Arnhemmer beroofd van tablet door ‘kopers’ met pistool

0

Een 28-jarige Arnhemmer is afgelopen weekend door twee mannen beroofd van zijn tablet. De verkoper had op internet zijn tablet te koop aangeboden. Hij maakte een afspraak met de kopers om de transactie af te ronden, maar in plaats van hun portemonnee trokken zij een pistool.

In incident vond plaats op zondagavond 28 december rond de klok van 21:00.

Een 28-jarige Arnhemmer wilde zijn tablet en bood deze zodoende aan op internet. Twee geïnteresseerde potentiële kopers reageerden op zijn advertentie. Ze spraken af in de Lekstraat in de Arnhemse wijk Presikhaaf om de koop af te ronden. Tijdens het gesprek wisten de oplichters de tablet van de man te ontfutselen. Toen hij de achtervolging inzette, werd hij bedreigd met een pistool. Daarop staakte het slachtoffer de achtervolging. De daders verdwenen in de Zoomstraat uit het zicht.

De politie roept getuigen op om zich bij de politie te melden in hun zoektocht naar de daders. Op de website van de Politie staat de volgende beschrijving:

“Volgens het slachtoffer waren de daders twee jonge mannen van tussen 18 en 20 jaar met een Marokkaans uiterlijk. De een was 1.80 m lang en droeg onder meer een grijze joggingbroek, een zwarte jas en een petje. De ander was duidelijk kleiner en ongeveer 1.60 m lang en droeg zwarte kleding.”

Getuigen kunnen zich melden via het algemene telefoonnummer 0900 – 8844, of Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800 – 7000.

Marktplaats

Het afgelopen jaar zijn zeker acht mensen het slachtoffer geworden van gewelddadige oplichters die via Marktplaats opereren. In oktober werd in Amsterdam-Zuidoost een man van 1.300 euro beroofd toen hij aangaf interesse te hebben in een iMac die oplichters via Marktplaats aanboden. Het bod was puur bedoeld om de koper op het verkeerde been te zetten en met een flink zak contant geld op pad te sturen. Toen beide partijen elkaar eenmaal troffen deelden de daders klappen uit, waarbij het slachtoffer een stuk van zijn tand kwijtraakte.

Wees dus voorzichtig met kopen en verkopen via internet. Een gewaarschuwd mens telt voor twee.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer