‘Specificaties Galaxy Tab S (8.4) opgedoken in benchmark’

0

Gisteren plaatste SamMobile voor de derde keer in korte tijd een foto online van de vermeende Galaxy Tab S (10.1). Ditmaal geen foto van de langverwachte AMOLED-tablet van Samsung: in plaats daarvan zijn de specificaties van de Galaxy Tab S (8.4) verschenen in een online benchmark.

Sinds begin deze maand horen en lezen we regelmatig allerlei geruchten over de Samsung Galaxy Tab S, die uit twee modellen bestaan: een 8.4 inch en 10.5 inch variant. Volgens uitgelekte foto’s lijkt de vormgeving van de Galaxy Tab S als twee druppels op die van de Galaxy TabPro-serie. De achterzijde daarentegen heeft een putjespatroon, naar verluidt om de tablet beter in de hand te kunnen houden. Ook zijn er volgens de gelekte foto’s op de achterkant twee putjes te vinden, die bedoeld zijn om een nog te verschijnen tabletcover mee te bevestigen.

Specificaties

Volgens de benchmark database van AnTuTu draagt de Galaxy Tab S (8.4) modelnummer SM-T700. Deze tablet heeft een 8.4 inch AMOLED-display met een qhd-resolutie van 2560 x 1600 pixels. Onder de behuizing schuilt een octacore Exynos 5 5420-processor met een kloksnelheid van 1.9 GHz. Deze gaat gepaard met een ARM Mali-T628 GPU, 3 GB aan RAM-geheugen en een opslagcapciteit van 32 GB. De achterkant heeft volgens de benchmark een 8 megapixelcamera, terwijl de voorzijde genoegen moet nemen met 2 megapixels. De tablet draait op Android 4.4.2 (KitKat), de nieuwste versie van Google’s mobiele besturingssysteem.

Deze lijst met specificaties komt exact overeen met geluiden die we eerder hoorden over de Galaxy Tab S (10.5). Andere technische specificaties die de laatste tijd de ronde doen op internet zijn dat de Galaxy Tab S uitgerust is met een vingerafdrukscanner in de home-knop, WiFi 802.11 ac, DLNA, Bluetooth 4.0 (LE) en een micro-USB 2.0-poort.

Evenement

Op donderdag 12 juni houdt Samsung een tabletevenement waar het naar verluidt de Galaxy Tab S officieel zal aankondigen. Tot die tijd moeten we genoegen nemen met geruchten en gelekte foto’s.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer