Inloggen RegistrerenTip ons Contact Nieuwsbrief
24 augustus 2012
Bron: ASUS

ASUS start uitrol Android 4.1 update voor Transformer Pad TF300 [UPDATE: nu in Nederland]

ASUS Transformer Pad TF300 Android 4.1 software update

ASUS Transformer Pad TF300-bezitters in Noord-Amerika kunnen vanaf 19 augustus een software update verwachten naar Android 4.1. Deze Jelly Bean update voor de TF300 zal later ook in Nederland worden uitgebracht, is eerder beloofd. We zullen in Nederland nog even moeten wachten voordat de update hier ook zal worden uitgerold. De geschiedenis leert ons dat dit altijd een week of twee duurt. De planning van de update van de andere Transformer-tablets is nog niet bekend.

UPDATE 24/08/12 (1) - Inmiddels heeft ASUS Italië aangekondigd dat de update daar wordt uitgerold. Het kan niet lang meer duren voordat Nederland aan de beurt is. De release notes zijn inmiddels ook bekend (zie verder).


UPDATE 24/08/12 (2) - Inmiddels krijgen we de eerste meldingen van Nederlandse gebruikers binnen.

ASUS heeft vorige maand al beloofd dat ook de Transformer Prime (TF201) en de Transformer Pad Infinity (TF700) een update naar Jelly Bean zullen krijgen. Of ook de ASUS Eee Pad Transformer (TF101) en de ASUS Eee Pad Slider (SL101) een update naar Jelly Bean zullen ontvangen is nog niet bekend gemaakt. Deze kans is nog steeds aanwezig. Een planning van de updates is niet bekend gemaakt.

ASUS heeft ook wat verbeteringen aangebracht aan de software, zo meldt het bedrijf. Dit zijn de verbeteringen die Android 4.1.1 voor de Transformer Pad TF300 brengen, naast de standaard nieuwe Jelly Bean features:

  • Nieuwe power saving-optie (wellicht een identieke power saving-optie zoals we die hebben gezien op de ASUS Transformer Infinity)
  • Global File Search
  • Verbeteringen aan voorgeïnstalleerde applicaties
Release notes volgens ASUS Italië (vrij vertaald):

  • Update App Backup applicatie;
  • E-mail applicatie: toevoeging van visualisatie: gegroepeerde e-mails op onderwerp, update van de download functie en instellingen voor autoreply;
  • Update Weer-widget: toevoeging van 4 dagen-prognose periode en een stad-lijst;
  • Update MyLibrary met de mogelijkheid om notities toe te voegen aan een PDF;
  • Update-functie van System Tray Lock: Het slot wordt nu standaard ingeschakeld;
  • Toevoeging: Global File Search;
  • Toevoeging: Live Wallpaper ASUS MyFrame;
  • Toevoeging: Instellingen energiebesparing;
  • Toevoeging: nieuwe functionaliteiten Screen Saver;
  • Toevoeging: mogelijkheid om meerdere foto’s te selecteren;
  • Ondersteuning voor audio-output kabel microHDMI naar VGA (accessoire apart te koop);
  • Ondersteuning WiFi-Direct.

Opmerking: Adobe zal niet langer Flash-ondersteuning bieden binnen Jelly Bean. Alleen de eerder geïnstalleerde Flash-app is nog te gebruiken maar die kan fouten bevatten. Heb je geen Flash geïnstalleerd dan vervalt deze mogelijkheid. Flash is niet meer te installeren of te updaten.

Heb je de update ontvangen in Nederland? Laat het ons weten via de reacties en we zullen het artikel updaten met de nodige informatie.

  • Schermdiagonaal 10.1 inch
  • Besturingssysteem Android 4
  • Schermresolutie 1280 x 800
  • Afmetingen 263 x 180.8 x 9.9 mm
  • Processor NVIDIA Tegra 3 quad-core processor
  • Gewicht 635
  • Opslagruimte 32 GB /
  • Introductiedatum april 2012
Alle specificaties >

Auteur: Leon Veraa

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Na zijn studie is hij gaan werken bij de online afdeling van een van de grootste mobiele operators van Nederland als ... Lees meer

14 reacties

  1. Het is ondertussen de 19de geweest… is er ook bekend wat voor (opzienbarende)functionaliteiten ASUS ingebouwd heeft in JB 4.1.1? Heeft bijvoorbeeld gezichtsherkenning ondertussen zijn intrede gedaan?

    • Een Nederlandse Android 4.1 uitrol is nog niet gestart. Alleen in de VS is de software update uitgerold. In Nederland moeten we altijd even wachten.

      ASUS is (wederom) de eerste niet aan Google-gerelateerde producent van tablet-computers die een tablet de update gaat geven. Ik denk dat we hier blij om moeten zijn.

      Wat betreft Face Unlock: Dat weet ik niet zo uit mijn hoofd. Volgens mij hebben verschillende tablets dit al vanaf Android 4.0.3?

  2. Ik ben er ook blij mee hoor dat ze dat zo snel oppakken. Van een uitrol in de States moeten we hier toch de specs mee kunnen krijgen? Hoeven we toch niet te wachten op een NL release?
    Face unlock had er in kunnen zitten vanaf 4.0.3 maar de realiteit is dat dat dus niet het geval was.

    • Ja, bij mij zit Face Unlock er gewoon bij in ICS. Gewoon naar instellingen gaan en dan beveiliging en dan vegen vervangen door Face Unlock.

      Ik heb trouwens mijn update vanochtend binnen gekregen.

  3. Tja, nu maar hopen dat de update voor de TF700 ook snel komt! Zoals Leon ook schrijft is het te prijzen dat Asus heel snel is met het beschikbaar maken van updates voor haar tablets. Hier kunnen een heel aantal andere merken (bijvoorbeeld in de smartphone wereld) een voorbeeld aan nemen!

  4. Er zijn ook al meldingen op internet te vinden dat Nederlandse TF300 gebruikers de update binnnen krijgen!

  5. Hij probeerde bij mij vanmiddag de update binnen te halen maar na een uur op 99% te hebben gestaan crashte mijn tablet. Daarna kreeg ik de hele tijd dmclient is gestopt. Enige oplossingdie ik daar voir vond was cache wissen en opnieuw opstarten. Maar n u zegt hij dat er geen updates meer zijn… hebben jullie een idee wat ik hiermee aanmoet??? Alvast bedankt voor reacties..

  6. Zojuist met succes de update op de TF300 binnengehaald en geinstalleerd. Versieinformatie geeft nu 4.1.1 aan.
    Nu eens uitzoeken wat er allemaal anders en verbeterd is.

  7. Ik heb de mijne geroot en ge-jailbreaked krijg ik dan nog updates binnen?

  8. Gisteren de update gehad, installatie ging zonder problemen. Tablet “rebootte” wel spontaan na de initiële installatie. Daarna heel de middag probleemloos internet radio geluisterd. Nog geen kans gehad om de nieuwe functies & mogelijkheden uit te testen, maar het ziet er op eerste gezicht goed uit!

  9. Ik heb zojuist jellybean op mijn tf300t geinstalleerd. Wat me als eerste opviel is dat apps met animatie openen. Ze lijken vanuit een punt in het midden open te ‘groeien’. Verder geen vreemde dingen. Alles draait soepel.

  10. 2 dagen geleden update geinstalleerd maar nu heb ik problemen met films afspelen beetje jammer..

Geef een reactie

Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd.


Je reactie dient te voldoen aan onze huisregels.