Tablet Actie: HP Slate 8 Plus voor 149 euro (150 euro korting)

0

De HP Slate 8 Plus is al een aantal maanden verkrijgbaar voor 299 euro. Deze week ben je met een kortingscode maar liefst 150 euro goedkoper uit, een prijsverlaging van vijftig procent dus. De tablet heeft een 8″ scherm en wordt geleverd met twee jaar 200MB internet per maand.

Zo nu en dan schrijven we over een tablet actie waarvan wij denken dat die de moeite waard is. Deze week belandde de nieuwsbrief van HP in onze mailbox en die bevat verschillende kortingscodes voor tablets. Die kortingen lopen op tot vijftig procent en dat is niet mis. In dit artikel bespreken we de HP Slate 8 Plus, een tablet die normaal 299 euro kost maar met de code ‘BDAY150’ 150 euro goedkoper wordt. Maar, wat krijg je voor 149 euro?

Specificaties

De Slate 8 Plus heeft een 8″ display dat 1280 bij 800 pixels telt. Niet zo scherp als Full-HD, maar voor 150 euro een prima resolutie. De IPS-technologie staat garant voor goede kijkhoeken. Er wordt gebruik gemaakt van een HiSilicon Balong V9R1 processor. Deze chipset bevat vier kernen die draaien op 1,6Ghz. Er is 1GB werkgeheugen aanwezig, vrij standaard op tablets in deze prijsklasse. Je kan rekenen op Wifi 802.11b/g/n, Bluetooth 4.0, Miracast-ondersteuning, een Micro-SD slot, 3,5mm audio-ingang en een Micro simkaartslot. De interne opslagcapaciteit meet 16GB en is met maximaal 32GB uit te breiden. Verder zijn er verschillende sensoren, waaronder GPS, aanwezig. De 1 megapixel webcam zal weinig indrukwekkende selfies produceren, maar de 5 megapixel camera aan de achterkant klinkt nog oké. De tablet draait op Android 4.4 KitKat en krijgt naar alle waarschijnlijkheid geen update naar een nieuwere versie als 5.0 Lollipop.

slate 8 plus

De meegeleverde HP-datapass geeft je recht op twee jaar lang 200MB’s per maand met 4G als maximale snelheid. Klinkt goed, zeker als je bedenkt dat je het gratis bij een tablet van slechts 150 euro krijgt. HP meldt dat je de dienst volledig vrijblijvend kan gebruiken en geen betaalgegevens hoeft in te vullen.

De afmetingen van de Slate 8 Plus zijn 214,4 bij 120,7 bij 7,95 millimeter. Hij weegt 350 gram. De voorzijde is voorzien van stereospeakers onder en boven het scherm.
De accu heeft een capaciteit van 18,3W en biedt volgens de productpagina maximaal 6 uur gebruikstijd. Dat is een vrij matige score en aangezien fabrikanten vaak nog wat positief zijn, houden we een slag om de arm. De accuduur lijkt dus niet om over naar huis te schrijven en dat is een punt om rekening mee te houden als je bijvoorbeeld veel onderweg bent.

De HP Slate 8 Plus is hier aan te schaffen voor 149 euro, mits je de code ‘BDAY150’ gebruikt. Tot wanneer de code geldig is, is onbekend. Mocht je geïnteresseerd zijn dan kun je dus beter snel tot actie overgaan.

Share.

Over de auteur

Reageer