email op tablent verdwijnt na inlezen op pc - TabletGuide.nl - Vraag en Antwoord TabletGuide.nl

email op tablent verdwijnt na inlezen op pc

0 kudos
Ik lees mijn (xs4all) email  mijn PC en geef aan dat het de volgende dag van de server verwijderd moet worden. Dit doe ik om de mail nog in te kunnen lezen op mijn tablet. Op mijn android tablet leest ik dezelfde mail ook. Ik heb daar aangegeven dat ik niet synchroniseer en ook dat ik nooit van de server moet verwijderen, dit om altijd alles op mijn PC te hebben. Ik verwacht dat de  mijn tablet ingelezen mail geslagen blijft. Echter: ik zie dat mail van mijn tablet verdwijnt, ook nog niet gelezen mail. Het komt niet in de prullebak. Hoe komt dit? Heeft het iets te maken met synchronisatie van de servet, waar de mails verwijderd worden? Hoe kan ik het verwijderen op de tablet tegengaan?
gevraagd Feb 1, 2014 door Rob

1 Antwoord

0 kudos
Hoe heb je je e-mail account ingesteld op de tablet?

Als je verbind via IMAP (wat vaak ook de standaard instelling is indien dat wordt ondersteund) dan wordt continue gesynchroniseerd met de e-mail server. Met andere woorden, als de e-mail van de server wordt verwijderd dan wordt deze na synchronisatie ook verwijderd door de app op de tablet.

Synchronisatie zal blijkbaar toch wel aanstaan. Zonder synchronisatie worden e-mails simpelweg ook niet binnengehaald op de tablet.

Het is aan te raden om altijd zoveel mogelijk te werken met e-mails op de server, indien je meerdere apparaten met verschillende toepassingen gebruikt om de e-mail te lezen. Je kunt zo altijd de e-mails op de server laten staan zolang je deze wilt gebruiken. Wanneer je de e-mail niet meer nodig hebt kun je de e-mail verwijderen van de server. Als je dit via IMAP doet dan kun je gewoon met de app de e-mail verwijderen en wordt deze ook van de server verwijdert (indien je deze instelling hebt aangevinkt).

Als je perse wilt dat je de e-mails verwijdert van de server maar nog leesbaar wilt houden op je tablet dan moet je een andere oplossing gaan zoeken. Een optie is het gebruiken van verschillende mappen. Of je maakt een apart e-mail account aan waar je alle e-mails automatisch heen stuurt.
beantwoord Feb 3, 2014 door leonveraa Master (37,880 punten)
Dank ja wel voor je antwoord. Ik maak gebruik van xs4all en dat is een pop account. Daar verwacht ik dit probleem niet. Daar is mijn box niet zo groot, dus ik doe het omdat het snel vol loopt. Ik ben al aan het overschakelen naar imap met gmail en outlook.com, maar ik bewaar dit nog even, handig met vakantie: even aanloggen en offline mail lezen.
Kan dit met pop ook of is dat niet mogelijk?
Het verschil tussen POP en IMAP zit 'm in het laten staan van de e-mails op de server. Een POP-instelling zal ervoor zorgen dat de app de e-mails downloadt van de server (en daar dus verwijdert). Bij IMAP blijft alles gesynchroniseerd. De app zal dus de e-mails ook gewoon binnenhalen maar deze blijven op de server staan. Verwijder je een mail dan op je tablet dan zal deze ook van de server verwijderd worden. IMAP is vooral handiger als je meer meer apps of toepassingen gebruik maakt van één e-mail account.

Voor jou is het een optie om je e-mail adres alleen nog te bewaren als adres. Je kunt een Gmail adres aanmaken (of een huidig gebruiken) en deze via POP verbinden met het e-mail adres (via Google vind je genoeg hulp). Het Gmail account haalt snel alle e-mails van het XS4all account en slaat deze op op de Google servers. Gmail is ideaal om te gebruiken met IMAP. Je kunt dus met de Gmail app op de iPad of Android tablet (maar ook op een gewone computer in de browser) Gmail gebruiken als zijnde een ander e-mail adres (XS4all in dit geval). Je kunt zelfs e-mails versturen alsof het vanuit het XS4all is verstuurd (ontvangers zien dan het XS4all e-mail adres).

Binnen de Gmail Android app kun je instellen van hoe ver terug je alle e-mails (offline) wilt bewaren. Handig voor op vakantie!

Bij Gmail krijg je volgens mij 15 GB gratis opslag. Daarnaast biedt Gmail een hele handige optie om grote bestanden die zijn gemaild op te slaan in Google Drive (dit is incl. de 15 GB gratis opslag). Je kunt in de Google Drive app zo instellen dat alle bestanden ook op je tablet offline beschikbaar zijn.
Ik heb van alles geprobeerd, maar het lukt niet. Ik heb de volgende settings:
PC: Lees pop-Email van server en verwijder de volgende dag.
Tablet: Pop account, nooit verwijderen van server, Synchronisatie uit.
Ik verwacht dan, dat eenmaal ingelezen mail op de tablet, altijd op de tablet blijft staan, ook al is het verwijderd van de server.
Dit blijkt niet het geval, het wordt van de tablet verwijderd als het van de server wordt gedelete. Hoe zorg ik ervoor dat dit niet gebeurt, welke settings heb ik gemist of kan het niet?
...