Als ik een video afspeel kan ik deze nu bekijken met de app 'galerij' en de app 'foto's', welke moet ik gebruiken? - TabletGuide.nl - Vraag en Antwoord TabletGuide.nl

Als ik een video afspeel kan ik deze nu bekijken met de app 'galerij' en de app 'foto's', welke moet ik gebruiken?

+2 kudos
Tot een aantal dagen gelden werd een video die ik opende in een app, als Facebook, geopend met de app 'Galerij'. Sinds kort kan ik ineens ook kiezen voor de app 'Foto's'. Ik heb helemaal geen app 'Foto's'geïnstalleerd, dus hoe kan het dat deze ineens gekomen is? Ook vraag ik me af welke van de twee ik het beste kan gebruiken, of maakt dit niet uit?
gevraagd Nov 2, 2013 door JDW

1 Antwoord

0 kudos
 
Beste antwoord
Als je een bestand of een link opent zoekt de tablet altijd automatisch naar alle apps die dit kunnen. Als er maar één is opent deze app automatisch. Zijn er meer opties dan krijg je de vraag welke app je kunt gebruiken.

Je kunt ervoor kiezen om eenmalig deze app voor dat type bestanden of links te kiezen om te openen. Of je kunt je voorkeur laten onthouden zodat die app voortaan altijd wordt gebruikt om dat type bestand of link te openen.

Kies je voor dat laatste dan wordt in dit artikel aangegeven hoe je dat eventueel later weer ongedaan kunt maken.

http://www.tabletguide.nl/tip/standaard-applicaties-instellen-en-deselecteren-op-je-android-tablet/

Het kan zo zijn dat je een software update van Android of van de Foto app hebt gehad die het ineens mogelijk maakt om die video te openen. Mogelijk stond de app Foto's al op je tablet maar heb je deze nooit gebruikt.

Welke je kiest is jouw keuze. Je kunt zonder problemen ze allebei eens testen voordat je een standaardkeuze aangeeft.

Wil je de foto app verwijderen. Kijk dan bij de Android tablet tips hoe je een app volledig van je tablet kunt verwijderen (als dat überhaupt mogelijk is).

http://www.tabletguide.nl/tips/android-tips/
beantwoord Nov 4, 2013 door leonveraa Master (37,880 punten)
...