Nexus 7 verbinden via USB met pc (file transfer) - TabletGuide.nl - Vraag en Antwoord TabletGuide.nl

Nexus 7 verbinden via USB met pc (file transfer)

0 kudos
Ik verbind m'n Google Nexus 7 (2013) met mijn pc met Windows 8 (Windows 8.1 om precies te zijn) en helaas, ik zie op mijn computer niet de Nexus 7. Ik kan hierdoor geen bestanden zoals Films kopieëren naar mijn Nexus 7. Een hd-filmpje kijken op de Nexus tablet is toch super!!

Heeft iemand een oplossing via USB? Via Google Drive ofzo ken ik al maar gaat heel langzaam omdat alles over het netwerk moet. En dan zit Drive meteen vol.

Het moet toch lukken? Of is er iets mis met mijn Windows 8.1 software of computer of met het USB-kabeltje?
gevraagd Mar 10, 2014 door Janus

2 Antwoorden

0 kudos
Hoi Janus,

Je hebt een 90% kans dat dit een probleem is met je Windows driver. Ik heb hetzelfde meegemaakt en het opgelost met deze methode:

1) Download de Google Android USB-driver van de Google-servers via deze link: http://developer.android.com/sdk/win-usb.html Pak het zip-bestand uit op je computer op een voor je bekende locatie.

2) Verbind de Nexus 7 met je computer via de meegeleverde USB-kabel.

3) Ga naar Apparaatbeheer in Windows 8 (rechtsboven zoeken op 'Apparaatbeheer' of via het Configuratiescherm. Hier vind je ergens weer het Android USB-apparaat terug. Bij mij heet dit 'ASUS Android Devices'. Rechtermuisklik op de 'Google Nexus ADB Interface' (of een andere naam die de driver aanduidt) en klik op 'Drivers updaten'. Druk op 'op de computer naar driver updates zoeken' en ga dan naar 'ik wil kiezen naar apparaatstuurprogramma's op mijn computer. Navigeer dan naar de map USB_driver. Je krijgt twee opties te zien. Kies hier voor 'i386'. De driver wordt nu geïnstalleerd.

4) Als het goed is zie je vanaf nu de Nexus 7 staan in Windows Verkenner op je Windows pc bij al je apparaten.

Succes! Ik ben benieuwd of het heeft geholpen!!!
beantwoord Mar 11, 2014 door leonveraa Master (37,880 punten)
+1 kudo
Ga op de tablet naar instellingen dan naar opslagruimte en tik vervolgens rechts boven op de puntjes van instellingen en zet via usb-computerverbindingen Media-apparaat (MTP) aan
beantwoord Jul 18, 2014 door Ton
...