Oude Android versie terugzetten - TabletGuide.nl - Vraag en Antwoord TabletGuide.nl

Oude Android versie terugzetten

+2 kudos
Ik heb een software update gekregen op mijn tablet via de meldingen. Deze heb ik meteen geïnstalleerd, voordat ik natuurlijk een back-up heb gemaakt (dankzij de tablet tips).

Echter, ik ben niet tevreden over de update. Er is veel veranderd wat ik in de oude Android versie veel beter vond.

Daarom wil ik de oude versie terugzetten. Ik heb teruggezet naar fabriek instellingen maar helaas is dit nog steeds de nieuwe Android software.

Hoe zet ik de originele Android software terug op mijn tablet?
gevraagd Dec 8, 2013 door Ton

1 Antwoord

0 kudos
Helaas Ton, wat je wilt is niet mogelijk.

Als je eenmaal een nieuwe volledige software update hebt uitgevoerd, volgens de officiële weg, is er geen enkele manier om de oude Android versie terug te plaatsen met een oude systeem recovery of iets in die trant.

Je bent gedwongen om deze variant vanaf nu te gebruiken.

Zoals je al aangaf zal een reset ja alleen een schoon systeem opleveren dat wederom in de laatste Android software draait.

Vaak zijn nieuwe Android versies, overigens, wel beter dan de oude. Het is vaak even wennen waar enkele functies zijn terug te vinden. Soms heet het net iets anders of zijn ze op een ander plekje verstopt. Het voordeel van een nieuwere versie is dat er vaak wel meer nieuwe mogelijkheden zijn.

Kijk eens naar deze links om te kijken wat de nieuwe mogelijkheden zijn van de Android software ten opzichte van een versie eerder:

http://www.tabletguide.nl/tag/android-4-1/
http://www.tabletguide.nl/tag/android-4-2/
http://www.tabletguide.nl/tag/android-4-3/
http://www.tabletguide.nl/tag/android-4-4/

Op deze pagina's vind je links naar alle nieuwe mogelijkheden van deze nieuwste Android software ten opzichte van een eerdere Android versie.

Succes! En als je vragen hebt dan ben je op het goede tablet forum terecht gekomen. De redactie, en alle bezoekers, helpen je graag verder op weg met je tablet!!!
beantwoord Dec 8, 2013 door leonveraa Master (37,880 punten)
Voor mij het zelfde probleem.
heb net de nieuwe versie er op gezet maar ik vind hem vreselijk.
Ik wil de oude terug is daar echt geen optie voor?
Zou je misschien de tablet kunnen formatteren of zo????
Nee, een eenmaal geïnstalleerde Android versie is op geen enkele wijze terug te zetten in een eerdere staat met een oudere Android versie.

Een reset naar fabrieksinstellingen brengt je alleen maar terug naar een kaal systeem met nog steeds de huidige Android versie.
...