apps op tablet zetten zonder wifi te gebruiken - TabletGuide.nl - Vraag en Antwoord
Inloggen RegistrerenTip ons Contact

apps op tablet zetten zonder wifi te gebruiken

0 kudos
Ik wil een tablet kopen voor mijn kinderen, maar ik heb thuis geen wifi. Is het mogelijk om apps op bijvoorbeeld een samsung galaxy tablet te zetten zonder wifi?
Ik zou liever geen draadloos internet installeren thuis want ik wil wat controle hebben over wat de kinderen doen.
gevraagd 2 dagen geleden door anoniem

2 Antwoorden

0 kudos
Het is mogelijk om Android-apps op je tablet te zetten zonder een internetverbinding. Het is echter wel een omweg. je kunt namelijk niet gebruik maken van Google Play.

Je dient in dat geval op een andere manier de .apk-bestanden zien te achterhalen van de apps die je wil hebben.

Je kunt bijvoorbeeld op een pc zoeken in alternatieve app stores naar de .apk-files van de apps die je wil installeren. Lees hier hoe je Android apps kunt installeren zonder Google Play te gebruiken:

http://www.tabletguide.nl/3413/applicaties-installeren-op-een-android-tablet-zonder-android-market/

Je kunt de .apk-files soms ook op de website van de app-ontwikkelaar vinden en downloaden op een computer.

Als de applicatiebestanden op je pc staan kun je ze via een microSD-kaart of met de USB-kabel op je tablet zetten. Als je dat hebt gedaan kun je ze openen en installeren op je tablet.

Vergeet niet om bij de Instellingen aan te geven dat je apps vanuit onbekende bronnen wil installeren. Dit kan bij 'Instellingen > Beveiliging > Onbekende Bronnen'.

Er zijn ook andere opties om controle te houden over je tablet voor de kinderen. Kijk hier bijvoorbeeld de opties om je Android tablet kindvriendelijk te maken:

http://www.tabletguide.nl/14457/tips-en-trucs-om-je-android-tablet-kindvriendelijk-te-maken/

Een tablet zonder WiFi lijkt me heel onhandig!
beantwoord 2 dagen geleden door leonveraa Master (32,045 punten)
0 kudos
Afhankelijk van de leeftijd van je kinderen zou ik toch liever  overwegen om toch maar  voor wifi te gaan. Als je geen draadloze modem hebt kan je er voor een paar tientjes een goede draadloze router tussen hangen. Er zijn heel goede apps en filters voor tablets te krijgen, gratis. Een browserfilter op leeftijd is zo geregeld en een app waarbij ze niet zomaar apps of andere zaken kunnen downloaden ook. Voor heel veel leuke, goede en leerzame apps heb je gewoon wifi nodig. Een tablet zonder internet is niet cool.... Zelfs mijn jongste van 6 heeft een eigen tablet met internet, dat gaat echt zonder problemen.
beantwoord 2 dagen geleden door Lien
...