Krijg alleen internetverbinding op max 2 meter van wifi - TabletGuide.nl - Vraag en Antwoord TabletGuide.nl

Krijg alleen internetverbinding op max 2 meter van wifi

+2 kudos
Hallo.

Ik heb een Captiva tablet pc pad 10.1 gekocht. Thuis hebben we wifi. Deze staat in mijn kantoor. Maar zodra we het kantoortje uit zijn en we komen dan (direkt) in de woonkamer is het ontvangst al weg. Nu heb ik aan verschillende mensen gevraagd hoe dat kan. De één zegt, dat komt omdat je een goedkoop merk hebt gekocht, maar in de winkel zeggen ze dat het ontvangst van wifi bij de verschillende merken geen onderscheid kent. (ik mag hem overigens wel terug brengen, dus ze doen verder niet moeilijk, maar moet er alleen een aardig eindje voor rijden).
Nu is mijn vraag aan jullie: Waar denken jullie dat het aan ligt? Aan de tablet, het wifi apparaat of nog iets anders? Is het toch beter om een duurder model te kopen? En welk merk zouden jullie me evt aanraden. Het is bedoeld voor mijn kinderen. Ze willen er spelletjes op spelen en filmpjes via youtube op kijken. Ik heb al gemerkt dat er geen spelletjes van www.spellen.nl ed op gedaan kunnen worden ivm flash player. Is dat bij ieder model zo?

Graag jullie advies!  Bedankt.
gevraagd Oct 13, 2013 door laura

1 Antwoord

0 kudos
Als je ontvangst permanent wegvalt in de kamer, dan heb je waarschijnlijk inderdaad te maken met een slechte WiFi antenne in je tablet. Hier zit wel degelijk verschil in, merken we bij het maken van de reviews. Sommige tablets hebben en groter bereik dan andere. Zeker goedkope tablets laten het vaak afweten waar andere producten (laptops, smartphones) nog geen problemen ondervinden.

Een andere optie, om het WiFi bereik in je huis te vergroten is het installeren van een WiFi range extender op een strategische locatie in huis. Deze zijn breed beschikbaar in computerwinkels en op internet. Of probeer je router een wat centralere locatie te geven.

Flash is vanaf Android 4.1 niet meer beschikbaar op Android tablets. Waar dat nog wel beschikbaar is wordt het al lang niet meer ondersteund. Ook veel goedkope Android tablets hebben geen Flash ondersteuning.

Je kunt proberen een oude versie van een Flash app te installeren op de tablet. Soms wil dit wel (beperkt) werken. Meer info: http://www.tabletguide.nl/27218/hoe-je-flash-installeert-op-de-nexus-7-en-andere-jelly-bean-tablets/
beantwoord Oct 14, 2013 door leonveraa Master (37,880 punten)
heb hem ruim een maand, en we hebben ook andere merken,
die waren duurder.
Maar we zijn er laaiend enthousiast over.

Hetty en Cock
...