Gebruiker:
Wachtwoord:
Inschrijven
Inloggen
TabletGuide.nl
HP TouchPad review

Prijsdump HP TouchPad. Sommige bezitters krijgen geld terug

| 3 reacties

Nadat HP webOS onverwachts in de ban deed, wil het bedrijf zo snel mogelijk van de grote voorraden TouchPads af. Online winkels, waaronder de online store van HP zelf, dumpen de prijzen van de HP TouchPad. Voor 99 dollar heb je al een TouchPad. In eerste instantie was de prijs van de touchpad 500 of 600 dollar. Daarnaast werkt HP hard om een systeem op te zetten waarbij huidige bezitters (een gedeelte van) hun geld terug kunnen krijgen.

HP spoort al haar kanalen aan om de TouchPad voor 99 of 149 dollar van de hand te doen. De actie werkt blijkbaar goed, want alle online kanalen die de prijsdaling hebben doorgevoerd zijn momenteel ‘out of stock’. Ook de Amerikaanse retailers blijken geen voorraad meer te hebben. Toch zegt HP dat er nog voorraad genoeg is.


Klanten die via HP.com een TouchPad gekocht hebben kunnen het verschil in prijs terugkrijgen, of het complete aankoopbedrag. In dat laatste geval moet men wel afstand doen van de tablet. HP spoort ook andere verkoopkanalen aan om huidige TouchPad-bezitters een zogenaamde cashback te geven.

Het Amerikaanse bedrijf wil elke dollar knijpen uit de laatste stuiptrekkingen van de TouchPad en webOS, om de geleden miljarden-schade te compenseren. Ook zal men, niet onbewust, hiermee een laatste slag willen slaan ten opzichte van haar concurrentie. Elke verkochte TouchPad is waarschijnlijk een niet-verkochte tablet van een concurrent.

Het kan interessant zijn om via een kennis in de VS of via andere kanalen nu een HP-tablet aan te schaffen. 99 dollar voor een tablet met goede specificaties is een schijntje.

Er gaan al geruchten rond dat techneuten een Android-ROM aan het ontwikkelen zijn die geplaatst kan worden op de TouchPad. Een erg interessante ontwikkeling!

Bron: Liliputing





Auteur: Leon

Leon is mede-eigenaar en redacteur van TabletGuide.nl. Na zijn studie is hij gaan werken bij de online afdeling van een van de grootste mobiele operators van Nederland als webanalist en online marketeer. Na enkele jaren besloot hij om voor zichzelf te gaan beginnen. Na een korte carriere als freelancer zet hij zich momenteel fulltime in voor eigen online projecten. E-mail | Twitter | LinkedIn | Facebook | Google Profile



3 reacties

  1. Het is goed om te zien dat er geweldige interesse is voor de TouchPad. Belangrijker is, dat hiermee de ‘user base’ wordt vergroot en er een sprankje hoop is met betrekking tot het voortbestaan van webOS. Veel ontwikkelaars zien ook een stijging in de verkoop van apps. Veel ontwikkelaars hebben al kenbaar gemaakt gewoon door te gaan met apps ontwikkelen en optimaliseren van bestaande apps.

    Zou Leo Apotheker zich nu achter de oren krabbelen en zich afvragen of hij wel de juiste beslissing heeft genomen?

  2. zou er best graag een willen hebben.
    Denk alleen dat het alleen via amerikaanse sites kan en dan zit je toch al gauw aan andere bedragen te denken. Jammer.

  3. Tja, ik zou er ook wel eentje willen hebben maar ik heb geen flauw idee hoe ik dat moet regelen.
    Misschien kan Tabletguide een gezamenlijke inkoopactie starten!

Geef een reactie

Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd.

*


*