met welke tablet (tot €500) bezit een ethernet optie voor bedraad ( evt via usb) te internetten? - TabletGuide.nl - Vraag en Antwoord TabletGuide.nl

met welke tablet (tot €500) bezit een ethernet optie voor bedraad ( evt via usb) te internetten?

+1 kudo
gevraagd Jul 1, 2013 door alexandra Starter (15 punten)

2 Antwoorden

–1 kudo
Ik ken op dit moment geen consumententablet met een ethernet aansluiting.
beantwoord Jul 1, 2013 door edwinvanderpalen Master (10,365 punten)
0 kudos
Op https://sites.google.com/site/bobjgear/Android-Ethernet-Adapter staat een rijtje van zulke tablets. Kort gezegd: Apple: nee; Samsung: met veel geluk en gedoe; Google Nexus ja; Asus, Toshiba, Fujitsu en Motorola: sommige.

Ik heb zelf een keer een 'merkloos' (nu ja, Cherry Mobility, had er nooit van gehoord) 7" tablet met Android 4.0.3 bij de trekpleister gekocht en die doet het prima met een mini-USB naar USB kabel en USB ethernet adapter. Mijn adapter is er eentje van "Konig" met een AX88772 chip erin, maar als je tablet uberhaupt ethernet ondersteunt, dan zullen er vele zijn die werken.

Wat ik begrijp is dat Android dit soort adapters in principe wel ondersteunt, maar dat sommige apparatenmakers de support weglaten uit hun versie.

Mijn advies: gewoon even vragen bij de verkopende winkelier of hij even zo'n USB-ethernet dongeltje wil aansluiten om te zien of hij het doet.
beantwoord Jul 24, 2013 door lievergeenwifi Starter (45 punten)
...