tablet update op geen enkele manier - TabletGuide.nl - Vraag en Antwoord TabletGuide.nl

tablet update op geen enkele manier

0 kudos
ik heb een galaxy tab 10.1
Als ik via de tablet wil updaten download hij alles, opnieuw opstarten, installeren maar zegt dan dat de firmware niet bijgewerkt kan worden, en dat het via kies geprobeerd moet worden. Als ik kies open en verbinding heb dan krijg ik ook meteen het scherm dat er een update beschikbaar is. Als ik op installeer klik gaat ie alles downloaden, maar nadat de download voltooid is sluit het programma af en gebeurd er verder niks. En elke keer op die manier. Hoe krijg ik de update erop?
gevraagd Mar 19, 2014 door mark braakman

1 Antwoord

0 kudos
Dat is inderdaad raar, Mark.

Het komt wel eens voor dat de update niet via de tablet zelf te installeren is. Dit komt vaak omdat er te weinig opslagruimte is om de software update op te downloaden. Via een OTA (over the air - dus direct op de tablet) update moet eerst de update op de tablet gedownload worden en daarna pas geïnstalleerd worden.

Via Kies kun je de update eerst op de computer downloaden en krijg je de nieuwe firmware via de USB-verbinding direct vanaf de download die op de computer heeft plaatsgevonden.

Ik zou deze drie opties eens proberen. Wellicht dat het dan wel werkt! Je kunt de mogelijke oplossingen één voor één proberen.

1) Probeer eens een soft reset (geen hard reset!) op je tablet. Je gegevens blijven bewaard. Hoe dat kan lees je in deze Android tablet tip: http://www.tabletguide.nl/tip/hoe-reset-ik-mijn-android-tablet/
2) Probeer eens alle onnodige data op je tablet te verwijderen door middel van een bestandsbeheer-app (bijv. ES File Explorer). Alle eigen documenten kun je evt. tijdelijk ergens anders opslaan. Deïnstalleer apps die je niet meer gebruikt. Mogelijk maak je hierdoor ruimte vrij waardoor een OTA-update alsnog lukt.
3) Probeer Kies opnieuw te installeren of te updaten. Mogelijk zit de fout in de software.
4) Probeer de Samsung Galaxy tab 10.1 met de pc te verbinden via een andere USB-poort op de pc. Mogelijk dat de verbinding even verloren raakt. Verbindt de tablet eerst met de pc en start daarna pas Kies op.

Mogelijk dat een van deze methoden de software update wel laat downloaden en installeren!

Succes!! En laat je even weten of het alsnog gelukt is?
beantwoord Mar 20, 2014 door leonveraa Master (37,880 punten)
Bedankt voor de reactie!

Ik ben er nu mee bezig om kies opnieuw te installeren. De soft reset had ik inderdaad al gedaan, de tablet is door mij pas enkele weken in gebruik waardoor er pas amper 2 gb in gebruik is, dus neem aan dat ik hier niet meer naar te kijken hoef. Nu tegenwoordig als de tablet opstart krijg ik ook op de tablet de melding van een update, maar dit blijft gaan zoals eerder beschreven.

Ik probeer zometeen kies opnieuw en anders zou ik het echt niet weten..
...