play store werkt niet - TabletGuide.nl - Vraag en Antwoord TabletGuide.nl

play store werkt niet

+2 kudos
Ik heb een samsung galaxy s3.
Als ik apps wil downloaden op play store krijg ik de foutmelding: ''WhatsApp Messenger'' kan niet worden gedownload wegens een fout (403).
Wie kan mij helpen?
gevraagd Feb 11, 2014 door Sanne

11 Antwoorden

0 kudos
heb dit ook voor met een nieuwe samsung galaxy tab 3 7inch ik kan niets downloaden xs
beantwoord Feb 11, 2014 door anoniem
Hier hetzelfde probleem met een nieuwe samsung s4 mini. Frustrerend!!! Kan helemaal niks, tandenknarsend...alle opties van internet geprobeerd :-((( fail
Tot grote frustratie hier nieuwe galaxy tab3.10 zucht... Weet nu weer waarom Apple zo fijn is.... Iemand ervaring met 403 codes wil graag vrijdag op vakantie....
0 kudos
Ik heb precies hetzelfde, maar dan met de S4.

Ik heb wel wat tips:

ga naar instellingen > meer > applicatiebeheer > alles > zoek Google play store op en maak alles leeg van de app.

Ook kan je proberen of die het wel doet op wifi, op juist op alleen mobiel internet.

Bij mij werkt helemaal niets en ik ben ten einde raad. :(
beantwoord Feb 11, 2014 door Anou
Hetzelfde probleem bij de samsung galaxy s4 zoom!!!
Ik heb exact hetzelfde probleem. Tis net alsof alle servers eruit liggen want NIKS werkt.. Alleen mijn S4 is al klein half jaartje oud..
Hier Idem!  Net nieuw tablet......
Zo te zien hebben meer mensen op dit moment hetzelfde probleem. Mogelijk is het een tijdelijk iets wat in de loop van de dag wordt verholpen. Over het algemeen gaan de servers van Google niet plat en als dat zo is, maar heel kort!
Zelfde probleem met nieuwe tablet. Alle hier genoemde opties/oplossingen geprobeerd, zonder succes. Fout 403. Telefoon kan wel via wifi downloaden in playstore! Help
0 kudos
Vandaag nieuwe gsm gekocht, sony xperia z1 compact, bij whatsapp installeren krijg ik ook deze foutmelding.
Iemand nog tips??
beantwoord Feb 11, 2014 door anoniem
Het 403 probleem lijkt vaker voor te komen op 3G- en 4G-tablets en smartphones (met mobiele verbinding) dan op WiFi-only apparaten.

Probeer eens te switchen tussen netwerk. Mogelijk werkt het wel op WiFi, of juist niet?
0 kudos
Ik heb mijn tablet net terug van de winkel (was stuk) en nu download hij ook geen enkele app met dezelfde melding (403). Zou het dan toch een tijdelijk probleem van Google Play Store zijn??
beantwoord Feb 11, 2014 door anoniem
Ik hoop het, word er ook niet goed van.. Tis echt sinds een uur of 6-half7 ineens..
0 kudos
De foutmelding 403 in de Play Store kan verschillende oorzaken hebben. Één oplossing voor dit probleem bestaat dan ook niet. Kijk of met onderstaande oplossingen het probleem verholpen kan worden.

DE 403 FOUT KOMT SOMS VOOR
Als de 403 foutcode soms voorkomt kun je het downloaden telkens opnieuw proberen. Annuleer de download en probeer de app opnieuw te downloaden, net zolang totdat dit lukt. Probeer een logica te vinden wanneer je de Android apps wel kunt downloaden in Google Play en wanneer niet. Op welk netwerk (WiFi / 3G) lukt het wel en op welk netwerk niet? Lukt het wel bij andere WiFi netwerken?

DE 403 FOUT KOMT ALTIJD VOOR
Geeft Google Play altijd een foutmelding bij het downloaden, dan zijn er enkele mogelijkheden om het probleem (mogelijk) op te lossen. Dit zijn enkele:

1) Probeer een soft reset. Houdt de aan/uit-knop 10 seconden achter elkaar ingedrukt. De tablet start opnieuw op en wist al het werkgeheugen. Je gegevens blijven bewaard. Mogelijk verhelpt dit het probleem.

