Waar kan ik op mijn tablet zien welke tabbladen open staan en ze sluiten? - TabletGuide.nl - Vraag en Antwoord TabletGuide.nl

Waar kan ik op mijn tablet zien welke tabbladen open staan en ze sluiten?

+1 kudo
In 2011 heb ik een Samsung Galaxy 10.1 Tab gekocht, model GT-P7510 met Android versie 4.0.4. Ik reis veel en kon er in het eerste jaar fijn mee internetten op Schiphol. Maar nu krijg ik steeds de melding dat ik al het maximum tabbladen heb openstaan en er daarom geen nieuw tabblad geopend kan worden. Dat gebeurt ook als ik bv op nu.nl een van hun andere items wil openen, of als een site me doorverwijst naar een krantenartikel. Ik kan nergens vinden waar die tabbladen dan open staan en waar ik ze kan sluiten. In de gebruiksaanwijzing staat hier ook niets over. Ik maak u er even op attent dat ik een vrouw van 69 jaar ben en een absolute digibeet. Kunt u mij alstublieft helpen?
gevraagd Sep 5, 2013 door JJGroenendaal

8 Antwoorden

+1 kudo
Mogelijk werkt het opnieuw opstarten van de tablet?

Anders moet u naar de browser gaan en waarschijnlijk staat er ergens een symbool van een stapel papieren (mogelijke plekken: naast het vak voor de URL/site, of naast de "home" knop van de tablet). Door dit aan te tikken worden de tabbladen die openstaan geopend. Door de verschillende tabbladen "weg" te vegen (naar links of recht), worden ze gesloten.

Als het om de app "Chrome" gaat, werkt dit aardig het zelfde.

https://support.google.com/chrome/answer/2391819?hl=nl

Mocht de tablet doelen op tabbladen van apps zelf (te veel apps die tegelijk open staan), dan kan datzelfde bereikt worden door vanaf de home-screen deze weg te volgen (stapel papieren symbool -> en wegvegen maar..)

Hopelijk werkt dit.
beantwoord Sep 5, 2013 door vince Junior (575 punten)
0 kudos
Kunt u mij vertellen wat voor browser u gebruikt? (hoe ziet het icoontje er uit als u op internet gaat?)

Het 'probleem' dat u heeft is eenvoudig te verhelpen. Als u aangeeft welke browser u gebruikt, kan ik gericht hulp geven.

(@vince, opnieuw opstarten zal niet helpen)
beantwoord Sep 5, 2013 door mr_mdr Junior (1,720 punten)
Mijn browser is Google (Honeycomb ?)
Dan zou u toch de tabbladen moeten zien en makkelijk kunnen sluiten.

Zoals u op deze afbeelding kunt zien: http://www.bgr.in/wp-content/uploads/2011/05/samsung-galaxy-tab-10-111051315415323.jpg staan er 4 tabbladen open. Twee met een rood icoontje, donkerblauwe (die nu open staat. namelijk de site 'BGR') en iets met "73".

Ziet het er zelfde uit als bij u? (niet kijkend naar welke sites open staan natuurlijk)

Zo ja; dan kunt u deze sluiten door op het kruisje te klikken: http://imageshack.us/f/202/t763.jpg/
Helaas ziet het scherm er op de Samsung Galaxy 10.1 tab niet zo uit als op Uw voorbeeld. Op een kleine goedkope tablet (een niet goed werkend prul) ziet het er wel zo uit. Op de Samsung verschijnt de URL balk of hoe die ook mag heten eventjes als je Google iets laat zoeken en daaronder zie je die blauwe lijn die beweegt. Zodra hij het gevraagde gevonden heeft springt dat zoekvenster weg en je ziet dus niet van die tabkaartlipjes waarop je kunt lezen wat er open staat.
Als ik het goed begrijp word de site fullscreen weer gegeven?
Wat gebeurt er als u helemaal naar boven "scrolt" (swipet)? Laat hij dan de tabbladen zien?
Nemen we even Nu.nl als voorbeeld. Bovenaan staan al die afdelingen daarvan, dus NUzakelijk, NUtech, NUsport enz. Daarboven staat nog een advertentie en verder kan ik niet naar boven. Ik zie op deze tablet dus niet die open tabs zoals bij dat kleine goedkope tabletje.
0 kudos
beantwoord Feb 16, 2017 door for
0 kudos
beantwoord Mar 16, 2017 door www.privatefeedgroup.com
0 kudos
beantwoord Mar 16, 2017 door www.kuantumluyuz.com
0 kudos
beantwoord Mar 20, 2017 door hmgrgs.com
0 kudos
beantwoord Mar 21, 2017 door www.velesn.ru
0 kudos
Eenvoudige stand uitschakelen. Waarschijnlijk hebt u bij de instellingen uw toestel op eenvoudige stand gezet. Dan zijn de letters groter en de snelkoppelingen fijner gerangschikt. Ga naar instellingen, schakel even terug maar standaard stand  en open dan internet. Rechts onderin staat nu hoeveel tabbladen open staan en daar kunt u op klikken en ze sluiten.
beantwoord Mar 30, 2017 door anoniem
...