Pas genomen foto's vanaf SD-kaart bekijken op een Surface - TabletGuide.nl - Vraag en Antwoord
Inloggen RegistrerenTip ons Contact

Pas genomen foto's vanaf SD-kaart bekijken op een Surface

0 kudos
Ik heb een Surface 1 gekocht om op vakantie mijn pas genomen foto's vanaf de SD-kaart (van het fototoestel) te kunnen bekijken en vooral daarna door te sturen naar familie. Ik had zoiets gezien bij iemand die daarvoor een iPad gebruikte. Ik wilde echter bij Microsoft blijven. Via een SD-USB-adapter die nog steeds prima op mijn PC werkt, probeerde ik mijn foto's op mijn Surface te krijgen. Maar ik slaagde daar maar niet in. Wat heb ik verkeerd gedaan? Van iemand kreeg ik al het antwoord dat ik daarvoor een iPad had moeten kopen, en zeker geen Surface 1. Wie kan mij uitsluitsel geven?
gevraagd 2 dagen geleden door patrickl

1 Antwoord

0 kudos
Je moet zonder problemen een sd-kaart kunnen gebruiken op de Surface 1 met Windows RT.

Ik neem aan dat de tablet de sd-kaart niet herkent via de USB-adapter?

Het kan zijn dat de adapter die je gebruikt niet fatsoenlijk werkt op een Windows RT-tablet. Helaas zijn niet alle accessoires compatibel met Windows RT (terwijl een computeraccessoire in principe altijd compatibel is met Windows 8 of een voorganger).

Voor meer informatie lees ook eens dit artikel:

http://www.tabletguide.nl/28963/welke-randapparatuur-is-compatibel-met-windows-rt/

Je kunt een nieuwe accessoire proberen.

Maar wat misschien beter werkt is een nieuwe sd-kaart met dummy kopen? Er zijn namelijk microSD-kaarten die je kunt kopen met sd-dummy. De microSD-kaart stop je dan in de SD-dummy en je hebt een SD-kaart, die je in je camera kunt gebruiken. Haal deze er weer uit en je hebt een microSD-kaart, die je zonder problemen kunt gebruiken in de Windows RT-tablet.

Een andere optie is dat je mogelijk een verkeerde formattering hebt gebruikt voor de sd-kaart. Ik raad je aan FAT32 te gebruiken bij het formatteren van de sd-kaart. Deze werkt goed met Windows RT.
beantwoord 2 dagen geleden door leonveraa Master (28,440 punten)
...