vrije keuze tussen Chrome en int.expl. - TabletGuide.nl - Vraag en Antwoord TabletGuide.nl

vrije keuze tussen Chrome en int.expl.

0 kudos
Betreft. Samsung tab3 7inch.
Zoeken op startscherm na intoetsen zoekopdracht laat kiezen tussen Chrome of IE en daaronder de keuze om een van de 2 VAST te kiezen. Per ongeluk hierop getikt dus mijn vraag : Hoe kom ik weer in de keuze optie.??
Bedankt Hein 71
gevraagd Sep 11, 2014 door anoniem

2 Antwoorden

0 kudos
Hey Hein,

Waarschijnlijk bedoel je de keuze tussen 'Chrome' en 'Internet'. Internet Explorer is niet te vinden op een Android-tablet. Normaal is 'Internet' de standaard browser maar ook veel tablets hebben de 'Chrome'-app als alternatief. Overigens zijn er veel meer alternatieven, zoals FireFox en Opera. Over alle alternatieve Android-browsers en hun voordelen en nadelen hebben we al ooit een leuke test geschreven:

http://www.tabletguide.nl/30017/browser-test-voor-android-tablets-welke-browser-past-bij-jou/

Maar nu je vraag: bij elke bestandstype of linktype dat je opent kijkt Android met welke apps je deze kunt openen. Bij een internetlink is dit dus een lijst met alle browsers die je hebt. Maar het kan bijvoorbeeld ook een PDF-document zijn dat je met één of met meerdere apps kunt openen.

Als er één app is waarmee je dit type bestand of link kunt openen dan gebruikt Android deze automatisch en wordt het direct daarmee geopend.

Zijn er meer apps waarmee je dat type bestand of link kunt openen, dan krijg je de keuze welke app je wil gebruiken. Deze optie heb jij dus gekregen bij het openen van een weblink: 'Internet' of 'Chrome'. Je hebt de optie om je keuze elke keer te bepalen als je een weblink opent of je appvoorkeur te onthouden.

Je vraag is: hoe 'vergeet' ik deze voorkeur voor dat linktype of bestandstype weer?

Dat is simpel. Als je eerder 'Chrome' hebt gekozen moet je naar de app manager van Chrome gaan. Ga naar Instellingen > Apps en zoek in de lijst met apps de Chrome app. Druk hierop en je komt in de Chrome app manager. Hier krijg je een optie waarbij je (de naamgeving kan anders zijn, afhankelijk van type tablet en Android-versie) de optie om de standaardwaarden van deze app te wissen. Er staat bij 'U heeft ervoor gekozen deze app standaard te starten voor bepaalde acties'. Maar zoals gezegd kan dit wat anders genoemd worden bij andere tablets.

Als je de standaardwaarden wist dan kun je de volgende keer wanneer je een weblink gebruikt weer kiezen tussen welke app je wil gebruiken om deze te openen.

Een uitgebreidere uitleg vind je in deze Android Tablet Tip:

http://www.tabletguide.nl/tip/standaard-applicaties-instellen-en-deselecteren-op-je-android-tablet/

Voor meer tips kun je kijken bij alle Android Tablet Tips:

http://www.tabletguide.nl/tips/android-tips/

Succes!
beantwoord Sep 12, 2014 door leonveraa Master (37,880 punten)
0 kudos
beantwoord Mar 21, 2017 door www.dicyt.uto.edu.bo
...