LG Optimus Pad

0
Ontvang een mail bij belangrijk nieuws over de LG Optimus Pad  
Verzend
  • Omschrijving
  • Specificaties
  • Foto's
  • Prijzen
  • Abonnementen
  • Accessoires
  • Handleiding

LG verrast de wereld met de LG Optimus Pad, in de VS de G-Slate genoemd, ’s wereld eerste tablet met 3D weergave functionaliteit en 3D opname mogelijkheid. En dat is nog niet alles. Met de nieuwste Android-versie voor tablets, Honeycomb, en ongeveer hetzelfde schermformaat als de iPad kan deze tabletpc wel eens een groot succes worden. Deze tablet wordt door LG in samenwerking met T-Mobile ontwikkeld. Zodra we deze tablet in handen krijgen zal een (video)review verschijnen op deze site.

3D beeldscherm Optimus Pad

Het beeldscherm met een diagonaal formaat van 8,9 inch is zowel capacitief als met meerdere vingers aan te sturen (multi touch). Het scherm heeft de resolutie om HD-ready (720p) video’s af te spelen. Daarnaast heeft het scherm de mogelijkheid om 3D-content af te spelen. Ook de processor ondersteunt dit. Je hebt hiervoor wel een 3D-bril nodig om het 3D-effect goed te kunnen zien. Waarschijnlijk is het niet mogelijk om 3D videomateriaal af te spelen in HD.

Honeycomb besturingssysteem

Het lijkt erop dat LG heeft gewacht met het uitbrengen van deze tablet totdat het nieuwe Android besturingssysteem, wat speciaal is ontworpen voor tablets, is uitgebracht door Google. LG zegt de Optimus Pad al in maart te kunnen leveren met het Android 3.0 OS. Daarmee is de Optimus Pad een van de eerste tablets met Honeycomb op de markt.

Met Android 3.0 kun je op een gebruiksvriendelijke manier je tablet gebruiken. Je hebt verschillende homescreens waar je doorheen kunt scrollen en interactieve widgets op kunt plaatsen. Je kunt applicaties downloaden in de Android Market. Natuurlijk zijn de bekende Google applicaties, zoals Gmail, YouTube en Maps al voorgeïnstalleerd. De Optimus Pad bevat GPS zodat je, met behulp van de Google Navigatie applicatie, gratis kunt navigeren. Je hebt in dat geval wel toegang tot Internet nodig om je route te kunnen berekenen.

Technische specificaties LG Optimus Pad

De Optimus Pad heeft prima specificaties. Zo wordt gebruik gemaakt van de NVIDIA Tegra 2 (dual-core) processor met een snelheid van 1 GHz. Het is nog onduidelijk over hoeveel RAM geheugen deze multimedia-tablet beschikt. Wel is bekend dat deze tablet 32 GB Flash geheugen heeft.

Verbindingsmogelijkheden

De LG Optimus Pad barst van de mogelijkheden om verbinding te maken met Internet of randapparatuur. Je kunt de tablet verbinden met het Internet door middel van zowel WiFi als 3G. Om gebruik te kunnen maken van de 3G-optie heb je echter wel een data-abonnement nodig bij een mobiele provider.

Je kunt de Optimus Pad draadloos aansluiten op externe apparatuur door middel van een 2.1 EDR Bluetooth verbinding. Met bekabeling kun je ook gebruik maken van de USB-poort aan de zijkant van de tablet. Het is niet bekend of deze multimedia-tablet een SD-kaart slot bevat.

De processor en de HDMI-poort maken wel full HD (1080p) streaming naar externe monitoren mogelijk.

Multimedia afspelen en opnemen

Door middel van het Android 3.0 OS kun je alle bekende bestandsformaten voor audio en video afspelen. De Optimus Pad heeft een frontcam van 2 megapixel en een dubbele camera aan de achterkant van 5 megapixel. Deze dubbele camera heeft de mogelijkheid om HD-films op te nemen. Ook kun je door de stereo-camera volgens LG 3D opnames maken. De camera’s aan de achterkant hebben een LED-flitser.

Prijs LG Optimus Pad & beschikbaarheid

Een adviesprijs voor deze tablet is nog niet gegeven door LG. Wel is al bekend gemaakt dat deze tablet in maart 2011 in de VS op de markt komt. In Q2 verwachten wij dat je de LG Optimus Pad kunt kopen in Nederland.

LG Optimus Pad foto’s

Algemeen:
Introductiedatum:mei 2011
Beschikbaarheid:Te koop
Type:Tablet
Gewicht:630 gram
Formaat:243 x 149 x 13 mm
Batterij:Li-Ion accu
Gebruikstijd:onbekend
Kleuren:Zwart
Geheugen:
Harddisk:32 GB
Cardreader:
SD-kaart tot:
Werkgeheugen:Onbekend
Scherm:
Soort:3D
Schermdiagonaal:8.9 inch
Resolutie:1280 x 720
Pixels per inch:165 ppi
Aspect ratio:16:9
Besturingssysteem:
Platform:Android 3
Processor:
Processor:NVIDIA Tegra 2
Frequentie:1 GHz
Grafische chip:
Camera:
Camera achterzijde:
Camera kwaliteit:Dual (3D) 5.0 megapixel
Camera voorzijde:
Camera voorzijde kwaliteit:2.0 Megapixel
Connectiviteit:
USB Slave:
USB Host:
Bluetooth:
WiFi:
3G:
4G:
GSM:
GPS:
HDMI:
NFC:
Overige aansluiting / sensor:Gyroscoop / Lichtsensor / Versnellingsmeter
Invoer:
Toetsenbord:
Digitizer:
Pen / stylus:
We hebben (nog) geen verkoopprijzen van deze tablet in ons systeem. Laat je e-mailadres achter en we mailen je zodra er nieuws is over deze tablet. Wil je alleen weten wanneer de verkoopprijzen bekend zijn? Vink dan 'alleen prijzen' aan.

   Alleen prijzen

Verzend
Type tablet:
Contract:
Abonnement:
Zoeken
Kies een type tablet en een type abonnement.Sorry, voor deze tablet hebben we nog geen accessoires beschikbaar.

Deze handleiding of gebruiksaanwijzing is eigendom van de tablet-fabrikant. Aan deze informatie kunnen geen rechten ontleend worden.

Share.

Reageer