Tablet voor een fotograaf - TabletGuide.nl - Vraag en Antwoord TabletGuide.nl

Tablet voor een fotograaf

+1 kudo
Hallo,

Ik ben een amateurfotograaf. Ik maak een hoop foto's en doe dat zeker op vakantie. Nu heb ik geen grote geheugenkaart, waardoor ik die snel moet legen. Ik ben niet in het bezit van een laptop (erg zwaar en onnodig voor werk/privé). Nu wilde ik een grotere geheugenkaart kopen, maar daarbij kom ik al snel op 150-200 euro. Voor dat geld kan ik denk ik beter een tablet kopen, met SD-kaartje en USB aansluiting. Zo kan ik mijn foto's via mijn tablet op een Sd kaartje zetten, die veel goedkoper zijn.

Buiten het gebruik op vakantie (ben een backpacker) wil ik hem ook gebruiken om snel wat te kunnen opzoeken op internet en wat apps te gebruiken.

Ook moet hij 10 inch zijn, om alle goed te kunnen zien.


Welk type is een aanrader voor dit soort gebruik?

Alvast bedankt!,

Rick
gevraagd Jun 5, 2014 door Rick

1 Antwoord

+1 kudo
Ik zou zoeken op een Android-tablet (vanwege de prijs) met een SDXC-kaart (groter geheugen). Keuze genoeg, ook voor die prijs. Let vooral op de kwaliteit van het display om je foto's zo realistisch mogelijk te tonen op de tablet.

Verder is het belangrijk te weten dat je een camera niet zomaar op een tablet aan kunt sluiten met een kabeltje. De tablet moet dit ondersteunen (vaak met de naam USB-host of USB-OTG). Check bij het kiezen even via Google of dit inderdaad goed werkt. Of je kiest voor een microSD- en SD-kaartje in één (zie verder).

Kijk bijv. even bij de tablet reviews naar het oordeel van de redactie over een scala aan tablets die getest zijn:

http://www.tabletguide.nl/review/

Of kijk in de tablet vergelijker, waar je eerst een kleinere select kunt maken aan de hand van de specs en (als je verder klikt) de prijzen.

http://www.tabletguide.nl/tablets-vergelijken/

Heb je trouwens al eens gekeken naar een microSD-kaart met dummy? Deze kaarten werken uitstekend als microSD-kaart en als volwaardige SD-kaart dankzij de dummy. Het handige hiervan is dat het kaartje zowel in de camera past (normale SD) als in de tablet (kleine sd).
beantwoord Jun 10, 2014 door leonveraa Master (37,880 punten)
...