Werkgeheugen vrijmaken op Samsung tablet - TabletGuide.nl - Vraag en Antwoord TabletGuide.nl

Werkgeheugen vrijmaken op Samsung tablet

0 kudos
Hoe kan ik mijn RAM-geheugen vrijmaken op mijn Android tablet van Samsung (Galaxy Tab 4 10 inch)?

Ik vind mijn tablet vaak te langzaam en ik denk dat dit deels komt omdat het werkgeheugen volloopt en de tablet telkens moet laden van internet of uit de cache bij het switchen van apps of tabbladen in de browser, wat de snelheid van het multitasken vertraagt.

Verder een prima tablet van Samsung hoor!
gevraagd Sep 24, 2014 door Petra

2 Antwoorden

0 kudos
Download Clean Master Phone Boots van google play store,hij doet het.
beantwoord Sep 24, 2014 door anoniem
0 kudos
Sommige (Samsung-) tablet-pc's hebben al een taakmanager geïnstalleerd. Zo niet, dan kun je eens kijken bij een taakmanager in Google Play. Zoals een anonieme reactie hieronder al aangeeft is Clean Master Phone Boots een heel goede app om onder andere het werkgeheugen in te zien van je tablet. Deze app is echter wel zeer geavanceerd.

Als je een taakmanager opent zie je alle processen en hoeveel werkgeheugen deze in beslag nemen. Vaak kun je deze processen dan ook stoppen.

Komt een proces of een app vaak terug, en wil je deze nooit meer ingeschakeld zien, als je deze bijvoorbeeld nooit meer gebruikt, dan kun je de app het beste helemaal van je tablet verwijderen. Sommige apps zijn niet te verwijderen. Dit zijn vaak vooraf geïnstalleerde apps van de fabrikant. Deze kun je in de app manager vaak wel uitzetten.

Lees hier hoe je Android apps van je tablet kunt verwijderen, of ze volledig uit kunt schakelen:

http://www.tabletguide.nl/tip/applicaties-verwijderen-van-je-android-tablet/
beantwoord Sep 28, 2014 door leonveraa Master (37,880 punten)
...