Batterij: Wat is het beste voor de kwaliteit van je batterij? [TF201] - TabletGuide.nl - Vraag en Antwoord TabletGuide.nl

Batterij: Wat is het beste voor de kwaliteit van je batterij? [TF201]

+1 kudo
Ik heb een TF201, maar dit gaat elke tablet aan denk ik. Ik wil de kwaliteit van m'n batterij zo goed mogelijk houden. Hoe kan ik dit het beste doen? En wat is slecht voor je batterij?

Als ik het goed heb is het voor de batterijen in tablets (Li-polymer Battery) enz niet goed om deze helemaal leeg te laten gaan, of is dit een fabeltje?

Is het ook waar dat je de tablet beter uit kan zetten als je hem aan de oplader ligt? (omdat hij anders de opgeladen stroom gelijk weer verbruikt. De accu van mijn laptop is zo kapot gegaan.)

En specifiek voor de transformer serie: Als het dock aan m’n tablet zit, moet je de connector van de oplader in het dock steken. Vervolgens laat hij eerst de tablet op, en daarna het dock. Echter moet daardoor de stoom door m’n dock, is dit slecht? Kan ik ze dus beter apart opladen of maakt het allemaal niet uit?

Zijn er nog andere tips? En wat zijn fabeltjes?

Bedankt!
gevraagd Feb 15, 2013 door mr_mdr Junior (1,720 punten)
bewerkt Aug 17, 2013 door mr_mdr

1 Antwoord

0 kudos
Een lastige vraag. Om eerlijk te zijn weet ik de details niet. Wel hoor ik van verschillende mensen dat de nieuwste Li-On accu's niet meer perse helemaal leeg hoeven voordat ze weer opgeladen kunnen worden, om de accu capaciteit optimaal te houden. De meesten zeggen dat je de tablet zo vol mogelijk kan houden en niet onnodig leeg hoeft te laten gaan. Maar waar men die mening vandaan heeft weet ik niet. Als je zoekt op Google lees je ook veel tegenstrijdige berichten.

Ik zal eens navragen bij wat technisch onderlegde contacten wat het beste is...
beantwoord Mei 30, 2013 door leonveraa Master (37,880 punten)
Hoi Leon, heb je al wat informatie uit je technisch onderlegde contacten kunnen krijgen?
Ik heb mijn tab nu ongeveer anderhalf jaar, en ik heb sterk het idee dat de baterij niet meer is wat hij geweest is. Na ongeveer 5 uur (tab + dock) is hij wel leeg. (dan kijk 720 film op volle brightness, wifi off)
...