Inloggen RegistrerenTip ons Contact
Nieuws
10 februari 2014

Vanaf nu te koop: Samsung Galaxy NotePro 12.2

De 12,2 inch grote Samsung Galaxy NotePro 12.2 is vanaf nu te koop in de Nederlandse winkels. De high-end Android tablet zal een nieuwe standaard zetten in de tabletmarkt. Met een hoge resolutie scherm, een supersnelle processor, een hoge resolutie camera en de bekende digitale S Pen zit Samsung aan de top van de tabletmarkt. De prijs is daar ook naar: 749 euro. De Galaxy Note Pro 12.2 kun je vanaf nu kopen bij onder andere BCC en TabletCenter.nl.

De Samsung Galaxy Note-tablets zijn altijd al gepositioneerd aan de bovenkant van de markt. Met de op dat moment beste specificaties en aangepaste software voor de S Pen en het digitizer scherm.


De Galaxy NotePro 12.2 is een ware Pro-tablet. Zo zien we een digitizer scherm met 2.560 x 1.440 pixels. Op het 12,2 inch scherm geeft dit een pixeldichtheid van 247 pixels per inch. De Galaxy Note Pro 12.2 weegt slechts 748 gram en is minder dan 8 millimeter dun. Dat is niet veel voor een 12,2 inch tablet.

De WiFi- en 3G-versies hebben een octa-core processor van Samsung. Deze processor heeft vier snelle 1,9 GHz kernen met daarnaast ook nog eens 4 iets minder snelle maar wel zuinige en efficiënte 1,3 GHz kernen.

De 4G-variant van deze Galaxy NotePRO 12.2 heeft een Qualcomm Snapdragon 800 processor. Deze processor heeft een quad-core systeem met een kloksnelheid van zo’n 2300 MHz.

Samsung voorziet de NotePro 12.2 van Android 4.4, waarmee het direct de eerste KitKat tablet wordt van Samsung. Het bedrijf uit Korea heeft wel een eigen skin gemaakt voor Android met de naam Magazine UX. Hierdoor wordt het startscherm ingedeeld in magazine-stijl. Recent werd duidelijk dat deze software-aanpassingen niet aan te passen of te verwijderen zijn.

In eerste instantie is alleen de WiFi-versie te koop. Later zullen ook de Samsung tablets met 3G- en 4G-functionaliteit te koop zijn in de Nederlandse winkels en webshops.

De 32 GB versie, met WiFi-only, heeft een prijskaartje van 749 euro. Hij is vanaf nu te koop bij onder andere BCC en TabletCenter.nl. Op zeer korte termijn kun je deze Samsung tablet met stylus ook kopen bij Wehkamp en Bol.com.

Bekijk hier alle Samsung Galaxy NotePro 12.2 specificaties. TabletGuide zal na de introductie zo snel mogelijk een review maken van deze Samsung tablet.

Samsung Galaxy Note 12.2 Pro (2)

Samsung Galaxy NotePRO 12.2

vanaf € 749.00
  • Schermdiagonaal 12.2 inch
  • Besturingssysteem Android 4
  • Schermresolutie 2560 x 1600
  • Afmetingen 295 x 204 x 7.9 mm
  • Processor Qualcomm Snapdragon S4 Pro (quad-core)
  • Gewicht 748
  • Opslagruimte 32 GB / 64 GB /
  • Introductiedatum februari 2014
Alle specificaties >


Er zijn nog geen reviews van de Samsung Galaxy NotePRO 12.2.

Schrijf een review

Auteur: Leon Veraa

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Na zijn studie is hij gaan werken bij de online afdeling van een van de grootste mobiele operators van Nederland als ... Lees meer

2 reacties

  1. Ik heb hem net opgehaald. Er zit wel een USB kabel bij maar geen lkichtnet adapter. Foutje, Samsung?

  2. correctie, de adapter zat los en had zich onder de dubbele bodem in een hoek vastgezet.
    Ik kan in ieder geval zeggen dat het onscreen keyboard echt fantastisch is en een extra keyboard overbodig maakt.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd.


Opmerking: Je emailadres wordt niet gepubliceerd of gedeeld.


Je reactie dient te voldoen aan onze huisregels.