Hoe verwijder ik foto's van mijn tablet tab3? - TabletGuide.nl - Vraag en Antwoord TabletGuide.nl

Hoe verwijder ik foto's van mijn tablet tab3?

+1 kudo
Als ik de foto selecteer die ik wil verwijderen verschijnt er de ene keer wel een prullenbak rechtsboven. Als ik denk dat ik het in de gaten hebt en de volgende foto wil verwijderen zie je de prullenbak niet meer verschijnen. Ik kan dan blijven aantikken wat ik wil, maar er gebeurd helemaal niets.
Ligt het aan de tablet of doe ik iets verkeerd?

gr.
Babs
gevraagd Dec 12, 2013 door Babs

1 Antwoord

0 kudos
 
Beste antwoord
Hoi Babs,

De Galerij app, die jij waarschijnlijk gebruikt, is niet al te geschikt voor het verwijderen van foto's. Het kan wel, maar echt gebruiksvriendelijk is het niet, zoals je zelf al omschrijft.

Probeer de ES File Explorer app eens. Dat is een soort 'Windows Verkenner' alleen dan voor Android. Hiermee kun je makkelijk naar allerlei mappen navigeren en bestanden openen, bewerken en verwijderen. Ook kun je hiermee makkelijk grotere hoeveelheden foto's verwijderen.

Zoek de map met foto's. Geef de foto's als thumbnail weer (klik onder op 'weergave voor andere weergave-opties'). Druk lang op een foto die je wilt verwijderen. Daarna kun je meer foto's selecteren, die je allemaal wilt verwijderen van je tablet. Daarna kun je ze in één keer verwijderen.

Meer info kun je vinden bij de Android tablet tips:

http://www.tabletguide.nl/tips/
beantwoord Dec 12, 2013 door leonveraa Master (37,880 punten)
geselecteerd Dec 13, 2013 door leonveraa
Bedankt voor je uitleg. Ik heb de Es File Explorer gedownload.  Alleen verschijnt het op mijn smartphone ( ook een Samsung)  ipv op mijn tablet.  En nu?

gr. Babs
Hoi Babs,

Probeer je toevallig de apps te downloaden via de browser op een computer?

In dat geval kun je, nadat je op installeren klikt, op een zogenaamd 'dropdown menu' (pijltje naar beneden) een ander apparaat selecteren, waarop je de app wilt installeren. Waarschijnlijk ben je met 2 apparaten met één Google account aangemeld.

Maar er is een nog handigere en snellere optie. Waarom installeer je apps niet direct vanaf je tablet?

Ga naar de lijst met alle apps. Zoek daar de Play Store (ik heb deze op mijn startscherm gezet zodat ik er snel bij kan). Zoek in de Play Store app de ES File Explorer app. En je kunt 'm direct installeren op je tablet!

Succes. Ik ben benieuwd of het je lukt!!
Yeahhhhh... het is gelukt. Maar nu heb ik een ander probleem: ik heb de fotos die ik eraf wilde hebben verwijderd. Maar kijk ik in mijn galerij staan ze d'r nog steeds in. Wat heb ik verkerd gedaan? Ik had je van te voren moeten warschuwen, dat ik absoluut geen held ben als het om computers gaat.  De huis tuin en keuken dingen        
 begrijp ik, maar het moet niet te moeilijk worden. Dan begrijp ik er niets meer van.
gr. Babs
Mogelijk staan de foto's nog in de cache (tijdelijk opslaggeheugen) van de Galerij app.

Probeer dit eens:

Ga naar Instellingen > Applicatiebeheer (of Apps)
Selecteer het tabblad 'Alles' of 'Alle apps'
Zoek de app 'Galerij' en klik hierop.
Nu moeten even de gegevens van de app berekend worden. Dit kan even duren. Indien dat is gebeurd, stop de app. Alleen stoppen, niet uitschakelen!
Nu zie je (mogelijk) ook de optie om de cache te verwijderen. Doe dit (cache verwijderen is nooit een probleem en haalt het tijdelijk geheugen weg, in tegenstelling tot het verwijderen van de gegevens).

Als het goed is zijn de betreffende foto's ook gewist uit de Galerij app!
Oeps, cache is Engels. In het Nederlands heet dat 'Buffer'. Buffer kun je gewoon verwijderen. Gegevens zou ik niet zo snel verwijderen, als je niet weet wat je precies doet dan.
Met geen van deze antwoorden krijg je je foto's niet verwijderd uit de Galerij. Foto's die je niet kan verwijderen zijn over het algemeen "profielfoto's"  of/en foto's die automatisch "backups". Je kunt deze weghalen door het volgende te doen:
Ga naar Galerij; klik rechtsboven in Menu(horizontale streepjes); klik op "Weer te geven inhoud" en zorg, dat alleen "Inhoud op apparaat" aangevinkt is. Klik op OK.
Veel succes en laat even weten of het is gelukt.
Deze optie is ook mogelijk, maar dan heb je het over foto's die op een externe server zijn opgeslagen en die nog zijn getoond in de Galerij. Overigens is deze methode op niet alle tablets mogelijk (is afhankelijk van de tablet en de Android versie).

Mijn eerste antwoord geeft je de mogelijkheid om de foto's daadwerkelijk van de tablet te verwijderen.

In ieder geval een handige bijdrage aan de discussie, 'blackjes'!
Heel erg bedankt!,, ik kreeg in een keer fotos met mijn ex op de nieuwe tablet en kreeg ze er met geen enkele mogelijkheid eraf echt ontiegelijk bedankt want mijn vriend keek al raar echt emorm veel paniek!!
super bedankt echt waar!

liefs priscilla!
Bedankt, het is mij gelukt, enorm blij mee!!
welke app voor Es file explorer moet ik nemen leon??
...