2) Controleer of je tablet voorkomt in de officiële lijst met ondersteunende apparaten van Google: https://support.google.com/googleplay/answer/1727131
Komt je tablet hier niet in voor, dan heeft de fabrikant voor deze tablet geen officiële Google licentie gekregen en waarschijnlijk via een omweg de Play Store willen installeren. Helaas zul je een alternatieve methode moeten vinden om apps te downloaden op je Android tablet. Hier vind je hulp: http://www.tabletguide.nl/3413/applicaties-installeren-op-een-android-tablet-zonder-android-market/

3) Probeer de gegevens van de Play Store zelf eens te resetten. Ga naar Instellingen > Apps en ga naar het tabblad 'Geef Alle apps weer' of 'Alle apps'. Selecteer de app van de Google Play Store en druk op Gegevens wissen en Cachegeheugen (buffergeheugen) wissen. Ga daarna terug naar alle apps in de App manager en selecteer de app Downloadbeheer. Druk ook hier op Gegevens wissen en Cachegeheugen (buffer) wissen.

4) Soms zijn er inlogissues met andere apps. Open alle Google apps een voor een, die op je tablet staan, en controleer of je hier met hetzelfde Google account bent ingelogd. Log desnoods uit met het account, dat is het beste. Vooral de verouderde Google Talk app (tegenwoordig Hangouts) kan problemen veroorzaken. Open deze app en log uit.

5) Zet de synchronisatie van je Google account even uit (hoe: zie de Android Tablet Tips & Trucs) en start de tablet opnieuw op. Zet de synchronisatie daarna weer opnieuw aan.

6) Controleer of er genoeg opslagruimte vrij is op de tablet. Dit kan soms de 403-fout veroorzaken.

7) Heb je een sd-kaart geplaatst? Ontkoppel deze dan eens. Mogelijk is de koppeling verkeerd gegaan. Kijk of je zonder sd-kaart ook apps kunt downloaden of dat dat nog steeds niet kan.

8) Ga na of in je thuisnetwerk (WiFi) de poorten TCP en UDP 5228 niet geblokkeerd zijn. Deze heb je nodig om apps te kunnen downloaden in Google Play.

--------------------------------------------------

Graag vernemen we van iedereen die deze foutmelding tegenkomt in de Play Store of een van bovenstaande procedures heeft geholpen en zo ja, welke. We proberen iedereen zoveel mogelijk te helpen op TabletGuide maar helaas is dit soms een hardnekkig probleem! Heb je een andere oplossing voor het 403-issue? Laat het dan weten in een antwoord of opmerking!
beantwoord Feb 11, 2014 door leonveraa Master (37,880 punten)
Ook bezig met samsung ace opnieuw in te richten. Andere gebruiker. Zelfde foutmelding bij installeren apps. Niets werkt op deze telefoon terwijl mijn eigen ace 2 wel gewoon kan downloaden....alles al geprobeerd. Morgen maar eens een nieuwe start
Hetzelfde probleem alleen ik heb een nieuwe s4 op de oude werkt s3 werkt het allemaal wel
Ik heb net hetzelfde probleem. Ben al de ganse avond naar een oplossing op zoek maar kan ze niet vinden. Hopelijk is het dan toch een probleem van de play store en wordt dit snel verholpen.. nieuwe tablet samsung galaxy tab3 net uit doosje er staat nog niets op.
gelukt door opm 3 en 5 toe te passen. Super bedankt
Gelukt, ook door 3 en 5
0 kudos
hier zelfde probleem, vandaag nieuwe telefoon Z1.
zou het een storing bij google zijn???
beantwoord Feb 11, 2014 door Axel
Ik heb er ook last van. Sony xperia terug gezet naar fabrieksinstellingen. Denk inderdaad een storing: http://allestoringen.nl/storing/google-play
Net op mijn zoon zijn nieuw toestel ingelogd onder mijn eigen bestaand google account en het werkt!!! :-)
0 kudos
Gisteren wilde niets via Google Pay store , toen las ik dat er zoveeeeel foutmeldingen waren en dacht laat ik maar even een nachtje wachten.

En zie hier: alles doet het weer vandaag.

De nieuwe phone is dus prima het probleem was dus bij play store zelf.

Wat een opluchting!
beantwoord Feb 12, 2014 door Dagmar
0 kudos
Button "installeren" niet aantappen, maar ongeveer 3 sec. aanraken.
beantwoord Aug 27, 2014 door Jan
0 kudos
je moet gewoon vaker proberen en een goed wifi netwerk hebben.
beantwoord Nov 16, 2014 door anoniem
0 kudos
Start je telefoon opnieuw op en probeer dan te downloaden
beantwoord Dec 4, 2014 door anoniem
...