoofdtelefoon en microfoon, docking connector, GPS, NFC, smartcard reader (optioneel), 4G/LTE (optioneel), lichtsensoren en een gyroscoop. De tablet draait op Windows 7 Professional of Windows 8.1.

Durabook R11

De buitenkant heeft een siliconen stootrand. In jargon spreken we ook wel over ruggedized. Het maakt de Durabook R11 met 2 centimeter wel relatief dik, maar je bent ervan verzekerd dat hij tegen een stootje kan.

Ik zei zojuist dat de tablet bestemd is voor militairen. Dat is terug te zien in de certificering. Twee certificaten zijn hier in het bijzonder van belang: MIL-STD-810G en MIL-STD-461F. De eerste standaard houdt in dat de tablet onder de meest extreme, maar realistische omstandigheden is getest. Daarbij kun je denken aan hoge en lage temperaturen, vochtigheid, luchtdruk, schokken als een geweer wordt afgeschoten, schimmel, et cetera. Het tweede certificaat heeft betrekking op de elektromagnetische comptabiliteit.

Prijskaartje

Voor dit alles moet je wel een flink bedrag neerleggen. De standaarduitvoering van de Durabook R11 kost 2.199 dollar. Met smartcard reader is de tablet bijna 200 dollar duurder (2.398 dollar). Liever ook 4G? dan kost de Windows-tablet 2.699 dollar. Het duurste model, dat naast 4G en GPS een Intel Haswell Core i7 processor heeft, kost maar liefst 2.999 dollar.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer