HP SlateBook x2 Android 4.3 update te downloaden

0

Onverwachts heeft HP een software update uitgerold voor haar SlateBook x2. Na het downloaden en installeren van zo’n 450 MB’s aan software updates, die wat verbeteringen van het Android systeem en foutoplossingen moeten doorvoeren, beschik je ineens over Android 4.3. Voorheen was dat nog Android 4.2.2.

De verrassende Android update van deze HP tablet is een fenomeen dat je weinig ziet in de Android tabletmarkt. Software updates zijn schaars en worden vaak zeer laat uitgerold.

De Android 4.3 update voor de SlateBook x2 biedt een update van de functionaliteiten.

Misschien wel de meest belangrijke en handige functionaliteit is het beperkt profiel. Android 4.2 bood al gebruikersprofielen aan maar in Android 4.3 zijn deze profielen uitgebreid. Naast het aanmaken van een profiel kun je ook een beperkt profiel aanmaken, welke je rechten kunt geven en kunt ontnemen. Zo kun je bepalen welke instellingen het beperkt profiel in zijn/haar omgeving aan mag passen en welke apps wel of juist niet gebruikt mogen worden.

Daarnaast brengt Android 4.3 snelheids- en efficiëntieverbeteringen. Meer weten over Android 4.3? Lees dan de Android 4.3 samenvatting met alle nieuwe features en eigenschappen.

Naast de standaard Android 4.3 verbeteringen heeft HP enkele elementen toegevoegd of veranderd. Zo is een instelling toegevoegd waarmee je de accuduur van de tablet kunt aanpassen, met de naam ‘Power saving’. Hierbij kun je maximale prestaties instellen, zonder FPS (frame per second) limiet. Handig bij het spelen van games of het bekijken van een video. Of zet de tablet op een gebalanceerde instelling waarbij de FPS gelimiteerd is op 30 frames per seconde. Wil je lang gebruik maken van de tablet, gebruik dan de accubesparing-stand waarbij maar één van de vier snelle Tegra 4-kernen gebruikt wordt. Met deze instelling speelt HP in op een van de nadelen van deze tablet, en dat is de beperkte accuduur.

Ook is de ‘Tegra PRISM Dynamic Backlight’ optie, die we kennen van de Nexus 7 (2012) tablet, toegevoegd. Deze optie bespaart accu door de hoeveelheid achtergrondlicht te verminderen. Dit wordt gecompenseerd door de pixelkleur te verbeteren. Als je weinig animerende beelden bekijkt is het verstandig om deze optie aan te zetten waardoor accu bespaard wordt.

Een van de klachten bij de HP SlateBook x2 review, dat de tablet nogal warm kan worden. Met de nieuwe optie genaamd ‘HP Cool Control’ kun je de prestaties van het ventilatiesysteem optimaliseren. De accuduur zal ongetwijfeld verminderen maar je tablet wordt niet zo warm als voorheen.

TabletGuide bezoeker MS1001 attendeerde de redactie op een video die hij schoot met daarin voorbeelden van de Android 4.3 update voor deze SlateBook x2 tablet.

Bekijk ook: welke tablets krijgen Android 4.3?
Bekijk ook: wat is nieuw in Android 4.3?

Share.

Gerelateerde tablets / apps

  • Schermdiagonaal 10.1 inch
  • Besturingssysteem Android 4
  • Schermresolutie 1900 x 1200
  • Afmetingen 212.1 x 285.0 x 20.3 mm
  • Processor Nividia Tegra 4
  • Gewicht 1400 gram
  • Opslagruimte 32 / 64
  • Alle specificaties

Over de auteur

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Deze tabletliefhebber heeft verschillende Android-tablets en telefoons, waaronder een Nexus 7 (2013), een HP SlateBook x2, ASUS FonePad en Nexus 5. Probeert in zijn vrije tijd de tablet regelmat... Lees meer

Reageer